Institutoversigt

Kommunikation og Humanistisk Videnskab

Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab er tværvidenskabeligt og innovativt med faglig og metodisk mangfoldighed. Vi er etableret på en bred humanistisk faglighed og leverer forskning, formidling og uddannelse inden for fagområderne kommunikation, journalistik, performance design, filosofi, historie, kultur, litteratur og sprog, såvel som kultur- og sprogmøder.

Mennesker og Teknologi

Institut for Mennesker og Teknologi er orienteret mod at udvikle bæredygtige løsninger, benytte eksperimenterende tilgange og understøtte menneskers aktive engagement. Instituttet omfatter human-, samfunds-, sundheds- og it-videnskabelige samt planlægnings-, interventions- og designorienterede fagområder.

Naturvidenskab og Miljø

På Institut for Naturvidenskab og Miljø underviser og forsker vi anvendelsesorienteret og innovativt i virkelighedens naturvidenskab og miljø. Vi arbejder med grundvidenskab, der forklarer og udvikler de teorier, naturvidenskaben bygger på. Grundforskning og anvendt forskning går hånd i hånd her. Forskningen genererer ny viden, nyttig innovation, udvikling af patenter og indtjeningspotentiale til erhvervslivet.

Samfundsvidenskab og Erhverv

Institut for Samfundsvidenskab og Erhvervs forskning fokuserer på sociale, erhvervsøkonomiske og samfundsmæssige forandringer samt virkningerne på samfundet – herhjemme og globalt. Vi genererer ny videnskabelig forståelse af sociale forandringer, konfrontationer, og konflikter. Undervisningen er forskningsbaseret med vægt på udvikling, interdiciplinaritet og forfinelse af metodiske færdigheder.