Intro til uddannelsen

Design af it-systemer med mennesket og brugeren i centrum

Bachelorfaget Informatik handler om design af it-systemer med mennesket og brugeren i centrum. Du lærer at analysere, designe, implementere og evaluere it-systemer, så der opnås den bedst mulige løsning i forhold til de konkrete behov og krav, der stilles. Fordi du får en grundlæggende forståelse for, hvad de forskellige teknologier kan, bliver du både i stand til at snakke med virksomhedens programmører og forretningsafdeling. Du bliver altså bindeledet mellem udviklingsafdeling og forretningsafdeling og du kan sikre, at it-systemerne understøtter forretningsprocesserne og de mennesker, der skal bruge dem.

På studiet kommer du igennem alle it-projektets faser fra projektetablering, analyse af it-sikkerhed, systemudvikling og design, it-evaluering, forandringsledelse og organisatorisk implementering.

Din hverdag på studiet

Informatik er et lille hyggeligt, tæt sammenknyttet studiemiljø. Du kan regne med at følges med de studerende, der starter på uddannelsen samtidig med dig. Samtidig vil du opleve et friskt pust af nye mennesker på valgkurser og gennem de sociale aktiviteter på tværs af årgangene.

Al undervisning i Informatik foregår i samme bygning, og bliver varetaget af en fast stab af undervisere. Du kan roligt regne med, at dine undervisere lærer dit navn at kende, og at du får et tæt og personligt forhold til dem. Afdelingens lektorer og professorer har kontorer op og ned af dine undervisningslokaler. Afdelingen kører en "åben dør"-politik, som gør det nemt at komme i kontakt med dine undervisere - hvad enten det drejer sig om et udfordrende akademisk problem eller en hyggesnak. I løbet af din uddannelse vil du blive en del af det daglige liv af afdelingen. Ved frokosttid spiser de studerende og de ansatte ofte frokost sammen i fællesrummet.

Fra bachelor til kandidat

En bacheloruddannelse fra Roskilde Universitet giver dig adgang til at læse en kandidatuddannelse. Alt efter hvilke(t) fag du vælger på din bacheloruddannelse, har du adgang til en eller flere af vores  kandidatuddannelser.

Undervisere

Undervisere Informatik