Viden fra centret

Christian Groes - Rubrik
ARTIKEL

Sex og skønhed er vejen til Europa

Med sin forskning blandt afrikanske kvinder, der udveksler sex og penge med europæiske mænd, har Christian Groes placeret sig midt i den betændte, danske prostitutionsdebat.

Bogcover til Strugges in elderly care
ARTIKEL

Ny bog sætter fokus på det forandrede landskab for ældreomsorg

Bogen ”Struggles in (elderly) care – A feminist view” af professor Hanne Marlene Dahl (ISE) sætter fokus på ældreomsorg som et nationalt og globalt politisk tema.

Bogen 'Køn, magt og mangfoldighed'
ARTIKEL

Ny bog giver et aktuelt indblik i kønsforskningen

En række forskere fra Roskilde Universitet står bag bogen 'Køn, magt og mangfoldighed', som er udkommet på forlaget Frydenlund.

Signe Arnfred - Rubrik
ARTIKEL

Bistand kan svække kvinders magt

Lektor Signe Arnfred har fået årets kønsforskerpris for sin bog om køn og kultur i Afrika. Hun påpeger, at bistand givet ud fra en vestlig opfattelse af forholdet mellem mænd og kvinder stik mod hensigten kan gå ud over kvinderne.

Rashmi Singla - Rubrik
ARTIKEL

Blandede pars problemer overses i velment tolerance

Ny RUC-forskning viser, at folk i blandede ægteskaber har en række særlige udfordringer, som bliver overset af psykologer og behandlere. Den gode intention om at behandle alle ens skygger for blandede pars særlige problemer.

Kenneth Reinicke
ARTIKEL

Replik: De næsten synlige mænd

Kønnet er ofte usynligt, når vi diskuterer vold og sexkøb. Men hvorfor tør vi ikke sætte fokus på de mørke sider, der knytter til det mandlige køn, spørger kønsforsker.

Centrets forskere

Se hvilke forskere der er tilknyttet Center for Køn, Magt og Mangfoldighed , og hvilke forskningsfelter de arbejder inden for

Kurser og aktiviteter

Gender & Diversity Academy

Ligestilling og mangfoldighed på RUC

Peter Kjær, prorektor og ny forperson for RUC’s ligestillingsudvalg har udvalgt en række centrale temaer for udvalgets arbejde, som vi sammen diskuterer mhp at indkredse problematik og virkemidler.

Dato: 2. december kl. 12.00 - 13.00. Mødet er planlagt til at afholdes i bygning 25.3-005, men vær obs på, at det kan ændres til et online møde.

KURSUS: Kønsteori for begyndere og letøvede

Hvad er køn? Hvilke teorier er centrale for kønsforskningen? Hvordan skal vi forstå kønsdebatten, forandringer i forståelsen af køn, og os selv som køn? Bliv klogere med kurset 'Kønsteori for begyndere og letøvede'.

Kurset vil præsentere og diskutere centrale teoretiske bidrag og problematikker indenfor kønsforskningen. Der vil både blive introduceret til klassiske og til nyere teorier. Kurset vil skabe overblik over kønsforskningstraditionen og etablere en grundlæggende viden om teoretiske perspektiver på kønnede problematikker. Formålet er at kvalificere de studerende teoretisk, understøtte projektarbejdet og at give mulighed for at tone den valgte uddannelse i retning af køns- og mangfoldighedsproblematikker. Undervisning bygger på dialog og inddragelse af de studerende.

Kurset er udviklet af Center for Køn, Magt & Mangfoldighed.

Centerleder

Lise Lotte Hansen

Lise Lotte Hansen

Lektor
Hus: 25.3

Tlf: +45 46 74 21 33
E-mail:

Forskningsprofil >

Følg os på facebook

Følg med på vores Facebookside, hvor vores Gender Lunches, nyheder og andre informationer bliver offentliggjort.
Du kan også kontakte os via Facebook.