Rubrik #2, 2012

Eva Sørensen - Jacob Torfing - Rubrik
ARTIKEL

Sådan skaber vi en bedre offentlig sektor

Hvordan løfter kommunerne den vanskelige opgave at løse komplekse samfundsproblemer som fx arbejdsløshed og klimaomstilling på nye måder? Et professor-ægtepar fra RUC har med ny forskning sat seriøst gang i debatten om en forbedret offentlig sektor.

Professor Jesper Troelsen Rubrik 2012
ARTIKEL

Tarmkræftens gåde tættere på opklaring

Genforskere er med nye resultater kommet tættere på en forståelse af, hvad der sker i kroppen, når man udvikler tyktarmskræft. En alvorlig og ofte livstruende sygdom, der hvert år rammer ca. 2700 danskere.

Signe Arnfred - Rubrik
ARTIKEL

Bistand kan svække kvinders magt

Lektor Signe Arnfred har fået årets kønsforskerpris for sin bog om køn og kultur i Afrika. Hun påpeger, at bistand givet ud fra en vestlig opfattelse af forholdet mellem mænd og kvinder stik mod hensigten kan gå ud over kvinderne.

Anette Warring - Rubrik
ARTIKEL

Replik: Fri forskning er også samfundsrelevant

Det er helt afgørende, at forskningen opretholder sin integritet og er uafhængig af politisk styring og økonomiske særinteresser. Men det betyder ikke, at den er verdensfjern og skal foregå i det berygtede elfenbenstårn, skriver professor Anette Warring.

Claus Bundgård - bøger - Rubrik
ARTIKEL

Gamle krige bringer nyt

Hvad gør krig ved mennesker? Historikeren Claus Bundgård Christensen finder konstant nye svar ved at forske i verdenskrigene. Et nyt studie skal se på psykiske krigsskader.

Oversvømmelse - katastrofe - Colourbox
ARTIKEL

Når katastrofen rammer

Naturkatastrofer er tæt forbundet med politik. Den hjælp, du får, afhænger i høj grad af din placering i samfundet. Og det er ikke nødvendigvis en fordel at bo i et demokratisk land.