Intro til uddannelsen

På Dansk lærer du at arbejde kreativt og strategisk med sprog, litteratur og medier

Dansk er et fag, du læser som en del af din bacheloruddannelse på RUC. 

Dansk er meget mere end det sprog, du taler og skriver i hverdagen. Det danske sprog er grundstoffet i vores litteratur, vores medier og vores kultur. Det kan bruges til at vække følelser, udtrykke ideer, manipulere, fortælle historier, sælge produkter, debattere tidens store emner og meget andet. Så hvis du gerne vil arbejde kreativt og strategisk med det danske sprog, og hvis du er fascineret af, hvordan litteratur og medier afspejler deres samtid – så er danskfaget det rette sted for dig.

På bachelorfaget Dansk arbejder du med danske tekster og sprog i bredeste forstand, lige fra salmer, eventyr og klassisk litteratur, og til SoMe-indhold, journalistik og virksomhedskommunikation. Du lærer at analysere, hvordan en tekst er bygget op, forstå dens virkemidler og fortolke dens betydning i den tid og det samfund, hvor den blev skabt. Du vil også dykke ned i mediernes verden, arbejde med sprogteori og kommunikationsteori og du lærer selv at skrive tekster, der rammer rent.  

Uddannelsen er både teoretisk og praktisk, og du får rig mulighed for at bruge din viden i konkrete projekter og selv træne dine skrivemuskler. Du kan arbejde med fx noveller og digte, nyhedsartikler og hverdagssamtaler, blogindlæg og opslag på Instagram, offentlige breve og politiske taler og andre genrer. Du lærer også at formidle din danskfaglige viden og metoder til andre, og uddannelsen klæder dig på til et arbejdsliv inden for kommunikation, undervisning, kulturformidling og medieproduktion.

Din hverdag på studiet

Dansk er et relativt lille studie med gode og tætte relationer mellem studerende og undervisere. Vores døre står altid åbne, så faglig sparring og støtte er aldrig langt væk. Vi elsker at beskæftige os med alle former for tekster, og vi deler gerne vores begejstring og undren med de studerende.

Vi holder løbende faglige arrangementer, hvor vi drøfter særlige temaer eller fænomener i tiden, der interesserer os – det kan være alt fra begrebet hygge til Kongehusets SoMe-kommunikation –  eller hvor vi hører oplæg fra tidligere studerende om, hvordan de bruger uddannelsen i deres arbejdsliv. Vi har tradition for en fælles middag i hvert semester, og så er der selvfølgelig fredagsbarer og andre sociale arrangementer, som de studerende selv stabler på benene. 

Fra bachelor til kandidat

En bacheloruddannelse fra Roskilde Universitet giver dig adgang til at læse en kandidatuddannelse. Alt efter hvilke(t) fag du vælger på din bacheloruddannelse, har du adgang til en eller flere af vores  kandidatuddannelser.

Undervisere

Undervisere Dansk