Intro til uddannelsen

På Performance Design lærer du at udvikle, designe, producere og afvikle events og performances

Performance Design er et fag, du læser som en del af din bacheloruddannelse på RUC. 

Festivaller, teaterforestillinger, koncerter, udstillinger, undervisning eller den inspirerende virksomhedskonference – fælles oplevelser kan skabe læring og fællesskab mellem mennesker. På Performance Design arbejder vi teoretisk og praktisk med at designe oplevelser, der bringer mennesker sammen.

På bachelorfaget Performance Design lærer du at designe, planlægge og gennemføre events, begivenheder, koncerter, forestillinger og andre forløb, der er rettet mod et publikum. Du studerer teori og praksis inden for bl.a. performance, lys- og lyddesign og kreative processer, og du lærer at skabe relationer mellem mennesker og virksomheder med udgangspunkt i det fysiske møde og de problemstillinger, der knytter sig til det. Vi arbejder med teorier og metoder fra både sociologi, psykologi, antropologi, kulturstudier, teatervidenskab og kunsthistorie. Performance Design er den eneste uddannelse i Danmark, der giver dig dette brede teoretiske og praktiske fundament for arbejdet med at designe oplevelser.

I projektarbejdet lærer du selv at udtænke, planlægge og afvikle et performance-design, der rammer rent hos det publikum, du gerne vil nå – fx til en event, møde, begivenhed, forestilling, koncert, installation eller udstilling. Du arbejder bl.a. med at analysere din målgruppes behov og værdier, du afprøver dit koncept, og du får erfaring med at styre et produktionsforløb helt frem til afvikling og evaluering af eventen.

Din hverdag på studiet

Du bliver del af et relativt lille og tætknyttet miljø, hvor vi byder ca. 25 nye studerende velkommen hvert semester. Hos os flyder det sociale og det faglige undertiden sammen, for vi opsøger gerne inspiration på fælles studieture, hvor vi fx går i teatret, på udstillinger eller til forskellige events – nogle gange også bare som et socialt arrangement, hvor vi går ud sammen bagefter. Du vil opleve et miljø med tæt kontakt mellem undervisere og studerende, hvor der er plads til din kreativitet og dine ideer. 

Fra bachelor til kandidat

En bacheloruddannelse fra Roskilde Universitet giver dig adgang til at læse en kandidatuddannelse. Alt efter hvilke(t) fag du vælger på din bacheloruddannelse, har du adgang til en eller flere af vores  kandidatuddannelser.

Undervisere

Undervisere Performance Design