Intro til uddannelsen

På Erhvervsøkonomi (HA) lærer du om virksomhedsdrift med blik for både bundlinje og bæredygtighed

Erhvervsøkonomi (HA) er et fag, du læser som en del af din bacheloruddannelse på RUC. Erhvervsøkonomi (HA) kan kun læses som etfags-bachelor og kan ikke kombineres med andre fag.

I fremtiden skal virksomheder kunne drive forretning i en verden, hvor de bliver bedømt på meget mere end deres bundlinje. Den opgave kræver ikke kun indsigt i de klassiske virksomhedsdiscipliner, men også en evne til at overskue helheden, samarbejde på tværs og styre virksomheden gennem komplekse udfordringer. Det lærer du på bachelorfaget Erhvervsøkonomi (HA).

På Erhvervsøkonomi (HA) bliver du klædt på til at arbejde med virksomheder og deres økonomi, organisation, marketing, projektledelse, strategi og finansiering. Du lærer alt fra at læse et regnskab til at lægge en udviklingsstrategi og får indsigt i, hvordan en virksomhed ledes, hvordan den markedsfører sig og hvordan den navigerer i de krav, den møder fra sin omverden. 

Det særlige ved HA på Roskilde Universitet er, at du arbejder tværfagligt med de klassiske virksomhedsdiscipliner og bruger dem i problemorienteret projektarbejde, gerne med konkrete cases. Du får med andre ord en HA-faglighed kombineret med kompetencer, der er i høj kurs på arbejdsmarkedet i det 21. århundrede: At kunne tænke ud af boksen, samarbejde på tværs af faggrænser, analysere komplekse udfordringer og styre et mangfoldigt team gennem en løsningsproces.

Vi har gode kontakter til virksomheder, både via tidligere studerende, via vores netværk i regionen og via et samarbejde med Erhvervshus Sjælland. Det giver dig rig mulighed for at arbejde med virkelige udfordringer og løsninger i dine projekter, og at få de første kontakter til erhvervslivet allerede i din studietid.

Din hverdag på studiet

Som studerende hos os bliver du del af et levende, fagligt miljø, hvor vi lægger vægt på fællesskabet både i og uden for undervisningen. Vi har jævnligt faglige arrangementer, bl.a. med tidligere studerende, der fortæller om deres karrierevej og om, hvad de har fået med sig fra RUC. 

Vi holder også paneldiskussioner og konferencer, hvor de studerende fremlægger deres arbejde og debatterer forskellige emner med hinanden. Og endelig vil du kunne møde forskellige virksomheder ved vores business lunches, hvor de deler ud af deres strategiske og forretningsmæssige overvejelser og knytter kontakter til vores studerende. 

Fra bachelor til kandidat

En bacheloruddannelse fra Roskilde Universitet giver dig adgang til at læse en kandidatuddannelse. Alt efter hvilke(t) fag du vælger på din bacheloruddannelse, har du adgang til en eller flere af vores  kandidatuddannelser.

Undervisere

Undervisere Erhvervsøkonomi (HA)