Thomas Søbirk Petersen
RUC-professor indtræder i Det Etiske Råd

Til nytår indtræder Thomas Søbirk Petersen i Det Etiske Råd.

Professor Jesper Ryberg
Sprog og etik

Ny forskning viser, at det gør en forskel på vores vurderinger, om et etisk dilemma præsenteres på modersmålet eller et fremmedsprog.

Lars Jensen Grønland
Det grønlandske paradoks

Klimaforandringerne giver både økonomisk potentiale og store problemer i Grønland, der har begrænsede muligheder for at påvirke udviklingen selv.

Forskningsadjunkt, Frej Klem Thomsen
Replik: Har hjerneforskerne slukket for straffesystemet?

Har vi en fri vilje, og hvilken konsekvens vil det have for straffesystemet, hvis vi ikke har. Det diskuterer Frej Klem Thomsen, filosof fra RUC.

Christian Groes gade Rubrik
Menneskelig anerkendelse er endemålet for afrikanske migranter

Ny international bog udforsker, hvilken betydning afrikansk migration har for det almindelige liv hos både migranterne og de mennesker, der bliver tilbage i hjemlandet. Lektor Christian Groes fra Roskilde Universitet er redaktør på bogen.

Studerende, Mie Græsvænge Hansen
RUC'er vil skabe alkoholfri cocktailbarer over hele verden

Mie Græsvænge Hansen har gennem det meste af sin studietid arbejdet målbevidst på at realisere sin drøm om en kæde af alkoholfri cocktailbarer. Hun vil udnytte sundhedsbølgen til at skabe et socialt gå-i-byen-sted for folk, der ikke gider drikke sig sanseløst berusede.

Jesper Ryberg Roskilde Universitet etik straf domstol
Ny bog: 'Domstolens blinde øje'

Ny bog af professor Jesper Ryberg netop udkommet på Jurist- og Økonomforbundets Forlag.

Roskilde Universitetsbibliotek (RUb) set indefra

Find en forsker

Her kan du søge forskere på relevante forskningsområder, publikationer og projekter.

Institutsekretariat

Mail: ikh@ruc.dk