Vis hovedmenu

Åben og involverende forskning

Videndeling

I et samfund, hvor alle er forbundet, øges mulighederne for at udveksle viden og idéer hele tiden.

Dette rummer et kæmpe potentiale for universitetets forskning. Vi tror på, at de vigtigste spørgsmål og de bedste svar opstår i samspillet mellem universiteter, individer, virksomheder og organisationer. Andres erfaringer kan pege på relevante problemstillinger og kvalificere løsninger i samspil med universitetet.

Involvering

Vi vil have universitetet endnu længere ud i verden og verden endnu længere ind på universitetet

Vi involverer omverdenen i vores forskning. Både i afdækning og forståelse af problemets karakter og i dialogen om mulige løsninger til gavn for såvel det nære samfund som resten af verden. Og vi udvikler konstant nye måder at interagere med vores omverden på, for vi vil have universitetet endnu længere ud i verden og verden endnu længere ind på universitetet. Alle skal kunne trække på den viden, vi skaber på RUC, og vi skal kunne trække på viden fra alle.

Vi skaber viden og deler den med samfundet

Lektor Mette Fog Olwig
ARTIKEL

Bliver unge med ulige vilkår forenet i kampen om bæredygtig udvikling?

Unge, der engagerer sig i FNs Verdensmål og kæmper for klimaet eller med at løse andre globale udfordringer, kan have ulige vilkår for at deltage, alt efter hvor de kommer fra i verden. Hvordan oplever de unge uoverensstemmelsen mellem forventninger om ligeværdige, globale partnerskaber og deres vidt forskellige livsbetingelser? Det skal lektor Mette Fog Olwig fra Roskilde Universitet undersøge i et nyt forskningsprojekt.

Mette Sørensen
ARTIKEL

Ny forskning: Trafikstøj øger risikoen for demens

Data fra to millioner danskere dokumenterer for første gang i verden, at der er sammenhæng mellem trafikstøj og udvikling af demens. Resultateterne kan give os helt nye muligheder for at forebygge demens, siger støjekspert.

Lektor Ib T. Gulbrandsen
ARTIKEL

Nyt forskningsprojekt skal undersøge brug af kunstig intelligens i kommunikationsbranchen

Hvordan påvirker kunstig intelligens professionelle kommunikatørers faglige skøn og etiske vurderinger? VELUX FONDEN har bevilget 5,8 mio. kr. til stort projekt med lektor Ib T. Gulbrandsen fra Roskilde Universitet i spidsen.

Hospital
ARTIKEL

Roskilde Universitet bliver en del af nyt nationalt it-forskningscenter

Det nyetablerede forskningscenter DIREC vil styrke det digitale Danmark med it-forskning i verdensklasse, som skal anvendes i erhvervslivet og i det offentlige. På Roskilde Universitet arbejder man bl.a. med kunstig intelligens i sundhedsvæsenet.

hospital
ARTIKEL

Forskere bag ny bog: De nordiske velfærdsstater er på vej ind i en omsorgskrise

Forskere fra Roskilde Universitet har udgivet bogen 'A care crisis in the nordic welfare states?’

Lektor Line Engbo Gissel
ARTIKEL

Millionbevilling til forskningsprojekt om international standardisering af retfærdighed

Det internationale samfund har udviklet en standard for, hvordan man gør op med systematiske overtrædelser af menneskerettigheder, hvis disse finder sted i borgerkrige eller diktaturer. Men hvorfor har man en standard for retfærdighed? Det skal lektor Line Engbo Gissel undersøge i et nyt projekt, som bliver støttet med 5,9 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Mundbind
ARTIKEL

11 millioner kroner til tværnationalt forskningsprojekt om pandemier i de nordiske samfund

Professor Lone Simonsen fra Roskilde Universitet står i spidsen for et forskningssamarbejde på tværs af fire nordiske lande.

Hakan Kalkan
ARTIKEL

Ny bog giver unikt indblik i gadens liv på Nørrebro

Sociolog Hakan Kalkan afdækker i bogen ’Veje til respekt – om gadens liv på Nørrebro’ livet blandt unge marginaliserede multietniske mænd og deres færden på gaderne i Københavns Nørrebro.

Blodkræftceller
ARTIKEL

RUC modtager ti millioner kroner til forskning i matematisk modellering af blodkræft

Forsker Thomas Stiehl skal stå i spidsen for forskningsprojektet, som modtager et fellowship på 10 millioner kroner fra Lundbeckfonden. Projektet løber i fem år fra 1. januar 2021.

ruc baggrundsgrafik

Forskerne på Roskilde Universitet udgiver løbende ny forskning