Rasmus Kleis Nielsen
Nyhed
Oxfords første professor i politisk kommunikation kommer fra RUC

Rasmus Kleis Nielsen er netop blevet udpeget til professor i politisk kommunikation på Oxford University. Det er universitetets første professor med den titel.

4. oktober: Tiltrædelsesforelæsning ved Professor MSO Jakob Egholm Feldt

To mark Jakob Egholm Feldt's professorship (mso) at DCA, you are hereby invited to his inaugural lecture.

6. Oktober: tiltrædelsesforelæsning ved Professor Sine Nørholm Just

To mark Sine Nørholm Just's professorship at DCA, you are hereby invited to her inaugural lecture Friday 6 October 2017 at 2.00 pm. in the Cinema (41.1-14)

Sebastian Holm
Nyhed
Filosofistuderende fra RUC publicerer i anerkendt tidsskrift

Det velrenommerede tidsskrift Neuroethics har netop publiceret dele af Sebastian Holmens speciale, der handler om at ændre kriminelles moralske kompas ved hjælp af neurologiske interventioner i hjernen. Artiklen er blevet til i et samarbejde med højtprofilerede forskere fra Filosofi på RUC.

Jesper Ryberg
Nyhed
Ny bog om musikken og hjernen

Jesper Ryberg udgiver ny bog sammen med tidligere 1. fløjtenist i DR Symfoniorkestret Toke Lund Christiansen.

Kim Schrøder
Nyhed
Det er avisernes online-nyheder og public service-nyheder på nettet bedst til

PRESSEMEDDELELSE: Danskernes brug af nyhedsmedier har de senere år været under store og hastige forandringer, men nu ser det ud til, at tempoet i forandringerne er aftaget. Det fremgår af en ny rapport fra RUC, der kortlægger udviklingen i danskernes mediebrug og samtidig går i dybden med bl.a. danskernes vurdering af nyhedsmediernes styrker og svagheder samt graden af tillid til nyhedsmedierne.

Lasse Horne
Nyhed
Forfattere var med til at formulere målet med velfærdsstaten

Det er overraskende, i hvor høj grad politikerne ønskede at gå i dialog med forfatterne i den tidligste debat om den danske velfærdsstat. Det konkluderer professor Lasse Horne Kjældgaard, der netop har forsvaret sin doktordisputats.

Sune Sønderberg Mortensen
Nyhed
Små ord har stor betydning i retssager

Sproget kan få afgørende betydning, når der skal fældes dom i en retssag. Det fortæller sprogforskeren Sune Sønderberg Mortensen, der har analyseret lydoptagelser fra Retten på Frederiksberg. Hans forskning skal gøre os klogere på sprogets rolle i danske retssager.

videnskab
Nyhed
Bevillinger fra Det Frie Forskningsråd til projekter om sproghistorie og nanostrukturer

Det Frie Forskningsråd (DDF) har netop bevilget midler til en række forskningsprojekter på de danske universiteter. To af bevillingerne går til forskere fra Roskilde Universitet.

Professor i kommunikation Kim Schrøder er en af de tre forskere bag rapporten
Nyhed
Danskerne vil ikke have skræddersyede nyheder på Facebook

PRESSEMEDDELELSE: En ny rapport fra Center for Nyhedsforskning på RUC viser, at mange danskere er bekymrede for, at Facebooks algoritmer gør synspunkter, der kan udfordre deres egne, mindre synlige.

Garbi Schmidt
Ny bog af Garbi Schmidt er inspireret af doktordisputats om Nørrebro

Doktordisputaten ’Nørrebros indvandringshistorie 1885-2010’ har inspireret forsker til at skrive skønlitterær roman. Bogen er netop udkommet på Gyldendal.

Thomas Søbirk Petersen
RUC-professor indtræder i Det Etiske Råd

Til nytår indtræder Thomas Søbirk Petersen i Det Etiske Råd.

Professor Jesper Ryberg
Sprog og etik

Ny forskning viser, at det gør en forskel på vores vurderinger, om et etisk dilemma præsenteres på modersmålet eller et fremmedsprog.

Ib Tunby Gulbrandsen - Rubrik
Trump sætter mediernes dagsorden

Donald Trump tweeter mest om morgenen, hvor han tweeter meget personligt, og hans fremgangsmåde gør ham i stand til at styre og forstyrre mediebilledet, viser ny forskning fra Roskilde Universitet.

Jakob Egholm Feldt bog
Nyhed
Transnationalismen er tæt forbundet med jødisk historie

Almene samfundsbeskrivelser hænger tæt sammen med bestemte historiske og kulturelle identiteter, hvilket bliver illustreret i forholdet mellem transnationalisme og amerikanske jøder i begyndelsen af det 20. århundrede. Det viser en ny bog af lektor Jakob Egholm Feldt.

Lars Jensen Grønland
Det grønlandske paradoks

Klimaforandringerne giver både økonomisk potentiale og store problemer i Grønland, der har begrænsede muligheder for at påvirke udviklingen selv.

Forskningsadjunkt, Frej Klem Thomsen
Replik: Har hjerneforskerne slukket for straffesystemet?

Har vi en fri vilje, og hvilken konsekvens vil det have for straffesystemet, hvis vi ikke har. Det diskuterer Frej Klem Thomsen, filosof fra RUC.

Christian Groes gade Rubrik
Nyhed
Menneskelig anerkendelse er endemålet for afrikanske migranter

Ny international bog udforsker, hvilken betydning afrikansk migration har for det almindelige liv hos både migranterne og de mennesker, der bliver tilbage i hjemlandet. Lektor Christian Groes fra Roskilde Universitet er redaktør på bogen.

Studerende, Mie Græsvænge Hansen
RUC'er vil skabe alkoholfri cocktailbarer over hele verden

Mie Græsvænge Hansen har gennem det meste af sin studietid arbejdet målbevidst på at realisere sin drøm om en kæde af alkoholfri cocktailbarer. Hun vil udnytte sundhedsbølgen til at skabe et socialt gå-i-byen-sted for folk, der ikke gider drikke sig sanseløst berusede.

Jesper Ryberg Roskilde Universitet etik straf domstol
Ny bog: 'Domstolens blinde øje'

Ny bog af professor Jesper Ryberg netop udkommet på Jurist- og Økonomforbundets Forlag.

Find en forsker

Her kan du søge forskere på relevante forskningsområder, publikationer og projekter.

Institutsekretariat

Mail: ikh@ruc.dk