Rubrik #13, 2018

ARTIKEL

100 år: Viden om Den Spanske Syge styrker beredskabet mod fremtidige pandemier

Unikke danske data giver professor Lone Simonsen indblik i, hvordan Den Spanske Syge forløb for 100 år siden. Indsigten er med til at tegne et billede af, hvordan fremtidige pandemier vil opføre sig.

Jens Friis 1
ARTIKEL

”Vi skal skabe mere værdi i mødet med gæsterne”

Turismeerhvervet i Danmark er nødt til at gøre noget ekstra ud af den oplevelse, man får som gæst. Virksomhederne skal i højere grad fokusere på, hvordan der skabes oplevelsesmæssig værdi i selve mødet mellem gæsten og virksomhederne, mener studielektor Jens Friis Jensen, der forsker i service og oplevelse med bl.a. Tivoli og Zoologiske Have som cases.

Troels Schultz Larsen
ARTIKEL

Forfejlet ghettopolitik fokuserer på områder frem for mennesker

Når politikere og byplanlæggere foreslår løsninger på udfordringerne i de forsømte boligområder, trækker de ofte på gode erfaringer fra andre lande. Men det kan være problematisk, hvis man ikke har blik for forskellene landene imellem, viser ny forskning fra Roskilde Universitet. 

Peter Kjær
ARTIKEL

Leder i Rubrik 13#: Digtere, forskere og politikere

Forudsætningerne for samtalen mellem forfattere, forskere og politikere er kommet under pres, skriver Roskilde Universitets prorektor.

ARTIKEL

Kulturmødet med jævnaldrende danskere giver bedre integration

Integration af unge flygtninge i Danmark bør være mere end sprogundervisning og adgang til arbejdsmarkedet, viser forskning fra professor (mso) Michelle Pace. Det bør også være mere uformelle aktiviteter med jævnaldrende danskere.

Camilla Bernild
ARTIKEL

Pårørende risikerer at blive overset

Pårørende på hospitaler har været en overset gruppe i samfundet. I en ny ph.d.-afhandling sætter Camilla Bernild fokus på de pårørendes rolle i sundhedsvæsenet.

Vanuatu strand
ARTIKEL

Ord i paradis

På en øgruppe et fjernt sted i Stillehavet opstår nye sprog for øjnene af dig. Og studerer man et af dem nærmere, vil man se, at der gemmer sig en guldgrube af viden om sprog og kultur. 

Kenneth Reinicke
ARTIKEL

Hvad har vi lært af #Metoo?

Allerede inden #metoo-bølgen gik i gang, var lektor ved RUC, Kenneth Reinicke, i gang med et forskningsprojekt for at kortlægge, hvorfor mænd krænker. En del af løsningen kan være bedre seksualundervisning i folkeskolen, mener forskeren.

Gummistøvle - Colourbox
ARTIKEL

Pædagogers legitimering tager tid fra børnene

Ved at sammenligne oplevelsen af egen faglighed blandt to generationer af pædagoger har RUC's Jo Krøjer gjort sig interessante opdagelser. Og det samme har undersøgelsens pædagoger.

Lasse Horne
ARTIKEL

Ny bog: Forfattere og politikere i betydelig dialog om velfærdsstatens mening

Professor Lasse Horne Kjældgaard har skrevet den nye bog ’Meningen med velfærdsstaten. Da litteraturen tog ordet – og politikerne lyttede’ om, hvordan ideerne bag velfærdsstaten blev løftet i en dialog mellem datidens politikere og forfattere.