Karriereprofil Jasmin Richter
Beskæftigelseskonsulent i Københavns Kommune
Cand.mag. i Filosofi og Videnskabsteori + Psykologi, 2011
Hvad arbejder du med?
Jeg er ansat i Københavns kommune, hvor jeg har været ansat i lidt over 1 år, og hvor jeg arbejder som beskæftigelseskonsulent. Jeg arbejder i sygedagpenge afdelingen og har til dagligt samtaler med folk der døjer med både psykiske og/eller fysiske udfordringer i en grad der gør, at de er blevet sygemeldte fra arbejdsmarkedet. I mit arbejde har jeg også mange administrative opgaver og der er rigtig meget jura/lovgivning som jeg skal forholde mig til.
Hvorfor valgte du Roskilde Universitet?
Jeg har altid vidst at mine interesser var indenfor det humanistiske felt og at jeg ville læse videre på universitet. Jeg valgte RUC fordi jeg som 20-årig endnu ikke vidste præcis hvad jeg gerne ville være og så var det, for mig, oplagt at starte på Humanistisk Bachelor, hvor man fik muligheden for at snuse lidt mere til de forskellige humanistiske fag.
Hvordan bruger du dine kompetencer fra Roskilde Universitet i dit arbejde?
Når man går på et studie hvor der er lagt så meget vægt på gruppearbejde, så lærer man virkelig at samarbejde med mange forskellige typer af mennesker, at være konstruktiv i sine diskussioner og at navigere og kunne inddrage alle perspektiver med henblik på at skabe et godt produkt. Dette er noget som jeg i den grad har fået gavn af i alle mine jobs og som jeg har erfaret ikke er noget som alle bare kan.
Mit filosofistudie har i den grad også bidraget til, at jeg i dag er en god formidler som kan formidle, til tider, svært stof til andre, såsom når jeg i mit arbejde skal forklare andre hvordan lovgivningen og systemet hænger sammen. Så har jeg også læst psykologi på RUC, og også efterfølgende efteruddannet mig til psykoterapeut, hvilket har givet mig et diagnose kendskab og en stor indsigt i hvordan mennesker fungerer. En indsigt der gør at jeg i mit daglige arbejde formår at indtræde i myndighedsrollen samtidig med at jeg har øje for det enkelte menneske.
Find et relevant studiejob og prøv mindst én gang at lave et projekt hvor du samarbejder med en virksomhed
Universitetet kan godt føles som en lille ø, hvilket man først opdager, når man forlader den, og så kan resten af verden, og især erhvervslivet, komme til at virke fremmed og lidt skræmmende. Jeg vil derfor råde folk til selv at være enormt proaktive imens de studerer. Måske finde et relevant studiejob og i hvert tilfælde én gang prøve at lave et projekt hvor man samarbejder med en virksomhed. Jeg synes også man skal forsøge at benytte sig af de gode muligheder der i universitetsverdenen og det netværk der er på universitetet generelt. F.eks. udgav jeg en artikel efter jeg afleverede mit speciale på RUC, kun fordi en tilfældig censor opfordret mig til det. Jeg var også på et feltstudie i Sydafrika i mine basis år, fordi det lykkedes min gruppe og jeg at få tilskud til dette igennem en pujle man kunne søge på RUC, hvilket var en rigtig god oplevelse på flere planer.
Generelt er det også bare rigtig vigtig at nyde sit studieliv og være i det imens man er det. Jeg synes ikke man skal være panisk angst hver gang man træffer et studie eller erhvervs relateret valg. De fleste jeg har mødt har ændret retning og jobs mange gange siden de blev færdiguddannet.