Person med mobiltelefon

Ny forskning: Byttedating blandt unge handler om penge, bekræftelse og grænser

Den 17. maj 2022 præsenterer forskerne og praktikerne bag det store danske forsknings- og praksisprojekt 'Sugardating blandt marginaliserede unge' deres resultater. Forskningen giver et nuanceret billede af de unges baggrund, deres motiver og oplevelser med det, forskerne betegner "byttedating".

dark man

Ny rapport: Minoriteter er stadig underrepræsenteret i medierne

Lektor på Center for Nyhedsforskning ved Roskilde Universitet Hanne Jørndrup står bag ny rapport, der kortlægger brugen af kilder med anden etnisk baggrund i danske aviser og nyhedsudsendelser.

Thomas Søbirk Petersen
ARTIKEL

Ny doktorafhandling sætter spørgsmålstegn ved vores måde at begrunde, hvilke handlinger der bør være en del af straffeloven

Giver det mening at straffe læger med op til 4 måneders fængsel, hvis de hjælper kvinder med at nedfryse deres æg i mere end 5 år? Nej, siger professor Thomas Søbirk Petersen, der efterlyser en nuanceret debat om, hvorfor visse handlinger er strafbare.

Interview Journalistik Stock photo
ARTIKEL

Pandemien fik verdens befolkning tilbage til nyhedsmedierne

Ny undersøgelse opsummerer udviklingen i mediebranchen i 18 lande under coronakrisen. Da pandemien ramte, søgte befolkningerne verden over mod nyhedsmedierne for at få information, men samtidig forsvandt de reklameindtægter, der for langt de fleste medier udgør hovedpulsåren i deres livsgrundlag. Forskellige statslige støtteordninger har forsøgt at rette op på de værste skader.

Nyheder fra instituttet

Person med mobiltelefon

Ny forskning: Byttedating blandt unge handler om penge, bekræftelse og grænser

Kameraer

Roskilde Universitet samler 100 internationale forskere til stor konference om medier og offentlighed

dark man

Ny rapport: Minoriteter er stadig underrepræsenteret i medierne

august

Find en forsker

Find instituttets forskere i Roskilde Universitets forskningsdatabase.

Spørgsmål om uddannelser

Studievejledning bachelor

Studievejledning kandidat

Masteruddannelser: Kontakt mastersekretariatet på mail lenas@ruc.dk