Velkommen som censor på RUC
På denne side finder du en række nyttige links og informationer om at være censor på Roskilde Universitet.
Har du netop afsluttet din censorgerning på Roskilde Universitet, beder vi dig udfylde RUC's tilbagemeldingsskema, medmindre du tilhører et censorkorps, som benytter sit eget tilbagemeldingssystem.
Praktisk information
-
Skal du være censor på en bachelor- eller kandidatuddannelse
Ved generelle spørgsmål eller sygdom kontakt RUC Tilmelding & Eksamen på telefon 46 74 32 00.Skal du være censor på Masteruddannelsen i Professionel Kommunikation:
Kontakt Uddannelseskoordinator Sine Dybdahl Madsen på telefon 46 74 31 01 eller mail dybdahl@ruc.dkSkal du være censor på en af de øvrige masteruddannelser:
Kontakt Mastersekretariatet på telefon 46 74 30 30 eller mail: imt-master@ruc.dk -
Eduroam
Hvis du i forvejen bruger eller har adgang til Eduroam, vil du automatisk blive koblet på RUC's trådløse netværk via dit sædvanlige login. Læs mere om adgang via Eduroam på Roskilde Universitets intranet her.
Log på RUC’s WIFI: RUC-Hotspot
Når du ankommer på RUC som gæst, kan du benytte dig af det gratis WiFi ved navn RUC-Hotspot, som er åbent for alle.
For at få adgang skal du først vælge netværket RUC-Hotspot under tilgængelige netværk på din computer. Åbn herefter din browser for at komme til login-siden. Første gang du tilgår nettet, skal du logge ind. Du kan bruge dit login til sociale medier som fx Facebook, Google+ eller LinkedIn til at logge på RUC-Hotspot, og du har også mulighed for at oprette et login med dit mobilnummer.
Dit SMS-login er gyldigt i 12 timer og kan bruges på flere enheder samtidigt, hvis du fx både har en telefon og en computer, du vil have på nettet.
Hvis du har spørgsmål vedr. RUC-Hotspot eller brug for hjælp, kan du kontakte Servicedesk.
E-mail: servicedesk@ruc.dk
Telefon: +45 4674 3600 -
Find vej til Roskilde Universitet: Kort over Roskilde Universitet
Gæsteparkeringstilladelse kan hentes i Reception & Servicedesk i bygning 03.
Find vej på Campus: Mazemap - interaktivt kort over campus, bygninger og lokaler
Afregning
Du modtager din afregning cirka to måneder efter eksamensaktiviteten.
-
Honoraret står beskrevet i Finansministeriets lønoversigt
Ved udbetalingen benyttes dit bikort.
Censornormer kan ses her:
-
Udlæg i forbindelse med ophold
Har du været censor på RUC, har du ret til at få dækket visse udgifter i denne forbindelse. Senest 14 dage efter endt eksamination udfyldes denne blanket, og sendes sammen med eventuelle bilag/kvitteringer til det respektive institut, som eksamensaktiviteten hører under:
IMT: imt-oekonomi@ruc.dk
INM: inm@ruc.dk
IKH: ikh-regnskab@ruc.dk
ISE: ise-censor@ruc.dkEr du i tvivl om hvilket institut aktiviteten hører under, så klik her for at se en oversigt
De generelle regler om rejserDer skal så vidt muligt anvendes offentlige transportmidler: bus og tog (standardbilletter).
- Fly: Hvis man kan undgå en overnatning ved at bruge flytransport – kan henvendelse herom rettes til de respektive institutters sekretariater (se mailadresser nedenfor)
- Taxa: Det er i orden at bruge taxa ved længerevarende driftsforstyrrelser i offentlig transport eller efter aftale med instituttet (se mailadresser nedenfor)
- Kørsel i egen bil refunderes til lav takst i henhold til Statens tjenesterejsecirkulære
Time- og dagpenge: Der udbetales kun time- og dagpenge på tjenesterejser der er forbundet med overnatning og som varer minimum 24 timer. Time- og dagpenge udbetales for hver fulde 24 timer tjenesterejsen varer. For timer herudover udbetales timepenge pr. påbegyndt time (Timepenge = 1/24 af dagpengesatsen - se Satsreguleringen.)
Rimelige merudgifter: På tjenesterejser der varer mindre end 24 timer eller er uden overnatning refunderes rimelige merudgifter til billige måltider mod dokumentation.
Der kan aldrig udbetales både time- og dagpenge og merudgifter på samme tid.
Er det nødvendigt at overnatte ifm. censoropgaven, skal du søge om tilladelse til at afholde udgifter til overnatning her:IMT: imt-oekonomi@ruc.dk
INM: inm@ruc.dk
IKH: ikh-regnskab@ruc.dk
ISE: ise-censor@ruc.dkUdgifter i forbindelse med overnatning på hotel refunderes inden for det anførte maksimumbeløb pr. overnatning, hoteldispositionsbeløbet som fremgår af Regler, aftaler og cirkulærer (medst.dk), hvor du finder det gældende cirkulære om satsregulering for tjenesterejser.
Overskrider man maksimumbeløbet pr. overnatning, refunderes der op til maksimumbeløbet.
De hoteller, der kan benyttes, fremgår af statens indkøbsaftale vedr. hotelophold. Se aftale - SKI. De enkelte hoteller findes under menupunktet ”Leverandører” . Ønskes oplyst, hvad et værelse koster pr. nat på et givent hotel, kontaktes hotellet direkte med henvisning til SKI aftalen.
