Gå til hovedindhold
Vis hovedmenu

Tilfør din virksomhed ny viden med en ph.d.-studerende

Samarbejdsmodeller

ErhvervsPhD-ordningen

ErhvervsPhD-ordningen er støttet af Forsknings- og Innovationsstyrelsen, og er et treårigt erhvervsrettet ph.d.-projekt, hvor den studerende er ansat/ansættes i en virksomhed og samtidig indskrives på et universitet. Virksomheden modtager et tilskud til lønnen på 14.500 kroner om måneden, og universitetet får dækket sine udgifter til vejledning mv. Den studerende bruger al sin arbejdstid i virksomheden på projektet og deler som udgangspunkt tiden ligeligt mellem virksomheden og universitetet.

Samfinansieret Ph.d.

RUC og den eksterne partner går sammen om at definere et fælles forskningsprojekt. Parterne indgår en samarbejdsaftale og deles om at dække udgifterne til ph.d.-forløbet, som udgangspunkt dækker de to parter en halvdel hver. I denne model foregår ansættelse som udgangspunkt på RUC, men hvis der er særlige forhold, der taler for det, kan den ph.d.-studerende ansættes i virksomheden.

Ph.d.-projekter finansieret af en virksomhed

Denne finansieringsmodel refereres ofte til som den arbejdsplads-finansierede model. Virksomheden betaler et uddannelsestilskud til RUC som dækker indskrivning, vejledning, kontor, kursustilskud mv. I denne model er den ph.d.-studerende ansat af sin arbejdsplads, men indskrevet ved RUC. Den ph.d.-studerende kan være indskrevet fra 3-6 år i denne model.

Steffen Jørgensen
Forsker finder ny metode til at opdage lymfekræft tidligt

Ny forskning viser, at en simpel blodprøve kan afsløre, om en person senere vil udvikle lymfeknudekræft. Opdagelsen gør det muligt at behandle kræftpatienter langt tidligere end i dag.

Ph.d.-studerende, Iben Charlotte Aamann
Midten af middelklassen kæmper for socialt renommé gennem sund mad

Mens forældre i den øverste del af middelklassen i højere grad kan se ud over normen om at leve sundt, er det forældre i midten af middelklassen, der kæmper mest med at opretholde og forsvare deres renommé ved at levere sund og nærende mad til sociale arrangementer på deres børns skoler.

RUC baggrundsgrafik

Kontakt os

Eksterne Samarbejder: tlf.: 4674 2600 eller e-mail: samarbejde@ruc.dk