Vis hovedmenu

Intro: At læse bachelor på Roskilde Universitet

Du bliver problemløser

Bæredygtige løsninger på fremtidens store udfordringer kan ikke løses med én faglighed alene. Derfor er alle vores uddannelser tværfaglige, så du bliver klædt på til at løse virkelighedens komplekse problemer.

Du lærer at stille de rigtige spørgsmål

For at løse et problem skal du lære at stille de rigtige spørgsmål. Det lærer du gennem projektarbejde. Her arbejder du dybt og udforskende med en problemstilling, du og din gruppe selv vælger. Undervejs bliver I vejledt af en af vores dygtige forskere. Projektarbejdet ligner ikke det, du er vant til fra din ungdomsuddannelse. Du er sammen med andre, som brænder for det samme som dig. I vælger selv, hvad I skal arbejde med. Og du kommer mere i dybden med løsningerne.

Glade studerende
Grafik viser, at RUCs bacheloruddannelser starter med et års studier på en basisdel. Herefter specialiserer du dig i et eller to bachelorfag.

Vælg mellem 37 bachelorfag

Tæt på virkeligheden

Gennem dit projektarbejde kan du samarbejde med virksomheder og organisationer om innovative løsninger på væsentlige problemstillinger. Du kan bringe din uddannelse i spil i den virkelige verden, allerede mens du studerer. Det giver dig netværk og gør dig klar til at bruge din uddannelse fra første dag som færdiguddannet.

Lær os at kende

Video om Roskilde Universitet
Hanne Leth Andersen om uddannelsesformen på Roskilde Universitet
Studerende på græsset
Drone movie about Roskilde University's campus
RUC baggrundsgrafik
Mød os

Kom til Åbent Hus

Februar 2024