- Morgenmad og frokost på hotellet: Hvis morgenmaden er inkluderet i prisen for hotellet, skal dette trækkes fra time- og dagpengebeløbet. Morgenmaden takseres til 15% af det samlede dagpengebeløb. Det samme gælder for frokost (30%) og for middag (30%). På blanketten bedes du angive, om prisen er med eller uden morgenmad.
- Udokumenteret nattillæg: Udokumenteret nattillæg kan udbetales, hvis der har været mulighed for privat overnatning. Beløbet er beregnet til at kunne sige ”tak for ulejligheden” til den man overnattede hos, evt. ved at købe en buket blomster. Overnatningen angives på blanketten med et 1-tal ud for Udokumenteret nattillæg. Maksimumbeløbet for udokumenteret nattillæg fremgår af Regler, aftaler og cirkulærer (medst.dk) i det gældende cirkulære om satsregulering for tjenesterejser.
-
Statens cirkulære om tjenesterejser sætter rammen for universitets forplejning af censorer. Satserne regulæres hvert år – du kan se satserne her.
RUC’s institutter stiller følgende faciliteter til rådighed:
Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) – inklusiv HumBach
I eksamensperioderne kan der hentes kaffe, te, vand samt tilbehør i personalekantinen i bygning 42.3-36. Ved eksamenerne der spænder over frokost, kan der derudover afhentes en sandwich samme sted.
Institut for Mennesker og Teknologi (IMT) – inklusiv HumTek
Der er forplejning i form af kaffe, te og vand i bygning 02, hvor der etableres en eksamenscafé i køkkenet med selvbetjening. Der vil være en sandwich i bygning 02 til de censorer og eksaminatorer, som har eksamen der er planlagt til at slutte/fortsætte i tidsrummet 12.00 til 12.30. Vi henstiller til at man iagttager den nærmere skiltning på stedet.
Institut for Natur og Miljø (INM) – inklusiv NatBach
I eksamensperioden er der forplejning i form af kaffe, te og vand i køkkenerne 28B.0 og 27.1, hvor der etableres en eksamenscafé i køkkenet med selvbetjening. Der vil være sandwich i de 2 køkkener til de censorer og vejledere, som har flere eksamener samme dag, hvis det strækker sig hen over frokost. Der vil være servietter, engangskopper og håndsprit. Vi henstiller til at man iagttager den nærmere skiltning på stedet.
Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) – inklusiv SamBach
I projekt-eksamensperioden etablerer ISE en censorlounge i bygning 14 i indgangshallen til højre for indgangen. I censorloungen kan der hentes kaffe, te, indpakket chokolade og kildevand fra kl. 8 og der vil være mulighed for at få nye forsyninger af kaffe, te, indpakket chokolade og kildevand ca. kl. 12. Vi henstiller til, at man iagttager den nærmere skiltning på stedet. Når eksamen strækker hen over frokost, kan der købes sandwich i kantinen i bygning 01.
Censor på RUC
-
Portalen Digital Eksamen (DE)
Som censor på RUC finder du alt vedr. censorgerningen under Digital Eksamen (forkortet titel er DE). Alle eksamensopgaver hentes på den elektroniske portal DE. DE kræver enten MIT ID eller login via selvvalgt kode.
-
Samtlige uddannelsesaktiviteter er beskrevet i RUC’s kursuskatalog. Beskrivelserne af de forskellige aktiviteter er en direkte henvisning fra de respektive studieordninger, og du kan derfor orientere dig om kurser, projekter og eksamener enten i kursuskataloget eller i de forskellige studieordninger, der henvises til herunder.
Du finder aktiviteter i kursuskataloget ved at vælge: Uddannelsesniveau> uddannelsesretning> aktivitetstype> aktivitetsnavn
-
Studieordninger
Studieordninger på RUC kan ses her.
Relevante bekendtgørelser, regler og retningslinjer
Bekendtgørelsen om eksamen og censur ved universiteterne
Karakterbekendtgørelsen
Roskilde Universitets regelsamling (inklusiv universitets fælles uddannelsesregler)
Retningslinjer for brug af generativ kunstig intelligens i skriftlige afleveringer til eksamen
Generelle råd
Individuel bedømmelse ved gruppeeksamen
Projekteksamener på RUC foregår som gruppeeksamener, hvor alle gruppens medlemmer eksamineres på samme tid. Samtidig skal hver enkelt studerende sikres en individuel bedømmelse. Individuel bedømmelse er dels et lovkrav, men er også måden præcist at honorere den grad af målopfyldelse, som den enkelte studerende demonstrerer. Ens karakter for uens grad af målopfyldelse opleves som uretfærdigt af de studerende og sender en forkert markør (karakter) til kommende aftagere. Af disse grunde er det vigtigt altid at give en individuel bedømmelse til hver af en projektgruppes medlemmer og differentiere karaktererne, når der er forskellige grader af målopfyldelse.
-
Tilbagemeldingerne fra censorer er af høj prioritet, da disse indgår i den løbende interne evaluering og kvalitetssikring af de enkelte uddannelser. Det er derfor meget værdifuldt for både RUC og de tilknyttede censorkorps, at du bruger 5-10 minutter på at give en elektronisk tilbagemelding på det eksamensforløb, som du har været censor på.
Nogle censorkorps benytter sine egne tilbagemeldingssystemer, og du skal derfor ikke udfylde RUC’s tilbagemeldingsblanket, men censorkorpsets eget.
RUC's tilbagemeldingsblanket
Oversigt over censorkorps og tilknyttede fag
Oversigt over censorkorps og tilknyttede fag og institutter fra RUC
Klik her for at se en oversigt over censorkorps og tilknyttede fag