Karriereprofil Signe Rørup
Kursuskoordinator og gæsteunderviser hos Arbejdsmiljøgruppen
Cand.mag. i Arbejdslivsstudier + Kommunikation, 2016
Hvad arbejder du med?
Jeg er kursuskoordinator og gæsteunderviser på arbejdsmiljøuddannelsen for arbejdsmiljørepræsentanter og –ledere hos Arbejdsmiljøgruppen. Jeg organiserer den proces, som hver enkelt kursist skal igennem. Fra at de tilmelder sig et kursus til, at de skal have deres uddannelsesbevis. Derfor arbejder jeg til daglig med ekstern kommunikation i form af hjemmeside og kundekontakt samt intern planlægning, strukturering og kontrol af vores arbejdsmiljøkurser.
Samtidig gæsteunderviser jeg på vores arbejdsmiljøkurser. Det betyder at jeg udarbejder lektionsplaner, evalueringsmetoder samt formidler arbejdsmiljøviden til forskellige brancher.
Hvorfor valgte du Roskilde Universitet?
Her kunne jeg fordybe mig fagligt i samfundets aktuelle problemstillinger ud fra et tværfagligt synspunkt. Det tværfaglige synspunkt, mente jeg, ville være en styrke i mit senere arbejdsliv. For de problemstillinger, som jeg kom til at møde i arbejdslivet, kunne kun løses, hvis jeg formåede at inddrage forskellige perspektiver, metoder og kollegaer. Samtidig så jeg også, at de samarbejdsformer, som RUC dyrker - hvad enten det var projekter, studiemiljøet eller husmiljøer - ville være en styrke i den dannelsesproces, som jeg ønskede at tage med mig, når jeg var færdig. I dag kan jeg se, at du lærer utrolig meget om dig selv i samarbejde med andre, samt dine medstuderendes, forelæsernes og vejledernes perspektiver er udviklende og styrkende for din faglige profil.
Hvordan bruger du dine kompetencer fra Roskilde Universitet i dit arbejde?
Når jeg er ude at gæsteundervise, kan jeg ikke være foruden den tværfaglighed som dyrkes på RUC. Når jeg klæder kursisterne på til, at de skal varetage deres nye rolle som arbejdsmiljørepræsentant, kan jeg se, at det er en styrke, at jeg både har teoretisk og praktisk viden om samfundet, arbejdslivet og kommunikation.
For eksempel skal jeg både kunne formidle teoretisk viden i et forståeligt sprog og overbevise kursisterne om, at de ikke kan løse deres arbejdsmiljøproblemstillinger ud fra ét perspektiv. Kursisterne bliver nødt til at inddrage flere – hvad enten det er kollegaernes perspektiv, organisationens struktur og kultur, relevant lovgivning eller arbejdslivsforskning.
Nedskriv dine a-ha oplevelser, nye erkendelser og hvad, du har lært hvert semester
Mine råd til dig, der overvejer at læse uddanelsen er: Forvent ikke, at der findes én korrekt måde at være den gode universitetsstuderende på. Du skal selvfølgelig forholde dig til de videnskabelige krav, som der stilles til dig i dine kursusopgaver og de problemorienterede projekter, som du skriver i samarbejde med dine medstuderende. Dog vil du opleve at: dine vejleder har forskellige gode råd til, hvordan et projekt bør skrives, en problemstilling kan anskues fra forskellige kritiske perspektiver og løses med forskellige metoder, du kan tage noter til forelæsningerne på forskellige måder, og du kan engagere dig lidt eller meget i studiemiljøet. Husk på at det er en lang proces, som du skal igennem, og her oparbejder du mange forskellige kritiske perspektiver, metoder og samarbejdsformer, som du kan tage med dig, når du skal skrive speciale og ud i arbejdslivet. Samtidig er det også vigtigt at huske, at det er en dannelsesproces, som du kommer igennem. Det kan derfor være en god ide at nedskrive dine a-ha oplevelser, nye erkendelser og i kort format, hvad du har lært hvert semester. Du ønskes god vind herfra!
Læs mere om fagene på bacheloruddannelsen
Relevante kandidatuddannelser på Roskilde Universitet