Vis hovedmenu

Åben og involverende forskning

Videndeling

I et samfund, hvor alle er forbundet, øges mulighederne for at udveksle viden og idéer hele tiden.

Dette rummer et kæmpe potentiale for universitetets forskning. Vi tror på, at de vigtigste spørgsmål og de bedste svar opstår i samspillet mellem universiteter, individer, virksomheder og organisationer. Andres erfaringer kan pege på relevante problemstillinger og kvalificere løsninger i samspil med universitetet.

Involvering

Vi vil have universitetet endnu længere ud i verden og verden endnu længere ind på universitetet

Vi involverer omverdenen i vores forskning. Både i afdækning og forståelse af problemets karakter og i dialogen om mulige løsninger til gavn for såvel det nære samfund som resten af verden. Og vi udvikler konstant nye måder at interagere med vores omverden på, for vi vil have universitetet endnu længere ud i verden og verden endnu længere ind på universitetet. Alle skal kunne trække på den viden, vi skaber på RUC, og vi skal kunne trække på viden fra alle.

Vi skaber viden og deler den med samfundet

Lone Simonsen
ARTIKEL

Nyt grundforskningscenter skal gøre os klogere på fremtidens pandemier

Danmarks Grundforskningsfond er klar til at investere 47 millioner kroner i et nyt grundforskningscenter i pandemier på Roskilde Universitet. Professor Lone Simonsen – også kendt som corona-Lone – skal stå i spidsen for centeret.

TV-studie
ARTIKEL

Fortsat høj tillid til danske nyhedsmedier

I store dele af verden falder tilliden til nyhedsmedierne, men i Danmark er tilliden stadig uændret høj, viser ny international rapport om danskernes brug af nyhedsmedier.

Fatima AlZahra'a Alatraktchi og Alexandra Brandt Ryborg Jønsson

To RUC-forskere optaget i Det Unge Akademi

Lektor Alexandra Brandt Ryborg Jønsson og adjunkt Fatima AlZahra'a Alatraktchi er nye medlemmer i et videnskabeligt akademi for unge talentfulde forskere i Danmark.

Thomas Søbirk Petersen
ARTIKEL

Nyt projekt: Er det etisk acceptabelt at nægte bestemte borgere adgang til visse boligområder?

Professor Thomas Søbirk Petersen modtager bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge de etiske spørgsmål ved en række kriminalpræventive tiltag i boligområder.

Professor (mso) Kristine Niss
ARTIKEL

Eksperimentalfysik: Nye forskningsresultater forklarer, hvordan glas ældes

Et nyt studie fra Roskilde Universitet har bevist, hvordan man kan forudsige glassers ældning under bestemte forhold.

Sofie Sofie Loklindt Christensen,Tina Øllgaard Bentzen og Niels Reichstein Larsen.
ARTIKEL

Nyt projekt: Forskere undersøger mere fleksibel og patientnær ledelse på sygehuse i Region Sjælland

Region Sjælland og Roskilde Universitet har indgået en aftale, som blandt andet betyder, at forskere skal undersøge tillidsbaseret ledelse som en vej til at styrke mere inddragende og sammenhængende patientforløb på sygehuse.

Skib
ARTIKEL

Nyt samarbejde skal skabe nye grønne løsninger i den maritime sektor

Roskilde Universitet skal over de næste tre år udvikle nye innovative løsninger mellem virksomheder og studerende, der kan bidrage til at gøre den maritime sektor mere bæredygtig.

dark man
ARTIKEL

Ny rapport: Minoriteter er stadig underrepræsenteret i medierne

Lektor på Center for Nyhedsforskning ved Roskilde Universitet Hanne Jørndrup står bag ny rapport, der kortlægger brugen af kilder med anden etnisk baggrund i danske aviser og nyhedsudsendelser.

Person med mobiltelefon
ARTIKEL

Ny forskning: Byttedating blandt unge handler om penge, bekræftelse og grænser

Den 17. maj 2022 præsenterer forskerne og praktikerne bag det store danske forsknings- og praksisprojekt 'Sugardating blandt marginaliserede unge' deres resultater. Forskningen giver et nuanceret billede af de unges baggrund, deres motiver og oplevelser med det, forskerne betegner "byttedating".

ruc baggrundsgrafik

Forskerne på Roskilde Universitet udgiver løbende ny forskning