Roskilde Universitets jobunivers
Søg job på Roskilde Universitet
Roskilde Universitet som arbejdsplads
Roskilde Universitet tilbyder mange spændende muligheder, uanset om du søger ansættelse som videnskabelig medarbejder eller en stilling inden for det teknisk/administrative område.
På denne side har vi samlet information om Roskilde Universitet, de faglige forskningsområder, campus, kulturen, samt hvordan du søger en ledig stilling.
Om universitetet
Roskilde Universitets fornemmeste opgave er eksperimenterende, nyskabende former for læring, forskning og problemløsning, som flytter samfundet fremad.
Om campus
Roskilde Universitet er et campus-universitet, og campus er det samlingspunkt, der forbinder vores aktiviteter. Vi lægger mange kræfter i at gøre vores campus indbydende for både studerende, medarbejdere og gæster. Samtidig ønsker vi at tage ansvar for samfundet og verden omkring os. Derfor forholder vores udviklingsprojekter på campus sig til økonomiske rammer såvel som social og miljømæssig bæredygtighed.
Ligestilling og diversitet
Roskilde universitet har en målsætning om 40-60 fordeling af køn i vores forskellige stillinger og opfylder denne målsætning i mange stillingskategorier. I universitetets strategi, RUC 2030 – Interconnected, som blev vedtaget i 2020, fastsættes det, at ”RUC skal sikre reel ligestilling og mangfoldighed - i forhold til samvær og samarbejde og i forhold til tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere og studerende”.
Her finder du Roskilde Universitets Gender Equality Plan, som beskriver universitetets arbejde med ligestilling.
Rekrutteringsprocedure for videnskabelige stillinger
-
Ansøgningsperiode
Alle ledige stillinger annonceres på vores hjemmeside med en ansøgningsfrist på minimum 14 dage. På dagen for ansøgningsfristen lukker muligheden for at søge stillingen kl. 23.59.59. Vi kan ikke modtage eller behandle din ansøgning efter fristens udløb.
En ansøgning skal sendes via vores rekrutteringssystem, og når ansøgningen er registeret, modtager du automatisk en kvittering sendt til den e-mail, du har angivet i ansøgningen.
Opdager du, at der mangler noget i din ansøgning, har du mulighed for at rette i den frem til ansøgningsfristens udløb.
Vi glæder os til at høre fra dig.
Ansøgningsmateriale
Undervisningsportfolio
Søger du en stilling, som indebærer undervisning, skal du være opmærksom på, at du bl.a. skal lægge en undervisningsportfolio ved din ansøgning.
Medforfattererklæring
Har du brug for at udarbejde en medforfattererklæring, kan du anvende vores skabelon:
-
Det nedsatte ansættelsesudvalg gennemgår efter ansøgningsfristens udløb alle modtagne ansøgninger, og den ansættelsesbemyndigede leder shortlister på den baggrund, hvilke ansøgninger der er mest relevante i forhold til krav og kompetencer i stillingsopslaget.
Alle ansøgere får besked, om deres ansøgning er sendt videre til en faglig bedømmelse, eller om de ikke er videre i processen. Der gives ingen begrundelse for, om man er videre i ansættelsesprocessen eller ej.
Det tilstræbes at shortlisting sker indenfor 14 dage efter ansøgningsfristen.
-
Godkendelse af bedømmelsesudvalget
Bedømmelsesudvalget godkendes af Akademisk Råd eller dekanen.
De ansøgere, der skal bedømmes, bliver orienteret om, hvem der sidder i bedømmelsesudvalget og får mulighed for at kommentere på eventuel inhabilitet inden for fem dage.
Selve bedømmelsesperioden
Bedømmelsesudvalget har mellem en og tre måneder til at udarbejde bedømmelserne. De fleste bedømmelser følger en fast skabelon. I stillingsopslaget fremgår det, hvad der vil blive lagt vægt på i bedømmelsen.
Varigheden afhænger af antal ansøgere, stillingstype og ferieperioder. Oftest udarbejdes bedømmelsen på ca. en måned, men det kan gå hurtigere. Bedømmelserne kvalitetssikres af HR.
Når bedømmelsen er færdig, får ansøger besked om deres bedømmelse er tilgængelig på deres ansøgningsportal. Ansøger har mulighed for at kommentere på eventuelle faktuelle fejl mellem indsendte ansøgningsmateriale og bedømmelsen inden for fem dage.
-
Den ansættelsesbemyndigede leder beslutter i samråd med ansættelsesudvalget, hvilke af de bedømte ansøgere, der skal inviteres til en samtale.
Ved ansættelsessamtalerne uddybes og vurderes ansøgers faglige og personlige kompetencer.
-
Den ansættelsesbemyndigede leder træffer beslutning om ansættelse i samråd med ansættelsesudvalget.
Den valgte kandidat tilbydes stillingen, oftest telefonisk.
Lønforhandling
Ifølge cirkulæret for Akademiker i staten, varetager tillidsrepræsentanterne lønforhandlinger i forbindelse med ansættelser, med undtagelse af professorer og eksterne lektorer/undervisningsassistenter.
