Intro til uddannelsen

På Humanistisk-Teknologisk Bachelor får du viden om samspillet mellem mennesker, teknologi og design.
Humanistisk Teknologisk Bachelor - hvad er det?

Hvad betyder teknologi for den måde vi lever på? Hvordan fungerer den? Hvordan kan vi designe bæredygtige teknologiske løsninger med fokus på de mennesker, der skal bruge dem? Det er nogle af de spørgsmål du arbejder med på Humanistisk-Teknologisk Bachelor (HumTek).

HumTek er både en teoretisk og praktisk uddannelse. Det første år har du kurser om design, teknologi og mennesker, hvor du lærer teorier inden for både det humanistiske og teknologiske område.Teorierne inddrager du i praksis på design-workshops, hvor du arbejder hands-on med konkrete værktøjer til løsning af designproblemer i en kreativ og metodisk designproces. Når du skal udvikle prototyper og modeller af dine designs bruger du vores FabLab, hvor der er gode faciliteter og vejledere. 

Du arbejder med både teori og praksis, når du laver projekter, hvor du lærer at analysere og løse komplekse designproblemer og forstå teknologiske forandringsprocesser. Kurser, workshops og projekter har ofte samarbejdspartnere fra virksomheder, offentlige institutioner og NGO'er. 

Fra andet år begynder du at specialisere dig i to bachelorfag. Du kan vælge blandt en lang række kombinationer - enten med begge fag inden for humanistisk teknologi, eller med et fag fra humaniora, naturvidenskab eller samfundsvidenskab.

Din hverdag på studiet

Som studerende på HumTek vil du opleve et helt unikt studiemiljø, hvor undervisningen foregår som forelæsninger og holdundervisning, kombineret med projektarbejde i små grupper. Det giver et stærkt fagligt og socialt sammenhold. Studiet veksler mellem kurser, hands-on workshops og projektarbejde. Der er altid liv og aktivitet i vores mange lokaler omkring HumTeks kreative værksted FabLab. Efter hver workshop holder vi 'Showtime', hvor I viser jeres projekter for hinanden og resten af RUC. Du har rig mulighed for at møde de andre studerende på HumTek og i RUC’s studenterhus. 

Bliv studerende for en dag: Vil du opleve, hvordan det er at være HumTek-studerende? Bliv studerende for en dag og prøv, om studiet er noget for dig.

Fra bachelor til kandidat

En bacheloruddannelse fra Roskilde Universitet giver dig adgang til at læse en kandidatuddannelse. Alt efter hvilke(t) fag du vælger på din bacheloruddannelse, har du adgang til en eller flere af vores kandidatuddannelser.

Udveksling

Du har mulighed for at tilbringe et semester ved et af de universiteter HumTek har indgået udvekslingsaftaler med, eller du kan tage på et selvarrangeret studieophold.

Sprogprofiler

Sprogprofiler er et tilbud til humanistiske, humanistisk-teknologiske samt samfundsvidenskabelige bachelorstuderende, der vil kombinere sprog- og kulturlæring med bachelorstudiet. Sprogprofilerne udbydes på fransk, spansk og tysk.

Sprogprofiler