Nyheder fra Roskilde Universitet

Kim Schrøder.
Nyhed
Det er avisernes online-nyheder og public service-nyheder på nettet bedst til

PRESSEMEDDELELSE: Danskernes brug af nyhedsmedier har de senere år været under store og hastige forandringer, men nu ser det ud til, at tempoet i forandringerne er aftaget. Det fremgår af en ny rapport fra RUC, der kortlægger udviklingen i danskernes mediebrug og samtidig går i dybden med bl.a. danskernes vurdering af nyhedsmediernes styrker og svagheder samt graden af tillid til nyhedsmedierne.

Portræt af lektor Søren Riis
Nyhed
RUC-lektor skal komme med anbefalinger til fremtidens transportplanlægning

Transport- Bygnings- og Boligministeriet har nedsat en ekspertgruppe, med bl.a. Lektor Søren Riis fra Roskilde Universitet, der skal komme med anbefalinger til, hvordan vi bedst ruster os til fremtidens transport.

Forandringsforståelse
Nyhed
Ny bog sætter fokus på forandringsarbejde i organisationer

Anita Mac og Sabine Madsen fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet, udgiver ny undervisningsbog d. 15. juni på forlaget Samfundslitteratur.

Jakob Egholm Feldt bog
Nyhed
Transnationalismen er tæt forbundet med jødisk historie

Almene samfundsbeskrivelser hænger tæt sammen med bestemte historiske og kulturelle identiteter, hvilket bliver illustreret i forholdet mellem transnationalisme og amerikanske jøder i begyndelsen af det 20. århundrede. Det viser en ny bog af lektor Jakob Egholm Feldt.

Folkemødet
Nyhed
RUC på Folkemødet 2017

Roskilde Universitet inviterer til debatter om klima, ledelseskrise og oprør mod eliten på årets folkemøde på Bornholm.

Gastro-gruppen
Nyhed
Vigtigt skridt mod fremtidens genmedicin

Hos de førende medicinalproducenter spidser man ører, for med ny forskning fra bl.a. Roskilde Universitet og Københavns Universitet kan udviklingen af genmedicin tage et afgørende skridt fremad.

Kristine Niss Jeppe Dyre Rubrik
Nyhed
40 millioner til projekt om simple og komplekse stoffer

Professor i fysik Jeppe Dyre fra Roskilde Universitet skal som ’VILLUM Investigator’ lede et forskningsprojekt, som skal besvare uafklarede videnskabelige spørgsmål om simple og komplekse stoffer. Projektet bliver støttet af VILLUM FONDEN.

Annica Maharaj Bjørnlund
Nyhed
Studerende skal booste væksten hos håndværkervirksomhed

Kan en håndværker og en universitetsstuderende lære noget af hinanden? Ja, mener både lederen af tømrerfirma i Ballerup og en RUC-studerende, der har valgt et alternativt praktikophold.

Network Colourbox
Nyhed
Skarp profil styrker netværkssamarbejdet

En gruppe forskere fra Roskilde Universitet har været med til at tegne en skarpere profil af forretningsnetværket Network Zealand igennem et forsknings- og udviklingssamarbejde.

Studerende på RUC
Nyhed
Prorektor: Idéen om regional lægeuddannelse på RUC er perspektivrig

PRESSEMEDDELELSE: Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Jan Hendeliowitz (A) foreslår, at Region Sjælland får sin egen lægeuddannelse, der placeres på Roskilde Universitet. Prorektor Peter Kjær synes idéen er spændende og er parat til at se nærmere på mulighederne for at udvikle en ny lægeuddannelse i samarbejde med Sjællands Universitetshospital.

Nye bestyrelsesmedlemmer
Nyhed
Tre nye eksterne medlemmer i RUC’s bestyrelse

PRESSEMEDDELELSE: Roskilde Universitet har fået tre nye, eksterne bestyrelsesmedlemmer, der er indtrådt i bestyrelsen pr. 1. april.

Interview Journalistik Stock photo
Nyhed
Etniske minoriteter er underrepræsenteret som nyhedskilder

Indvandrere og efterkommere i Danmark er et meget omdiskuteret emne i den politiske debat og har fyldt meget i nyhedsmedierne i flere år. Men det er ikke ensbetydende med, at etniske minoriteter selv bliver hørt i nyhedsmedierne, viser ny rapport fra Roskilde Universitet.

Seminar forskningssamarbejde RUC og Region Sjælland
Nyhed
RUC og Region Sjælland kan hjælpe hinanden med kerneopgaver

Roskilde Universitet og Region Sjælland har gennemført et forskningssamarbejde inden for sundhedsområdet, og begge samarbejdspartnere er indstillet på at fortsætte med at samarbejde.

Professor i kommunikation Kim Schrøder er en af de tre forskere bag rapporten
Nyhed
Danskerne vil ikke have skræddersyede nyheder på Facebook

PRESSEMEDDELELSE: En ny rapport fra Center for Nyhedsforskning på RUC viser, at mange danskere er bekymrede for, at Facebooks algoritmer gør synspunkter, der kan udfordre deres egne, mindre synlige.

Thomas Søbirk Petersen
Nyhed
RUC-professor indtræder i Det Etiske Råd

Til nytår indtræder Thomas Søbirk Petersen i Det Etiske Råd.

Garbi Schmidt
Nyhed
Ny bog af Garbi Schmidt er inspireret af doktordisputats om Nørrebro

Doktordisputaten ’Nørrebros indvandringshistorie 1885-2010’ har inspireret forsker til at skrive skønlitterær roman. Bogen er netop udkommet på Gyldendal.

