Karriereprofil Simikka Marie Hansen
Kommunikationsmedarbejder i det tyske cyklistforbund
Cand.soc. i Plan, By og Proces og Kommunikation, 2014
Hvad arbejder du med helt konkret?
Jeg arbejder hos Allgemeiner Deutcher Fahrrad-Club, som svarer til det danske cyklistforbund. Der laver jeg pressemeddelelser, facebook-kommunikation og grafisk arbejde. Og så arbejder jeg på et trafiksikkerhedsprojekt, hvor vi blandt andet laver cykeltjek på gaden. Der giver jeg folk gode råd til, hvordan de kommer sikkert gennem byen.
At arbejde i en NGO
Jeg har tidligere arbejdet i Berlins senatsforvaltning dvs. kommunen, og det er meget anderledes at arbejde i en NGO. Det er på den modsatte side af disken, kan man sige. Den store forskel er, at når man står ovre på NGO-siden, så har man lov til at være lidt mere kritisk. Og det synes jeg, er interessant ved arbejdet. Man må have lov at være ideologisk og have ét fælles mål, som man kæmper for.
Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg skulle arbejde i NGO-verden. Den måde jeg blev sporet ind på det var, da jeg lavede speciale om cykelorganisationer i New York. Jeg skrev integreret speciale og arbejdede med cykelorganisationernes kommunikation. Der startede min interesse for cykel-interesseorganisationer.
At arbejde i udlandet
Nu hvor jeg arbejder i det tyske cyklistforbund, kan jeg mærke, at jeg tit bliver inspireret af den danske kontekst. For det er den, jeg kender aller bedst til. Og det fungerer godt, at kunne koble de to erfaringer: At sidde i Berlin og have som formål, at forbedre den her by i en sådan grad, at den bliver en cykelby på linje med København.
Hvordan bruger du dine kompetencer fra Roskilde Universitet i dit arbejde?
Min største force er, at jeg er vandt til at arbejde sammen med andre i projekter og bevare overblikket over en projektproces. Det er godt at have den slags projektredskaber med for ikke at gå i panik. Det ligger under huden, en slags intuitiv fornemmelse af projektledelse, som gør, at det ikke bliver så kunstigt, som det kan blive med gantt-diagrammer, milepæle og den slags.
Plan, By & Proces havde en særlig pionerånd. Der var et ønske om at lave noget nyt, og der var nogle klare skikkelser, som kom med ny, opdateret viden.
Byen er noget, der udvikler sig hele tiden
Mit gåde råd til dig, der overvejer at læse på uddannelsen er, at du altid skal opdatere din viden og ofte justere og evaluere dine idéer om byplanlægning. For byen er noget, der udvikler sig hele tiden. Det kan man godt mærke, når man kommer ud i en planafdeling, hvor der er et par 40-års jubilæer under opsejling.
Hvorfor valgte du Roskilde Universitet?
Jeg vidste jeg gerne ville studere, men var usikker på hvad, derfor valgte jeg Roskilde Universitet, da det gav mig mulighed for at spore mig ind på den uddannelse, der var den helt rigtige for mig.
Læs mere om fagene på bacheloruddannelsen
Relevante kandidatuddannelser på Roskilde Universitet