Vis hovedmenu

Åben og involverende forskning

Videndeling

I et samfund, hvor alle er forbundet, øges mulighederne for at udveksle viden og idéer hele tiden.

Dette rummer et kæmpe potentiale for universitetets forskning. Vi tror på, at de vigtigste spørgsmål og de bedste svar opstår i samspillet mellem universiteter, individer, virksomheder og organisationer. Andres erfaringer kan pege på relevante problemstillinger og kvalificere løsninger i samspil med universitetet.

Involvering

Vi vil have universitetet endnu længere ud i verden og verden endnu længere ind på universitetet

Vi involverer omverdenen i vores forskning. Både i afdækning og forståelse af problemets karakter og i dialogen om mulige løsninger til gavn for såvel det nære samfund som resten af verden. Og vi udvikler konstant nye måder at interagere med vores omverden på, for vi vil have universitetet endnu længere ud i verden og verden endnu længere ind på universitetet. Alle skal kunne trække på den viden, vi skaber på RUC, og vi skal kunne trække på viden fra alle.

Vi skaber viden og deler den med samfundet

Plastaffald på hospital
ARTIKEL

Forskningsprojekt undersøger mulig nedbringelse af plast- og tekstilforbrug på hospitaler

Lektor Kristian Syberg fra Roskilde Universitet skal både stå i spidsen for det ene forskningsspor i et stort partnerskab om genbrug af plast og tekstil og for forskningsprojekt om forbrug af samme materialer i sundhedssektoren.

Coronatiltag i Kongens Have
ARTIKEL

Stort EU-projekt undersøger nye robuste, offentlige løsninger i en turbulent tid

Professor Jacob Torfing står i spidsen for et stort internationalt projekt, der undersøger, hvordan den offentlige sektor kan finde dynamiske og innovative løsninger i en tid med kriser som eksempelvis COVID-19-pandemien frem for at søge at opretholde status quo.

Lone Simonsen
ARTIKEL

Nyt grundforskningscenter skal gøre os klogere på fremtidens pandemier

Danmarks Grundforskningsfond er klar til at investere 47 millioner kroner i et nyt grundforskningscenter i pandemier på Roskilde Universitet. Professor Lone Simonsen – også kendt som corona-Lone – skal stå i spidsen for centeret.

ARTIKEL

Sprogforskere vil gøre det lettere at lære dansk for migranter

Sprogforskerne Carsten Levisen fra Roskilde Universitet og professor Susana Silvia Fernández fra Aarhus Universitet vil gentænke, hvordan man tilegner sig dansk som andetsprog.

Underskrift - Colourbox
ARTIKEL

Hvordan sikrer samfundet værdighed for dets borgere?

To forskere fra Roskilde Universitet og deres gruppe skal følge arbejdsløse borgere i udkantsområder i Danmark, USA og Frankrig for at undersøge oplevelsen af uværdighed i et nyt forskningsprojekt støttet af VELUX FONDEN.

Jette Ernst
ARTIKEL

Sygehus-robotter skal ses efter i sømmene

Med en million-bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond i ryggen skal et nyt unikt studie undersøge, hvor godt robotter løser deres opgaver på sygehusene.

Fatima AlZahra'a Alatraktchi og Alexandra Brandt Ryborg Jønsson

To RUC-forskere optaget i Det Unge Akademi

Lektor Alexandra Brandt Ryborg Jønsson og adjunkt Fatima AlZahra'a Alatraktchi er nye medlemmer i et videnskabeligt akademi for unge talentfulde forskere i Danmark.

Thomas Søbirk Petersen
ARTIKEL

Nyt projekt: Er det etisk acceptabelt at nægte bestemte borgere adgang til visse boligområder?

Professor Thomas Søbirk Petersen modtager bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge de etiske spørgsmål ved en række kriminalpræventive tiltag i boligområder.

Professor (mso) Kristine Niss
ARTIKEL

Eksperimentalfysik: Nye forskningsresultater forklarer, hvordan glas ældes

Et nyt studie fra Roskilde Universitet har bevist, hvordan man kan forudsige glassers ældning under bestemte forhold.

ruc baggrundsgrafik

Forskerne på Roskilde Universitet udgiver løbende ny forskning