Intro til uddannelsen

Arbejd tværfagligt og problemorienteret med de klassiske virksomhedsdiscipliner

Erhvervsøkonomi (HA) er et fag, du læser som en del af din bacheloruddannelse på RUC. 

Erhvervsøkonomi (HA) er et bachelorfag, der giver en bred viden om virksomheder og deres funktioner. Du lærer de klassiske virksomhedsdiscipliner organisation, afsætning, økonomistyring og regnskabsvæsen, finansiering, erhvervsret mm.

Det særlige ved at tage en HA på Roskilde Universitet er, at du bruger de erhvervsøkonomiske teorier i problemorienteret projektarbejde, og at der arbejdes tværfagligt med de traditionelle erhvervsfag.

Erhvervsøkonomi (HA) kan kun læses som etfags-bachelor og kan ikke kombineres med andre fag.

Fra bachelor til kandidat

Med en bacheloruddannelse fra RUC har du adgang til en række kandidatuddannelser. Vær opmærksom på, at de nuværende kandidatuddannelser på RUC har sidste optag i år med ansøgningsfrist 1. marts 2021.

Fra 2022 udbyder RUC 30 nye kandidatuddannelser, der erstatter de nuværende. Du har allerede nu mulighed for at se de kandidatuddannelser RUC udbyder fra 2022.

Meritpakke

Erhvervsøkonomi har en fast meritpakke, hvis du kommer med en bestået uddannelse som markedsføringsøkonom, finansøkonom, serviceøkonom eller Financial controller. Med en af disse uddannelser vil du få før-start-merit på op til et års studier på RUC. Bliv klogere på meritpakken og se dit nye studieforløb på RUC.

Undervisere

Undervisere Erhvervsøkonomi (HA)