Rubrik #12, 2017

Arbejdsmarkedsforsker og professor Bent Greve
ARTIKEL

Forsker: Halvdelen af nutidens jobfunktioner forsvinder om få år

En mulig løsning på udfordringerne på fremtidens arbejdsmarked kan være at sænke arbejdstiden, mener professor og arbejdsmarkedsforsker Bent Greve.

Henrik Hauggaard-Nielsen
ARTIKEL

Han vil skabe fremtidens landbrugssystemer

Henrik Hauggaard-Nielsen står med et ben i to meget forskellige lejre, når han skal lave forskning i nært samarbejde med danske landmænd.

Lasse Koefoed
ARTIKEL

Da islam blev synlig i byrummet

Der er sket en del siden de første muslimer kom til Danmark i 1960’erne, og den debat, der for nylig prægede opførslen af de to nybyggede moskéer i København, var også noget anderledes, end da den grå, løgkuplede bygning blev opført i Hvidovre. Forskere fra RUC har kigget nærmere på debatten dengang og nu.

ARTIKEL

Små børn har overraskende stor selvindsigt

Børnehavebørn er gode til at sætte ord på, hvordan de har det, og har forskellige teknikker til at klare vanskelige situationer. Det viser ny forskning fra børneforsker Kim Rasmussen.

Sweatshirts på bøjle
ARTIKEL

Etiopien er unik i et spraglet økonomisk landskab i Afrika

Etiopien har særligt gode forudsætninger for økonomisk vækst i et Afrika, hvor billedet er mere nuanceret, end det tidligere er blevet tegnet, fortæller lektor Lindsay Whitfield.

Ole Helby Petersen
ARTIKEL

Store forskelle i gevinster ved udlicitering

Ny forskning viser, at det primært er kommuner af gennemsnitsstørrelse, der høster effekterne af udlicitering. Det kalder på et opgør med ensartet tænkning på området.

Mikkel Bille
ARTIKEL

Lys er kultur

Lys handler om meget mere end at kunne se. I Danmark handler det bl.a. også om afkobling, at føle sig hjemme og om at være en del af et fællesskab. I Jordan og andre kulturer spiller lys en helt anden rolle.

Jesper Ryberg.
ARTIKEL

Hvordan skal man straffe en kriminel, der har begået mange forbrydelser?

Professor Jesper Ryberg sætter i ny bog fokus på, hvad man bør stille op i straffesager, der involverer flere forbrydelser.

Peter Kjær
ARTIKEL

Leder: Jeg ved det ikke

Værdien i forskningen ligger i, at vi tør ikke at vide, hvor vi ender, skriver RUC's prorektor Peter Kjær.