Lederen kan derfor kun informere om den overenskomstmæssige basisløn og de allerede centralt aftalte stillingstillæg. Ønsker lederen at tilbyde et kvalifikationstillæg, vil lederen orientere dig om, at du vil blive kontaktet af den tillidsrepræsentant (TR), som repræsenterer faggruppen.
Leder sender derefter et løntilbud til TR sammen med dit ansøgningsmateriale, og TR vil efterfølgende kontakte dig for at drøfte lederens løn tilbud, dine forventninger, og eventuelle lønkrav.
Når lønforhandlingen er afsluttet, vil du modtage en bekræftelse med de aftalte løn og ansættelsesvilkår, som er et juridisk bindene tilsagn om ansættelse.
Til ph.d., videnskabelige assistenter og postdoc tilbydes som regel kun den overenskomstmæssige løn ved ansættelsen. I de situationer vil ansøger modtage et tilbud om ansættelse direkte fra lederen, og ansøgeren skal selv henvende sig til TR, hvis ansøgeren mener, der er belæg for forhandling af tillæg.
HR vil oftest have behov for yderligere oplysninger før den endelige ansættelseskontrakt kan udarbejdes og du kan blive bedt om at udfylde et medarbejderoplysningsskema.
Afslag
De øvrige kandidater vil modtage et afslag. Der vil også blive sendt afslag til de kandidater, der ikke blev bedømt. Den samlede proces kan tage op til seks måneder.
Forskningsfaciliteter
Vi underviser og forsker anvendelsesorienteret og innovativt, og vi arbejder samtidig med grundvidenskab, der forklarer og udvikler de teorier, videnskaben bygger på. Til at understøtte vores forskning har vi en række faciliteter, som du finder beskrevet under de enkelte institutter.
Forventninger til dig som forsker
Roskilde Universitets ansættelseskriterier er en ramme for den samlede bedømmelse af kandidater til fakultetsstillinger. Kriterierne fungerer desuden som en måde at tydeliggøre Roskilde Universitets værdier og forventninger til potentielle nye fakultetsmedlemmer både med hensyn til roller på et institut og som en del af det bredere samarbejde på universitetet.
Rekrutterings proces for teknisk og administrativt personale (TAP)
-
Alle ledige stillinger annonceres på vores hjemmeside med en ansøgningsfrist på minimum 14 dage. På dagen for ansøgningsfristen lukker muligheden for at søge stillingen kl. 23.59.59. Vi kan ikke modtage eller behandle din ansøgning efter fristens udløb.
En ansøgning sendes via vores rekrutteringssystem, og når ansøgningen er registeret, modtager du automatisk en kvittering sendt til den e-mail, du har angivet i ansøgningen.
Opdager du, at der mangler noget i din ansøgning, har du mulighed for at rette i den frem til ansøgningsfristens udløb.
Vi glæder os til at høre fra dig.
-
Den ansættelsesbemyndigede leder beslutter i samråd med ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere, der skal inviteres til en samtale.
Ved ansættelsessamtalerne uddybes og vurderes ansøgers faglige og personlige kompetencer.
-
Den ansættelsesbemyndigede leder træffer beslutning om ansættelse i samråd med ansættelsesudvalget.
Den valgte kandidat tilbydes stillingen, oftest telefonisk.
Lønforhandling
På Roskilde universitet forhandler tillidsrepræsentanterne(TR) løn for fleste medarbejdere. Det er kun enkelte stillingstyper og overenskomster, hvor man selv kan forhandle f.eks. som special- og chefkonsulent.
Lederen kan derfor kun informere om den overenskomstmæssige basisløn og de allerede centralt aftalte stillingstillæg. Ønsker lederen at tilbyde et kvalifikationstillæg, vil lederen orientere dig om, at du vil blive kontaktet af den tillidsrepræsentant (TR), som repræsenterer dig.
Leder sender derefter et løntilbud til TR sammen med dit ansøgningsmateriale, og TR vil efterfølgende kontakte dig for at drøfte lederens løntilbud, dine forventninger og eventuelle lønkrav.
Når lønforhandlingen er afsluttet, vil du modtage en bekræftelse med de aftalte løn- og ansættelsesvilkår, som er et juridisk bindene tilsagn om ansættelse.
På studenterstillinger er der meget sjældent forhandling, og derfor sendes tilbud og bekræftelse direkte til dig.
HR vil oftest have behov for yderligere oplysninger, før den endelige ansættelseskontrakt kan udarbejdes, og du kan blive bedt om at udfylde et medarbejderoplysningsskema.
Afslag
De øvrige kandidater vil modtag et afslag. Der vil også blive sendt afslag til de kandidater, der ikke var til samtale.
Andre oplysninger
-
Stillinger på Roskilde Universitet kan deles op i fire hovedkategorier:
Videnskabeligt personale (VIP)
- Forskere: ph.d., adjunkt, forsker, postdoc, lektor, studieadjunkt, studielektor, seniorforsker og professor.
Deltidsundervisere /eksterne undervisere (DVIP, timelønnede)
- Eksterne lektorer, undervisningsassistenter, gæstelærer og instruktorer.
