David Budtz, Sine Just, Lisbeth Knudsen
ARTIKEL

100 mio. kr. til nyt forskningsprojekt om data og demokrati med RUC-professor i spidsen

Professor Sine Nørholm Just, RUC, skal stå i spidsen for et nyt forskningsprojekt, der skal gøre os klogere på, hvordan vi som samfund og mennesker kan leve med kunstig intelligens og algoritmer på en god måde.

Interview Journalistik Stock photo
ARTIKEL

Pandemien fik verdens befolkning tilbage til nyhedsmedierne

Ny undersøgelse opsummerer udviklingen i mediebranchen i 18 lande under coronakrisen. Da pandemien ramte, søgte befolkningerne verden over mod nyhedsmedierne for at få information, men samtidig forsvandt de reklameindtægter, der for langt de fleste medier udgør hovedpulsåren i deres livsgrundlag. Forskellige statslige støtteordninger har forsøgt at rette op på de værste skader.

Person med mobiltelefon
ARTIKEL

Forskningsprojekt: Ny viden om unge sugardateres motiver, oplevelser og dilemmaer

Forskere undersøger unges erfaringer med sugardating og præsenterer de foreløbige resultater i en ny rapport.

Georg Brandes - Foto - Holger Damgaard
ARTIKEL

Brandes’ hovedværk ’Hovedstrømninger’ gav efterdønninger verden over

Den danske litteraturkritiker Georg Brandes’ hovedværk provokerede i Danmark og satte aftryk langt ud over landets grænser. Professor Lasse Horne Kjældgaard leder et forskningsprojekt, der revitaliserer ’Hovedstrømninger’.

Nyheder fra instituttet

Anne Julie Arnfred

RUC’er modtager EliteForsk-rejsestipendium til ophold i internationalt forskningsmiljø

Journalist

Undersøgelse: Journalistikken har gode vilkår i Danmark

Satire: Hvad er det egentlig, vi griner af?

Find en forsker

Find instituttets forskere i Roskilde Universitets forskningsdatabase.

Institutsekretariat

Mail: ikh@ruc.dk