Workshops på HumTek
På workshoppene tilegner du dig praktiske designværktøjer og designmetoder, som du kan anvende i projektarbejdet. Workshoppen afsluttes med en fælles "Showtime", hvor alle studerende præsenterer deres resultater.
Her kan du se eksempler på workshops der har været afholdt på 1. år. Se det aktuelle udbud af workshops på study.ruc.dk.
From noob to programming-master in 10 days
Gang på gang oplever vi hvor frustrerende det er at lære at programmere. Det er som at holde en glat ål imellem hænderne. Man får lidt fat, men mister hurtigt grebet, fordi begreberne ikke sidder helt under huden. Denne workshop har ambitionen om at lære ALLE deltagere at programmere på 10 dage. Det bliver et ekstremt intensivt forløb....

Bydesign og lokalsamfundsanalyse
Workshoppen er en praktisk øvelse i at analysere og intervenere i et lokalsamfund gennem en vifte af samfundsvidenskabelige og designfaglige metoder. Workshoppen foregår on location i Københavns Nordvest-kvarter. I løbet af 2 uger vil vi færdiggøre et re-design af et centralt byrum i Nordvest.
Internet of things - connecting the virtual and the physical
Vi er nået til et teknologisk niveau, hvor det virtuelle og den fysiske verden hænger mere og mere sammen. Vores armbåndsure kan gå på nettet og vi har altid internettet i vores lomme via vore telefoner. Et relativt nyt felt, som udforsker dette, kaldes "internet of things". I denne workshop gennemgår vi en kreativ designproces, hvor vi udvikler prototyper som udforsker dette mulighedsrum. Du stifter bekendtskab med grundlæggende programmering, kredsløb og formgivning af fysiske objekter med teknologisk indmad. Via Fablab RUC er der mulighed for rapid prototyping: laserskæring, 3d printning etc.
Energisystemdesign & klimaplanlægning
Størstedelen af de danske kommuner arbejder med handlingsplaner for at reducere deres drivhusgasudledning. Denne workshop introducerer dig til arbejde med at udvikle disse klimaplaner og til de regneværktøjer der er centrale at kende. Det gør vi ved at i udarbejder nogle elementer til en klimaplan for Roskilde kommune, som vi derefter præsenterer for kommunen, så det kan indgå i kommunens videre arbejde.

Visuel kommunikation og Æstetik
Vi navigerer hver dag i en verden fyldt med visuelle indtryk som vi afkoder konstant. Fra produkterne vi vælger at købe i supermarkedet til skiltene vi tyder på vejene. Det spiller en kæmpe rolle i alle vores valg... I denne workshop bliver du undervist i, hvordan man arbejder med det grafiske håndværk og vil få en bedre forståelse for æstetik.
Boardgame Design
På denne workshop producerer vi brætspil: Analoge designs der involverer direkte interaktion mellem mennesker. Det kan være spil, der skaber en stemning, underholder, opfordrer til handling eller giver indblik i et vigtigt eller komplekst emne. Målet er at få en forståelse for, hvad der gør et godt spil-/interaktionsdesign og opdage den kreative, poetiske proces, der ligger i udviklingen af spilsystemer.
Storytelling: Animationsfilm
Workshoppen giver dig praktisk erfaring med medieproduktion, specifik en kort animationsfilm. Du får kendskab til ideudvikling og hvordan skrift, billede og lyd spiller sammen når vi fortæller historier (storytelling) og lytter til historier. Du får indsigt i at lave kvalitative undersøgelser i feltet gennem at lave narrative interview med børn. Det giver dig kompetencer i at bruge visuelle virkemidler og kommunikere ved hjælp af fortællinger i dit senere projektarbejde.
En pavillion tegnes frem
En gang imellem tænker og formidler vi ideer klarere gennem visuelle midler. Derfor er stort set alle designere og arkitekter helt afhængige af at kunne tegne deres ideer frem. Men hvordan virker sådan en proces egentlig? Både på det designmetodiske plan, men også på et helt lavpraktisk værktøjsplan? På workshoppen designer vi en pavillon, en meget simpel arkitektonisk typologi, der giver gode muligheder for at designarbejdet koncentrerer sig om en metodisk tilgang.
En platform for stedsspecifik etnografi
Vi vil i denne workshop undersøge hvordan mennesker reagerer på forskellige urbane miljøer f.eks. Den brune kødby om natten, Assistens Kirkegård, Nørreport station. For at gøre dette vil vi fokusere på at designe og implementere en sensor platform. Platformen skal indsamle data relateret til såvel biofeedback f.eks. hjerterytme, som det fysiske miljø. I løbet af workshoppen kommer vi ind på begreber som: Sensor platforme, Indsamling af realtids data, GeoData, Digital etnografi, Data visualisering og Basale programmerings koncepter i forhold til sensorer, mobil app’s og data visualisering.