Intro til uddannelsen

Lær at designe it-systemer med mennesket og brugeren i centrum

Informatik er et fag, du læser som en del af din bacheloruddannelse på RUC.

Stort set alle virksomheder bruger it-systemer til at styre deres økonomi, organisere deres data, kommunikere med deres brugere og meget andet – og de har hårdt brug for mennesker, der kan oversætte forretningens og kundernes behov til relevante it-løsninger. Det er det, vi arbejder med på Informatik.

På bachelorfaget Informatik lærer du at designe it-systemer med mennesket og brugeren i centrum. Du træner i at analysere, designe, implementere og evaluere it-systemer, så du opnår den bedst mulige løsning, der matcher både behov og krav. Du kommer igennem alle it-projektets faser fra projektetablering, analyse af it-sikkerhed, systemudvikling og design, it-evaluering, forandringsledelse og organisatorisk implementering.

Vi lægger vægt på at uddanne dig til at deltage i tværfagligt udviklingsarbejde med en kritisk og problemløsende tilgang. Du lærer teorier, begreber, metoder og teknikker til modellering af it-anvendelser og brugssituationer af it. 

Du får en grundlæggende forståelse for, hvad de forskellige teknologier kan, og med den forståelse kan du blive bindeleddet mellem en virksomheds programmører og forretningsafdeling og sikre, at it-systemerne understøtter forretningsprocesserne og de mennesker, der skal bruge dem. Det er en kompetence, der er i meget høj kurs på arbejdsmarkedet i disse år.

Du kan knytte de første kontakter til virksomheder allerede under studiet, fx når vi afholder Digitaliseringscamp, hvor små og mellemstore virksomheder pitcher deres konkrete cases og problemstillinger til de studerende. Her er der rig mulighed for at finde samarbejdspartneren til dit næste projekt, ligesom du også kan trække på vores solide netværk i forskellige brancher.

Din hverdag på studiet 

Informatik er et lille hyggeligt, tæt sammenknyttet studiemiljø. Du kan regne med at følges med dine medstuderende hele vejen gennem studiet, men også at møde nye mennesker undervejs, både på valgkurser og når vi mødes til sociale aktiviteter på tværs af årgangene.

Al undervisning i Informatik foregår i samme bygning og bliver varetaget af en fast stab af undervisere. Du kan roligt regne med, at dine undervisere lærer dit navn at kende, og at du får et tæt og personligt forhold til dem. Afdelingens lektorer og professorer har kontorer ved siden af dine undervisningslokaler, og vi har en åben dør-politik, som gør det nemt at komme i kontakt med dine undervisere – hvad enten det drejer sig om et udfordrende akademisk problem eller en hyggesnak.

I løbet af din uddannelse vil du blive en del af det daglige liv af afdelingen, hvor studerende og ansatte tit spiser frokost sammen i fællesrummet. Og vi går heller ikke af vejen for en fest i ny og næ. 

Fra bachelor til kandidat

En bacheloruddannelse fra Roskilde Universitet giver dig adgang til at læse en kandidatuddannelse. Alt efter hvilke(t) fag du vælger på din bacheloruddannelse, har du adgang til en eller flere af vores kandidatuddannelser.

Undervisere

Undervisere Informatik