Karriereprofil Line Kjær Toft
Projektmedarbejder, Amagerbro Helhedsplan
Cand.comm i Performance Design og Plan, By & Proces, 2014.
Hvad arbejder du med?
Jeg arbejder i en boligsocial helhedsplan, der hedder Amagerbro Helhedsplan. Jeg har tidligere været studentermedhjælper samme sted og blev ansat i forlængelse deraf.
Jeg arbejder med indsatsområdet forebyggelse og forældreansvar i et lille team. Mine arbejdsopgaver består primært af planlægning, koordinering, facilitering og udvikling af projekter under indsatsområdet.
At arbejde boligsocialt
Når man arbejder i det boligsociale, så har man kollegaer med meget forskellige uddannelser, som man skal kunne samarbejde med. Jeg har f.eks. en kollega, der er antropolog, en der er pædagogisk sociolog og en der er murer. Til tider kan man selvfølgelig godt mærke, at man kommer fra forskellige faglige verdner, men man skal alligevel finde ud af at samarbejde og få projekter til at hænge sammen. Derfor er det vigtigt at forstå hinandens ståsted.
Jeg er havnet i et felt, som også har meget med socialarbejde at gøre. Selvom jeg ikke har relationsarbejde som mit primære arbejdsopgave, så møder jeg jo trodsalt selvfølgelig vores beboere, som har meget forskellige tilgange til livet og oplevelser med i bagagen. Jeg har f.eks. for nylig talt med en beboer, som gerne ville have råd og vejledning til at tackle sin sygdomssituation. I sådanne situationer burde man næsten være socialrådgiver, og her kan jeg kunne lytte, men det er også nogle gange nok for beboerne, og ellers så kan jeg jo kun henvise videre.
Så er der til gengæld andre ting, jeg er stærk til. Vi arbejder i et udsat byområde, og jeg har på grund af min uddannelse stor forståelse for, hvorfor området har de udfordringer, det nu engang har. Jeg kan forstå de forskellige parametre, der er sat for et udsat byområde, såsom socioøkonomiske vilkår og forstå hele det politiske spil, hvilket særligt hjælper mig i mit udviklingsarbejde.
Hvordan bruger du dine kompetencer fra Roskilde Universitet i dit arbejde?
Min vigtigste kompetence er tværfaglighed. Det er noget af det, jeg har fået med fra RUC. Gennem projektarbejde får man god træning i at anvende gruppemedlemmernes faglige forskellighed som ressource og bruge dem frugtbart i arbejdet. Men også fra underviserne, f.eks har jeg sagtens kunne mærke at underviserne på Plan, By & Proces har forskellige faglige ståsteder, hvilke jeg kun syntes styrker faget.
Jeg synes uddannelsen har rustet os rigtig godt inden for problemforståelse, kritisk stillingtagen, tværfaglighed og projektstyring. Det er ting, jeg i høj grad bruger i mit arbejde. Jeg kan tydeligt se, at jeg er stærk til ting som planlægning, koordinering, facilitering og udviklingsperspektiver i projekterne. Og det er også i høj grad den rolle, jeg har taget på min arbejdsplads.
Hvorfor valgte du RUC?
Jeg valgte RUC, for jeg gerne ville i gang med at studere, men var meget i tvivl om hvilken vej jeg skulle gå. På RUC fandt jeg en masse spændende fag og fik gennem basis uddannelsen mulighed for at snuse til flere forskellige fag inden jeg skulle vælge min retning.
Brug projekterne på også at få en praktisk erfaring
Mit bedste råd er nok at bruge projekterne på også at få en praktisk erfaring. Der er stor mulighed i at bruge sine projekter på at samarbejde med “den virkelige verden” og herigennem blive klogere på, hvad man kan bruge sin uddannelse til, når man er færdig samt at få kontakter til evt. praktikpladser eller studiejob - og hvem ved et “rigtigt” arbejde når man er færdiguddannet. For mit vedkommende så er det disse projekter, som jeg har fået mest ud af.
Læs mere om fagene på bacheloruddannelsen
Relevante kandidatuddannelser på Roskilde Universitet