Rubrik #6, 2014

Karen Kofoed - Rubrik
ARTIKEL

Forsker: Mere spiselig kommunikation til pensionskunder

Karen Kofoed undersøger i en ny ph.d.-afhandling, hvorfor vi ikke åbner vores pensionsbreve, og hvordan pensionsselskaberne kan lave om på det – hvis de vil. For pensionsselskaberne har også andre hensyn.

Kenneth Reinicke
ARTIKEL

Replik: De næsten synlige mænd

Kønnet er ofte usynligt, når vi diskuterer vold og sexkøb. Men hvorfor tør vi ikke sætte fokus på de mørke sider, der knytter til det mandlige køn, spørger kønsforsker.

Tablet - iPad - Colourbox
ARTIKEL

Voksne skal forstå børns leg med teknik

Pædagogik tager ofte udgangspunkt i hverdagssituationer fra børnenes liv. Men mange pædagoger, forældre og børneforskere har ringe kendskab til den informationsteknologi, der fylder en stor del af børnenes tilværelse uden for børnehaven, viser ny afhandling fra RUC.

Christian Groes - Rubrik
ARTIKEL

Sex og skønhed er vejen til Europa

Med sin forskning blandt afrikanske kvinder, der udveksler sex og penge med europæiske mænd, har Christian Groes placeret sig midt i den betændte, danske prostitutionsdebat.

Silas Harrebye - Rubrik
ARTIKEL

Sådan ændrer kreative aktivister verden

Bevægelser som Occupy opnår ikke nødvendigvis konkrete målbare resultater, men med deres kreative aktivisme ændrer de måden, vi anskuer verden på.

Jonas Gabrielsen - Rubrik
ARTIKEL

Taler skaber lederskab

Taler har skabt præsidenter, samlet nationer og fået medarbejdere til at kæmpe med alt, de har. Alligevel er vi ved miste fornemmelsen af talers betydning. Ny bog afdækker, hvor afgørende taler er for lederskab.