Intro til uddannelsen

På den samfundsvidenskabelige bachelor får du både en bred viden om samfundsvidenskab og en specialisering i to bachelorfag

Samfundsvidenskab handler om at undersøge, forstå og forklare sociale, økonomiske og politiske forhold i samfundet.

Det første år på uddannelsen arbejder du på tværs af samfundsvidenskabelige fag og lærer bl.a. om økonomi, politiske systemer og sociale forhold i samfundet. Det giver dig viden om centrale samfundsvidenskabelige begreber, teorier og metoder, som du kan bruge uanset hvilken specialisering du vælger.

Du går i dybden med de områder du finder interessante i dit projektarbejde, hvor du selv vælger hvilke problemstillinger du vil arbejde med, og har mulighed for at samarbejde med organisationer eller virksomheder.

Fra andet år begynder du at specialisere dig i to bachelorfag. Du kan vælge blandt en lang række kombinationer - enten med begge fag inden for samfundsvidenskab, eller med et fag fra humaniora eller naturvidenskab.

Video: Intro til uddannelsen [2:57] >

Din hverdag på studiet

Du bliver en del af et unikt fællesskab med dine medstuderende på holdet. Du kan deltage i festudvalget, der planlægger sociale arrangementer, fagudvalget, der faciliteter gruppedannelse og spændende faglige arrangementer, eller udsmykningsudvalget, der sørger for at gøre bygninger personlige og rare at være i. Vi har forskellige foreninger, både for samfundsvidenskabelige studerende og for alle på RUC – lige fra studenterpolitiske foreninger til brætspilsklubber. Og du har rig mulighed for at møde andre studerende i Studenterhuset - de studerendes helt egen bar, drevet af studerende.

Fra bachelor til kandidat

Med en bacheloruddannelse fra RUC har du adgang til en række kandidatuddannelser. Vær opmærksom på, at de nuværende kandidatuddannelser på RUC har sidste optag i år med ansøgningsfrist 1. marts 2021.

Fra 2022 udbyder RUC 30 nye kandidatuddannelser, der erstatter de nuværende. Du har allerede nu mulighed for at se de kandidatuddannelser RUC udbyder fra 2022.

Udveksling

Du har mulighed for at tilbringe et semester ved et af de universiteter, RUCs samfundsvidenskabelige område har indgået udvekslingsaftaler med eller tage på et selvarrangeret studieophold.

Sprogprofiler

Sprogprofiler er et tilbud til er et tilbud til humanistiske, humanistisk-teknologiske samtsamfundsvidenskabelige bachelorstuderende, der vil kombinere sprog- og kulturlæring med bachelorstudiet. Sprogprofilerne udbydes på fransk, spansk og tysk.

Sprogprofiler