Karriereprofil Anders Bjørn Rørbæk
Lead Developer hos Khora Virtual Reality
Kandidat i Computer Science og Performance Design, 2015
Hvad arbejder du med?
I Khora Virtual Reality arbejder jeg med udvikling af Virtual Reality (VR) oplevelser og software inden for for en bred række af industrier, heriblandt: Reklame og markedsføring, undervisning, spil, health care og kunst. Mine korrekte opgaver er primært programmering og lyddesign, samt at lede et mindre hold af udviklere.
Hvorfor valgte du Roskilde Universitet?
Den største grund til at jeg startede en uddannelse på Roskilde Universitet var HUM-TEK. Derudover kendte jeg også flere studerende som allerede var i gang med en uddannelse på Roskilde Universitet, som er kendt for at have et stærkt socialt miljø. Yderligere appellerede Roskilde Universitet også til mig, fordi universitetet tilbyder tværfaglige, projektorienterede uddannelser.
Hvordan bruger du dine kompetencer fra Roskilde Universitet i dit arbejde?
Min mest brugbare kompetence fra RUC har været den tværfaglige kombination mellem datalogi og performance design. Dette har givet mig en helt unik profil i forhold til at arbejde og udvikle software til Virtual Reality, som jeg ikke har kunnet få andetsteds. Mit arbejde handler i bund og grund om at skabe oplevelser, hvilket jeg beskæftigede mig med på kurser og projekter på performance design. RUC har givet mig en solid værktøjskasse i form af at have arbejdet akademisk med feltet. Hos Khora arbejder vi ofte med flere mindre projekter i parallel. Forløbet og det problemorienterede projektarbejde minder på mange måder om disse, og kompetencerne, såsom projektstyring og koblingen mellem det praktiske og teori, kan direkte overføres til mit arbejde.
Giv hjernen tid til at forstå materialet
Det hænder til tider at koncepter, teorier og artikler er en smule vanskelige at forstå (specielt på datalogi), derfor kan det være en god ide at give hjernen lidt tid til at forstå materialet. Derfor er mit råd til dig der overvejer at læse uddannelsen: Vent ikke med at læse op til forelæsninger til dagen inden (eller i toget), da hjernen nogle gange skal bruge lidt tid til at tygge materialet igennem, men gør det nogle dage i forvejen.
Læs mere om fagene på bacheloruddannelsen