Vis hovedmenu

Forskningsgruppe Audiences & Mediated Life

Sløret billede af mennesker på vej

Opslagstavle

Picture of the research group members

Mød forskerne

På forreste række fra venstre mod højre: Troels Fibæk Bertel, Susana Tosca, Josephine Lehaff, Julie Vulpius. Bagest fra venstre mod højre: Sander Schwartz, Chris Peters, David Mathieu, Fabian Holt, Kim Schrøder, Morten Fischer Sivertsen, Niklas Chimirri, Leif Hemming Pedersen.

smiley
ARTIKEL

Facebook-kommentarer udfordrer Christiansborg

Kommentarer og interaktion på sociale medier er uvurderlige data, som politikere kan bruge til at kigge ned i folkedybet og se, hvad vælgerne mener. Men de er faktisk ikke så lette at gennemskue, som man skulle tro. Forsker fra Roskilde Universitet forsøger at finde hoved og hale i det.

Susana Tosca
ARTIKEL

Når Game of Thrones bliver et fælles sprog til at tale alvor

I en forandret medievirkelighed bliver popkulturelle referencer et fælles sprog, som bevæger sig ud over det fiktive underholdningsunivers og bruges som ramme til at tale om hverdagslivet og alvorlige emner, viser forskning fra lektor Susana Tosca.

Kenya
ARTIKEL

Digitale vidnesbyrd har potentiale – men hvor stort?

Intentionen med borgerdrevet valgobservation er at bidrage til gennemsigtighed og fredeligt demokrati, men det er ikke et redskab uden barrierer, viser forskning fra RUC-lektor Norbert Wildermuth.

Tablet - iPad - Colourbox
ARTIKEL

Voksne skal forstå børns leg med teknik

Pædagogik tager ofte udgangspunkt i hverdagssituationer fra børnenes liv. Men mange pædagoger, forældre og børneforskere har ringe kendskab til den informationsteknologi, der fylder en stor del af børnenes tilværelse uden for børnehaven, viser ny afhandling fra RUC.

Kim Schrøder - Rubrik
ARTIKEL

Fællesskabet er lige så stærkt som frit valg

Vi er midt i en potentiel revolution af vores fjernsynsvaner, men selvom vi med nye smart-tv, streamingtjenester og kanaler har frit valg på alle hylder, så er det stadig vigtigt at se noget samtidig med alle andre.

Publikationer

Aktiviteter

Presseklip

Overblik over forskning på RUC

Base på RUC

ikon for website

Mere om forskningsgruppen

Mere viden om Audiences & Mediated Life

Forskningsgruppen på RUCs forskningsportal

Profil

Kontakt

David Mathieu 
Forskningsgruppeleder // Lektor
Telefon +45 4674 3144
mathieu@ruc.dk