Intro til uddannelsen

Interesserer du dig for forandringer i samfundet både lokalt og globalt? Vil du arbejde med økonomiske problemstillinger, politiske dagsordener og sociale forhold?
Samfundsvidenskabelig Bachelor - hvad er det?

Samfundsvidenskab handler om at identificere problemstillinger i samfundet og analysere dem fra forskellige faglige perspektiver. Målet er at forstå, hvordan og hvorfor samfundet forandrer sig og byde ind med bæredygtige løsninger på samfundets problemer.

Det første år på uddannelsen arbejder du på tværs af samfundsvidenskabelige fag og lærer bl.a. om økonomi, planlægning og ressourcer, politiske systemer og sociale forhold i samfundet. Det giver dig viden om centrale samfundsvidenskabelige begreber, teorier og metoder, som du kan bruge uanset hvilken specialisering du vælger.

Sideløbende med dine kurser skriver du projekt sammen med andre studerende. Her går du i dybden med de emner, du synes er interessante og lærer, hvordan du anvender den teoretiske viden og de metodiske redskaber fra kurserne i praksis. Det betyder, at du ikke kun får teoretisk viden. Du lærer også, hvordan du anvender din viden i praksis, så du kan bruge det på en arbejdsplads efter uddannelsen.

Fra tredje semester begynder du at specialisere dig i et eller to fag. Du kan vælge blandt en lang række kombinationer - enten med begge fag inden for samfundsvidenskab eller med ét fag fra samfundsvidenskab og det andet fag fra det humanistiske, det humanistisk-teknologiske eller det naturvidenskabelige område.

Et særligt kendetegn ved Samfundsvidenskabelig Bachelor er metodekurserne. Du starter med grundlæggende metodekurser blandt andet i kvalitative og kvantitative metoder, senere kan du vælge at specialisere dig i specifikke metoder. Metodekurserne giver dig stærke kompetencer til at undersøge og analysere relevante problemer i samfundet.

Din hverdag på studiet

Du bliver en del af et unikt fællesskab med dine medstuderende på holdet. Du kan deltage i festudvalget, der planlægger sociale arrangementer, fagudvalget, der faciliteter gruppedannelse og spændende faglige arrangementer, eller udsmykningsudvalget, der sørger for at gøre bygninger personlige og rare at være i. Vi har forskellige foreninger, både for samfundsvidenskabelige studerende og for alle på RUC – lige fra studenterpolitiske foreninger til brætspilsklubber. Og du har rig mulighed for at møde andre studerende i Studenterhuset - de studerendes helt egen bar, drevet af studerende.

Fra bachelor til kandidat

En bacheloruddannelse fra Roskilde Universitet giver dig adgang til at læse en kandidatuddannelse. Alt efter hvilke(t) fag du vælger på din bacheloruddannelse, har du adgang til en eller flere af vores kandidatuddannelser.

Udveksling

Du har mulighed for at tilbringe et semester ved et af de universiteter, RUCs samfundsvidenskabelige område har indgået udvekslingsaftaler med eller tage på et selvarrangeret studieophold.

Sprogprofiler

Sprogprofiler er et tilbud til humanistiske, humanistisk-teknologiske samt samfundsvidenskabelige bachelorstuderende, der vil kombinere sprog- og kulturlæring med bachelorstudiet. Sprogprofilerne udbydes på fransk og tysk.

Sprogprofiler

Studieguide

Læs mere om uddannelsen ved at downloade studieguiden Samfundsvidenskabelig Bachelor studieguide (pdf)