Vis hovedmenu

Folketingsvalg 2022

Christiansborg

Sådan bliver valget dækket i medierne

Forskere fra Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet undersøger dækningen af folketingsvalgkampen 2022 i både traditionelle nyhedsmedier og på sociale medier

j

Hvilken blok får mest omtale?

Fløjene kæmper om taletid. Se, hvilken blok der får mest omtale - rød, blå eller lilla (Moderaterne).

k

Hvilke partier får mest omtale?

Se, hvilke partier der får mest medieomtale under valgkampen. 

k

Hvilke emner fylder i debatten?

Se, hvilke emner der fylder mest, når partilederne citeres i de danske medier.

Find en ekspert

Skal du bruge en ekspert i forbindelse med folketingsvalget 2022? Roskilde Universitet har samlet en række relevante forskere.

Nyheder

Herunder finder du artikler, hvor forskere fra Roskilde Universitet sætter fokus på folketingsvalget og dansk politik.

Christiansborg

Løsningerne på Region Sjællands sundhedsudfordringer ligger også på Christiansborg

Professor Peter Triantafillou har skrevet et indlæg i Sjællandske Medier om folketingsvalgets betydning for Region Sjællands mulighed for at afhjælpe sundhedsudfordringer.

Skilt til valglokale

Analyse: Røde støttepartier får mere medieomtale end blå støttepartier

Socialdemokraterne får mest medieomtale i valgkampen, mens øvrige partier i den traditionelle røde blok får mere omtale end partierne, som forventes at bakke op om Venstre eller Konservative. Det skriver professor Mark Blach-Ørsten og studielektor Mads Kæmsgaard Eberholst i mediet News Øresund på baggrund af deres analyse. Teksten er på svensk.

Valgbokse

Ekspert: Tre ting adskiller denne valgkamp fra sidst

Der er særligt tre emner, som skiller sig ud i den igangværende valgkamp i forhold til Folketingsvalget i 2019. Det opsummeres i denne artikel hos Sjællandske. Artiklen ligger bag betalingsmur.

udsende, medier, journalistik

Inger Støjbergs fine saloner findes måske. Men det gør den dybe kløft mellem land, by og danske medier ikke

Forskere fra Center for Nyhedsforskning ved Roskilde Universitet kommenterer i denne artikel på Inger Støjbergs beskrivelser af det danske medielandskab. Her søger de at give svar på, om det er sandt, at Danmark over en bred kam er et mediemæssigt misrepræsenteret land. (Artiklen er bag betalingsmur).

Bygning 40 på RUCs campus set gennem røde efterårsblade

Roskilde Universitet, TV2 og Infomedia følger mediernes dækning af valgkampen

Forskningsprojektet AlterPublics på Roskilde Universitet viser i en ny rapport, hvordan de russiske statsmedier RT og Sputnik er blevet delt i dansk-, svensk- og tysksprogede alternative nyhedsmiljøer op til Ruslands invasion af Ukraine.

a

Roskilde Universitet, TV2 og Infomedia følger mediernes dækning af valgkampen

Danskernes tillid til nyhedsmedier toppede under covid-19-pandemien, men ligger fortsat højt sammenlignet med andre lande. Det viser en ny rapport fra Center for Nyhedsforskning ved Roskilde Universitet, som også har kigget på sociale medier, fake news og unges brug af nyhedsmedier.

diabetes

Sundhed er ved at blive valgets afgørende spørgsmål

Mads Kæmsgaard Eberholst, der er studielektor ved center for nyhedsforskning på RUC, kaster lys på, hvorfor sundhed spiller en afgørende rolle i folketingsvalget -Og hvilken kandidat, der får mest omtale på dette emne.

j

Valgkamp og mediedækning: Trods krig i Europa får forsvar kun sporadisk omtale

Emner som klima, miljø, sundhed og ældrepleje får hyppigt omtale i medierne under valgkampen. Omtaler af ’forsvar’ var minimalt i valgkampens start, men FE-sagen og forslaget om at øge forsvarsreserven fik dog kortvarigt omtalen til at blusse op.

j

Ingen lette løsninger når inflation og energikrise skal håndteres

Købekraften og privatøkonomien er presset set i lyset af inflationen og de stigende energipriser. Men de enkle løsninger findes ikke, da der er en betydelig risiko for, at vi kommer til at hjælpe for bredt. Kunsten er at finde målrettede løsninger til dem, som har brug for hjælp, uden at det bidrager til stigende inflation.

 Børn leger med blade i park, Colourbox

Mediernes valgdækning: Folkeskolen er overhalet af sygeplejerskerne

Danske medier har bragt mange artikler og indslag om folkeskolen i løbet af valgkampen, men emnet har potentiale til at komme højere op på mediedagsordenen, mener ekspert i mediernes valgkampsdækning fra Roskilde Universitet.

Christiansborg

Slutspurten i valgkampen

Resultatet af folketingsvalget er kun et spørgsmål om timer væk. Forskere fra Roskilde Universitet giver i denne artikel deres bud på, hvilket udfald valget kan få.

Lars Loekke

Løkke har overhalet de to blå kandidater indenom

Lars Løkke Rasmussen har medvind i sejlene, viser de nyeste tal, og forskere fra Center for Nyhedsforsking sætter ord på den nyeste udvikling.

Brug for hjælp til at finde en forsker?

Har du brug for at finde en forsker inden for et specifikt område, kan du finde en emneopdelt ekspertliste her. Du kan også kontakte vores presseteam med generelle forespørgsler eller hjælp til at finde en forsker.

Kontakt en pressemedarbejder