-
<i></i>
- Intro
- Bacheloruddannelser
- <i></i>
- Arrangementer
- Studiestart
- Kontakt
-
- <i></i>
- <i></i>
- <i></i>
- <i></i>
- Nyheder
- Kalender
-
Åben og involverende forskning
Videndeling
Dette rummer et kæmpe potentiale for universitetets forskning. Vi tror på, at de vigtigste spørgsmål og de bedste svar opstår i samspillet mellem universiteter, individer, virksomheder og organisationer. Andres erfaringer kan pege på relevante problemstillinger og kvalificere løsninger i samspil med universitetet.
Involvering
Vi involverer omverdenen i vores forskning. Både i afdækning og forståelse af problemets karakter og i dialogen om mulige løsninger til gavn for såvel det nære samfund som resten af verden. Og vi udvikler konstant nye måder at interagere med vores omverden på, for vi vil have universitetet endnu længere ud i verden og verden endnu længere ind på universitetet. Alle skal kunne trække på den viden, vi skaber på RUC, og vi skal kunne trække på viden fra alle.
Vi skaber viden og deler den med samfundet

Nyt grundforskningscenter skal gøre os klogere på fremtidens pandemier
Danmarks Grundforskningsfond er klar til at investere 47 millioner kroner i et nyt grundforskningscenter i pandemier på Roskilde Universitet. Professor Lone Simonsen – også kendt som corona-Lone – skal stå i spidsen for centeret.

Fund af gen kan hjælpe danskere med kronisk tarmsygdom
Forskere har fundet et gen, der er afgørende for at udvikle tarmbetændelse, som ca. 40.000 danskere lider af.

Danske forskere skal lede et af verdens førende videnskabelige tidsskrifter
Roskilde Universitet er blevet tildelt redaktørrollen for det højest estimerede tidsskrift inden for forskning i offentlig forvaltning i verden. RUC er det første universitet uden for USA, der får æren, og det kommer ovenpå en årrække, hvor danske universiteter har bevæget sig op blandt de førende på området.

Ny forskning undersøger sprogbrugen i retssager om voldtægt
Dansk sprogforsker har fået unik adgang til lydoptagelser fra retssager om voldtægt. Den særlige sprogbrug i voldtægtssager er undersøgt indgående i bl.a. amerikansk og britisk sammenhæng, men det er første gang, at nogen laver sprogvidenskabelig forskning i danske voldtægtssager.

»Min forskning giver kun mening, hvis der i fremtiden er nogle patienter, der får en bedre prognose«
30-årige Fatima AlZahra’a Alatraktchi er allerede et velanskrevet navn i forskerverdenen for sit arbejde med at opspore helt tidlige sygdomstegn hos mennesker. Hendes forskning har nu ført hende til RUC, hvor hun glæder sig til at arbejde med forskere uden for sin egen faglighed.

Mellemøstforsker viser os fortidens revolutionære
Sune Haugbølle er med nye kilder og en lang række interviews med kernepersoner, der hidtil har været tavse om deres fortid, i gang med at afdække koblinger mellem den danske og arabiske venstrefløj i 1960’erne og 70’erne. Forskningen kan gøre os klogere på nutidens politiske aktivister i Mellemøsten.

Forskere fra Roskilde Universitet udvikler bedre spildevandsløsninger i Ghana
Tre forskere fra Roskilde Universitet skal over de næste tre år undersøge, hvordan man sikrer bæredygtige spildevandssystemer i Ghana. Det Danida-støttede projekt skal belyse, hvordan de forskellige private og offentlige aktører kan forenes om at skabe de bedst mulige løsninger.

Forskningsprojekt undersøger mulig nedbringelse af plast- og tekstilforbrug på hospitaler
Lektor Kristian Syberg fra Roskilde Universitet skal både stå i spidsen for det ene forskningsspor i et stort partnerskab om genbrug af plast og tekstil og for forskningsprojekt om forbrug af samme materialer i sundhedssektoren.

Sygehus-robotter skal ses efter i sømmene
Med en million-bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond i ryggen skal et nyt unikt studie undersøge, hvor godt robotter løser deres opgaver på sygehusene.