Plejehjem Colourbox
Nyhed
Små forskelle i kvaliteten på offentlige og private plejehjem

Lighederne er større end forskellene, hvad angår kvaliteten på offentlige og private plejehjem i Danmark. Det viser en ny forskningsrapport.

Træ
Nyhed
Bynære naturparker skal booste bæredygtig turisme

Mange turister er bevidste om økologi og miljø. I et nyt projekt skal samspillet mellem byer og deres nærtliggende naturområder danne grundlag for en række anbefalinger for kommerciel turismeudvikling af bynære naturområder. Innovationsfonden har investeret 4,4 mio. kr i projektet.

Professor Jesper Ryberg
Nyhed
Sprog og etik

Ny forskning viser, at det gør en forskel på vores vurderinger, om et etisk dilemma præsenteres på modersmålet eller et fremmedsprog.

videnskab
Nyhed
Bevillinger fra Det Frie Forskningsråd til projekter om sproghistorie og nanostrukturer

Det Frie Forskningsråd (DDF) har netop bevilget midler til en række forskningsprojekter på de danske universiteter. To af bevillingerne går til forskere fra Roskilde Universitet.

Kunstværk af Maja Engelhardt
Nyhed
Nyt kunstværk til Roskilde Universitet

Den Danske Forskningsfond har doneret et kunstværk af den anerkendte billedkunstner Maja Lisa Engelhardt til Roskilde Universitet. Billedet blev indviet på Institut for Naturvidenskab og Miljø d. 10 oktober.

To studerende
Nyhed
RUC oplever stor fremgang i 1. prioritetsansøgninger

Antallet af 1. prioritetsansøgninger til Roskilde Universitet er steget med 11 procent, viser Uddannelses- og Forskningsministeriets netop offentliggjorte tal for fordelingen af kvote 2-ansøgninger.

Nyhed
Launch of the Center of African Economies

The new Center of African Economies has been launched on Monday, 27 March 2017.

Christian Groes gade Rubrik
Nyhed
Menneskelig anerkendelse er endemålet for afrikanske migranter

Ny international bog udforsker, hvilken betydning afrikansk migration har for det almindelige liv hos både migranterne og de mennesker, der bliver tilbage i hjemlandet. Lektor Christian Groes fra Roskilde Universitet er redaktør på bogen.

Hanne Leth Andersen
Nyhed
RUC’s rektor i spidsen for undervisningsministerens nye arbejdsgruppe for fremmedsprog

Undervisningsministeren har nedsat en arbejdsgruppe med en række eksperter, der skal komme med anbefalinger til en national sprogstrategi.

Kenneth Reinicke, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.
Nyhed
Ny bog sætter fokus på unge fædre

Mandeforskeren Kenneth Reinicke har udgivet bogen ’De unge fædre’, der stiller skarpt på de udfordringer, som den unge far står over for.

Jens Birgersson
Nyhed
Fremtrædende erhvervsledere på gæsteophold på RUC

Erhvervsøkonomi på Roskilde Universitet vil i de kommende år invitere fremtrædende erhvervsledere indenfor.

Forskningsrapporter
Nyhed
Konkurrenceudsættelse af forsyningsområdet – hvad siger forskningen om fordele og ulemper?

På nogle områder kan det være fornuftigt at bryde det offentlige monopol og konkurrenceudsætte opgaver, men på de fleste gør det ingen forskel. Vi skal lære af udlandet, hvor der findes et hav af undersøgelser på området, påpeger Ole Helby Petersen, professor (mso) på Roskilde Universitet.

Nyhed
RUC rangeret på international universitetsliste

Roskilde Universitet er blevet placeret midt i feltet af internationale universiteter på THE World University Rankings.

Nyhed
At hjælpe er blevet en salgbar vare

Professor Lisa Ann Richey har modtaget en bevilling på 4.151.372 kroner fra Forskningsrådet for Samfund og Erhverv til et projekt, hvor hun skal undersøge konsekvenser af, at humanitær hjælp i stigende grad bliver bundet op på købet af produkter.

Nyhed
Per Homann Jespersen modtog RUC's forskningsformidlingspris

Der blev uddelt priser og forskellige doktorgrader, da Roskilde Universitet holdt årsfest.

kvadratroden
Nyhed
Nyt forskningscenter på Roskilde Universitet

Roskilde Universitet får et nyt forskningscenter med professor (MSO) Ole Helby fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv i spidsen.

Jesper Ryberg Roskilde Universitet etik straf domstol
Nyhed
Ny bog: 'Domstolens blinde øje'

Ny bog af professor Jesper Ryberg netop udkommet på Jurist- og Økonomforbundets Forlag.

Nyhed
LEGO-direktør holder workshop med RUC-studerende

Et hold kandidatstuderende fra Kultur- og Sprogmødestudier skal forholde sig til de udfordringer, som en international virksomhed som LEGO oplever, når der skal kommunikeres på tværs af kulturer.

Hanne Leth Andersen
Nyhed
Velkommen nye studerende 2016

De nye studerende skal engagere sig og være kritiske, lød opfordringen fra rektor i velkomsttalen til de nye studerende.

Nyhed
Ny bevilling fra Det Frie Forskningsråd til professor i litteratur

Professor (MSO) Anne Elisabeth Sejten har modtaget en bevilling på 1.007.384 kr. fra 'Det Frie Forskningsråd, Kultur og Kommunikation' til forskningsnetværket 'Aesthetics Unlimited'.