Vis hovedmenu

Roskilde Universitet fylder 50 år

studerende
gruppearbejde

kantine

bus

vinter

jubilæum

grupperum

Tommy Ahlers

minister

Mød vores alumner

Mød alumner fra forskellige fagområder

På Roskilde Universitet er vi stolte af alle vores alumner. Mange af dem har på ekstraordinær vis udmærket sig gennem deres karrierer. Du kan møde nogle af dem her. 

Anders foran Politiken-skilt
Ditte Gundermann
Stine på toppen af bygning med sikkerhedshjelm under armen
Mesut ved tavle

Forskning, der har gjort en forskel

50 år med forskning, der gør en forskel. Mød nogle af RUC's dygtigste forskere, der er drevet af nysgerrighed og passion for deres forskningsfelt.

Thomas Budde Christensen
ARTIKEL

Thomas Budde Christensen: “Vi synes jo dybest set, vi er med til at redde planeten”

Lektor i miljøinnovation Thomas Budde Christensen samarbejder tæt med bl.a. byggebranche og industri for at finde måder at formindske ressourceforbruget og øge genbruget. Han kan ikke forestille sig noget vigtigere forskningsfelt end det – og så er det en stor glæde for ham at møde tidligere studerende, der nu sidder på miljøpolitiske nøgleposter og skaber konkrete forandringer.

Lone Simonsen
ARTIKEL

Lone Simonsen: ”Jeg synes, vi har fat i noget på RUC, som måske er en god model for fremtidens universitet”

Epidemiolog Lone Simonsen blev Danmarkskendt under corona-pandemien, men hendes forskning i COVID-19 er kun et af flere højdepunkter i en lang international forskningskarriere. Nu leder hun PandemiX Centeret på Roskilde Universitet, for hvis man vil arbejde interdisciplinært, fås forskningsmiljøet ikke bedre end her, mener hun.  

Lektor Kenneth Reinicke
ARTIKEL

Kenneth Reinicke: "Jeg har insisteret på at undersøge de svære sider af mænds adfærd"

En ph.d. om den italienske feministbevægelse førte Kenneth Reinicke ind i kønsforskningen, hvor han har markeret sig som en af Danmarks fremmeste forskere i mænd og maskulinitet. Det er både et privilegie og en udfordring at arbejde med et felt, hvor mange har holdninger og færre har respekt for viden og data, fortæller han her.

Garbi Schmidt
ARTIKEL

Garbi Schmidt: ”Det er påfaldende for mig, hvor lidt historiske erfaringer fylder i nutiden”

Islam- og indvandringsforsker Garbi Schmidt bruger historien til at belyse nutidens indvandring til Danmark, og hun formidler gerne sin forskning ved bl.a. at tilbyde rundvisninger på Nørrebro og tage snakken om det, der har formet kvarteret. Hendes ønske for RUC er mere tid til fordybelsen – også for de studerende, hvis projekter fortjener større udbredelse.

 Fatima AlZahra'a Alatraktchi
ARTIKEL

Fatima AlZahra'a Alatraktchi: ”RUC har jo helt fra starten været front-runner på den tværdisciplinære forskning”

Fatima AlZahra'a Alatraktchi er civilingeniør, virksomhedsejer, forfatter, TEDx-taler og siden 2019 adjunkt på Roskilde Universitet. Hun blev tiltrukket af tværfagligheden og faciliteterne, der giver hende optimale rammer til at fortsætte sin forskning i brugen af nanoteknologi til diagnosticering af infektioner.

Portræt af professor Jacob Torfing
ARTIKEL

Jacob Torfing: ”Første gang jeg skulle vejlede en gruppe på RUC, blev jeg fuldstændigt lamslået”

Politolog Jacob Torfing har sat konkrete aftryk på velfærdssamfundet med sin forskning i offentlig innovation og offentlig-privat samarbejde. Han søgte til Roskilde Universitet som ung forsker, fordi der var plads til nye ideer og foretagsomhed, og den plads har han bl.a. brugt til at opbygge et af universitetets stærke forskningsmiljøer, The Roskilde School of Governance. Og så betragter han det stadig som en gave at følge de studerendes projektarbejder.

Roskilde Universitet 50 år

Seneste nyt

Erkan Özden

Årets æresalumne: ”Uddannelse er medicinen mod det meste”

|
Billeder af de tre æresdoktorer

Roskilde Universitet udnævner tre æresdoktorer

|
Jubilæumsfejring for tidligere ansatte og alumner

Roskilde Universitet 50 år i dag

|

Visioner i Virkeligheden

Verden er blevet som RUC og RUC er blevet som verden? Professor i historie Jakob Egholm Feldt reflekter over fire centrale – og kontroversielle - visioner, der er blevet ført ud i livet og på forskellig vis har sat sit præg på omverdenen.

Rektor: Vi skal blive ved med at være modige og gøre en forskel i samfundet

Hanne Leth Andersen fyldte 60 år tidligere på året. I den anledning stillede vi hende nogle spørgsmål om, hvad der driver hende – og om ledelse og universiteternes fremtid.

"Roskilde Universitets unikke plads i universitetslandskabet skal dyrkes også i årene fremover. Vi er lidt modigere og hurtigere til at flytte os end de andre universiteter, også fordi vi er mindre og i tættere dialog på tværs af fag og ansættelsesforhold, og det skal vi bruge positivt."

Jubilæumsfest og debatter på Folkemødet

På Folkemødet blev der afholdt en fødselsdagsfest for Roskilde Universitet.

Rektor Hanne Leth Andersen, adjunkt Fatima AlZahraa Alatraktchi og formand for Studenterrådet Lauge Lunding Bach var til stede og holdt tale.

Folkeklubben – med RUC-alumne Kjartan Arngrim i front – spillede en mini-koncert, og teltet var fyldt til bristepunktet med alumner, samarbejdspartnere, forskere med mere.

"Vi omsætter ugentligt komplekse sager til historier, alle kan forstå. Det har jeg lært på RUC"

Anders Bæksgaard, politisk redaktør på Politiken