Teknisk og administrativt personale (TAP)
- AC, HK, Prosa, laboranter, håndværkere, mm.
Studenterstillinger og andre timelønnede (D-TAP, timelønnede)
- Studentermedhjælpere indenfor HK, IT og SUL, samt andre timelønnede.
-
Da alle faste stillinger slås op, modtager vi ikke uopfordrede ansøgninger, men du skal være velkommen til at benytte vores jobagent, så du får besked om ledige stillinger inden for dir interesseområde. Jobagent finder du ved at trykke på "Søg job"
Overvejer du en undervisningsstilling, kan du kontakte det relevante fagmiljø.
-
Hvis du inden for ansøgningsfristen opdager en fejl, kan du rette din ansøgning ved at logge dig ind i rekrutteringssystemet.
Opdager du fejlen efter ansøgningsfristen, må vi desværre meddele dig, at vi ikke kan acceptere dokumenter eller rettelser indsendt efter ansøgningsfristen, og du vil blive bedømt på det materiale du har indsendt.
-
Fortrinsret er en hjælp for personer med funktionsnedsættelse til at komme til jobsamtale jf. bekendtgørelsen om kompensation til personer med handicap i erhverv, nr. 727 af 07/07/2009.
EU-borgere er omfattet af reglerne om fortrinsret, men ansøgere som er tredjelands-statsborger, der hverken har bopæl eller ophold i Danmark er ikke berettiget til at gøre brug af fortrinsretten.
Fortrinsret betyder, at ansøgeren automatisk kommer videre til bedømmelse eller samtale, hvis ansøgeren opfylder de formelle uddannelsesmæssige krav i stillingen. Ansøgeren til VIP-stillinger indkaldes kun til samtale, hvis ansøgeren er bedømt kvalificeret.
For at gøre brug af fortrinsretten skal ansøgeren vedlægge dokumentation for funktionsnedsættelsen.
Hvis du ved en fejl er kommet til at markere fortrinsret, bedes du skrive til HR på recruitment@ruc.dk, og så fjerner vi markeringen.
-
Har du spørgsmål til ansættelse på særlige vilkår, så kontakt HR på hr-partnerteam@ruc.dk
-
Roskilde Universitet er dataansvarlig for de oplysninger, du indtaster i din jobansøgning via rekrutteringssystemet Talent Recruiter, leveret af Talentech.
Hvorfor behandler vi dine personoplysninger?
Roskilde Universitet behandler dine personoplysninger med det formål at kunne vurdere din ansøgning i forhold til en eventuel ansættelse i den ansøgte stilling på Roskilde Universitet. Det retslige grundlag for at anvende dine personoplysninger er Databeskyttelseslovens § 12, stk. 1 jf. persondataforordningens art. 88 jf. artikel 6, stk. 1, litra b.
Dine data kan, ud over det primære rekrutteringsformål, blive anvendt til statistiske formål, herunder ved overførsel af anonymiseret data om ansøgere til videnskabelige stillinger, fra adjunktniveau og op, til Uddannelses- og Forskningsministeriet. Videregivelse af personoplysninger til offentlige myndigheder sker med hjemmel i persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra e.
Roskilde Universitet vil indhente udtrykkeligt samtykke fra dig, hvis vi skal bruge følsomme personoplysninger, fx i forbindelse med personlighedstest eller ved indhentelse af straffeattest eller børneattest.
Hvem behandler dine oplysninger?
Talentech opbevarer, som databehandler, dine data for os. Derudover vil dine personoplysninger blive behandlet af den ansættelsesbemyndigede leder, HR samt de personer som deltager i ansættelsesudvalg og evt. bedømmelsesudvalg. Dine personoplysninger kan blive videregivet til eksterne medlemmer af bedømmelsesudvalg, hvis din ansøgning vedrører en stilling, hvortil der efter Roskilde Universitets interne retningslinjer for sammensætning af bedømmelsesudvalg skal anvendes eksterne bedømmere.
Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?
Vi gemmer din ansøgning og dine personoplysninger i rekrutteringssystemet i 18 måneder fra den dato stillingen søges med henblik på behandling af rekrutteringssagen.
Dine rettigheder
Du har efter persondataforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af personoplysninger om dig:
- Du har som udgangspunkt ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig jf. artikel 15.
- Du har som udgangspunkt ret til at få rettet eller slettet forkerte eller mangelfulde personoplysninger jf. artikel 16 og 17. Du kan via rekrutteringssystemet selv rette en række oplysninger på din profil.
- Du har ydermere ret til, at få dine personoplysninger udleveret, så de kan overføres til en anden part, jf. artikel 20.
- Du har herudover i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger jf. artikel 21
- Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.
For at anvende ovenstående rettigheder kan du kontakte Roskilde Universitets HR-afdeling på recruitment@ruc.dk, samtidig kan du altid kontakte Roskilde Universitets databeskyttelsesrådgiver på dpo@ruc.dk. Du har derudover ret til at klage til Datatilsynet på datatilsynet.dk.