Vis hovedmenu

Intro: At læse kandidat på Roskilde Universitet

Kandidatuddannelser til en verden i forandring

Kandidatuddannelser til dig der vil løse problemer i virkeligheden.

Bliv problemløser

Du lærer at stille de rigtige spørgsmål

For at løse et problem skal du lære at stille de rigtige spørgsmål. Det lærer du gennem projektarbejde. Her arbejder du dybt og udforskende med en problemstilling, du og din projektgruppe selv vælger. Undervejs bliver I vejledt af en af vores dygtige forskere. Du er sammen med andre, som brænder for det samme som dig, og du får mulighed for at komme i dybden med løsningerne.

Du bliver tværfaglig specialist

Virkelighedens problemer kan sjældent løses med én faglighed alene. Derfor er stærke, tværfaglige elementer indbygget i alle vores uddannelser, så du bliver klædt på til at løse samfundets komplekse udfordringer. Det betyder, at du får dyb faglig viden og lærer mere end ét fags videnskabelige teorier og metoder at kende, og du kan forstå og anvende forskellige fagligheders arbejdsmetoder.

Kom tæt på virkeligheden

Du lærer at styre projekter

Roskilde Universitets egen uddannelsesmodel, Problemorienteret Projektlæring, lærer dig at styre et projektforløb inden for en tidsramme, fx i samarbejde med virksomheder, myndigheder, NGO’er eller organisationer. Du lærer at anvende din akademiske viden til at udvikle løsninger på virkelige problemstillinger. På Roskilde Universitet uddanner du dig til at gøre en forskel.

Du bliver klar til arbejdsmarkedet

Gør dig attraktiv med en uddannelse, der går hånd i hånd med erhvervslivet. Roskilde Universitets kandidatuddannelser er blevet til i samarbejde med verden omkring os, og de er rettet mod dig, der drømmer om en karriere med mening. Projektarbejde, praktikforløb og erhvervssamarbejde betyder, at din karriere begynder, allerede mens du læser.

"Erhvervslivet har brug for ny viden, innovativ tænkning og medarbejdere, der selvstændigt kan løse komplekse problemstillinger.

RUC's kandidatuddannelser er et vigtigt bidrag til, at vi i Danmark uddanner kandidater, der kan levere netop dét”

- Thorsten Thormann, Vice President, Research, Leo Pharma.

Kvindelig studerende læser på biblioteket

Gå på opdagelse i vores kandidatuddannelser

RUC baggrundsgrafik
Mød os

Kom til Åbent Hus

Februar 2025