Intro til uddannelsen

På den samfundsvidenskabelige bachelor får du både en bred viden om samfundsvidenskab og en specialisering i to bachelorfag

Samfundsvidenskab handler om at undersøge, forstå og forklare sociale, økonomiske og politiske forhold i samfundet.

Det første år på uddannelsen arbejder du på tværs af samfundsvidenskabelige fag og lærer bl.a. om økonomi, politiske systemer og sociale forhold i samfundet. Det giver dig viden om centrale samfundsvidenskabelige begreber, teorier og metoder, som du kan bruge uanset hvilken specialisering du vælger.

Du går i dybden med de områder du finder interessante i dit projektarbejde, hvor du selv vælger hvilke problemstillinger du vil arbejde med, og har mulighed for at samarbejde med organisationer eller virksomheder.

Fra andet år begynder du at specialisere dig i to bachelorfag. Du kan vælge blandt en lang række kombinationer - enten med begge fag inden for samfundsvidenskab, eller med et fag fra humaniora eller naturvidenskab.

Fra bachelor til kandidat

De to fag du vælger som bachelor, kan du læse videre på vores kandidatuddannelser. Din bacheloruddannelse giver også adgang til andre af vores kandidatuddannelser.

Udveksling

Du har mulighed for at tilbringe et semester ved et af de universiteter, RUCs samfundsvidenskabelige område har indgået udvekslingsaftaler med eller tage på et selvarrangeret studieophold.