Institutoversigt

Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab

Instituttet er tværvidenskabeligt og innovativt med faglig og metodisk mangfoldighed. Vi er etableret på en bred humanistisk faglighed og leverer forskning, formidling og uddannelse inden for fagområderne kommunikation, journalistik, oplevelsesdesign, filosofi, historie, kultur, litteratur og sprog, såvel som kultur- og sprogmøder.

Institut for Mennesker og Teknologi

Institutttet er orienteret mod at udvikle bæredygtige løsninger, benytte eksperimenterende tilgange og understøtte menneskers aktive engagement. Instituttet omfatter human-, samfunds-, sundheds- og it-videnskabelige samt planlægnings-, interventions- og designorienterede fagområder.

Institut for Naturvidenskab og Miljø

På instituttet underviser og forsker vi anvendelsesorienteret og innovativt i virkelighedens naturvidenskab og miljø. Vi arbejder med grundvidenskab, der forklarer og udvikler de teorier, naturvidenskaben bygger på. Grundforskning og anvendt forskning går hånd i hånd her. Forskningen genererer ny viden, nyttig innovation, udvikling af patenter og indtjeningspotentiale til erhvervslivet.

Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv

Instituttets forskning fokuserer på sociale, erhvervsøkonomiske og samfundsmæssige forandringer samt virkningerne på samfundet – herhjemme og globalt. Vi genererer ny videnskabelig forståelse af sociale forandringer, konfrontationer, og konflikter. Undervisningen er forskningsbaseret med vægt på udvikling, interdiciplinaritet og forfinelse af metodiske færdigheder.