Centrets forskere

Se hvilke forskere der er tilknyttet Center for Forskning i Offentlig-Privat Samspil, og hvilke forskningsfelter de arbejder inden for

Viden

TC ved salg til offentlige og private
Nyhed
Ny forskning i virksomheders transaktionsomkostninger ved at løse opgaver for det offentlige og det private

Transaktionsomkostninger ved salg til henholdsvis det offentlige og det private er undersøgt for rådgivningsbranchen, byggebranchen og inden for IT-branchen. Det er, så vidt vides, den første undersøgelse nogensinde, som sammenligner virksomhedernes transaktionsomkostninger ved løsning af opgaver for det offentlige og det private.

Ole Helby Petersen
Nyhed
Store forskelle i gevinster ved udlicitering

Ny forskning viser, at det primært er kommuner af gennemsnitsstørrelse, der høster effekterne af udlicitering. Det kalder på et opgør med ensartet tænkning på området.

Forskningsrapporter
Nyhed
Konkurrenceudsættelse af forsyningsområdet – hvad siger forskningen om fordele og ulemper?

På nogle områder kan det være fornuftigt at bryde det offentlige monopol og konkurrenceudsætte opgaver, men på de fleste gør det ingen forskel. Vi skal lære af udlandet, hvor der findes et hav af undersøgelser på området, påpeger Ole Helby Petersen, professor (mso) på Roskilde Universitet.

kvadratroden
Nyt forskningscenter på Roskilde Universitet

Roskilde Universitet får et nyt forskningscenter med professor (MSO) Ole Helby fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv i spidsen.

Advisory board

Forskningscenteret har tilknyttet et meget kompetent Advisory Board bestående af offentlige og private organisationer på området for offentligt-privat samspil i Danmark.

Ole Helby Petersen

Professor (MSO)