Karriereprofil Lasse Kent Jensen
Projektleder i Københavns Kommune
Cand.soc. i Plan, By og Proces og Geografi, 2014
Hvad arbejder du med?
Jeg arbejder i Materiel og Metodeudvikling i Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune. Vores opgave er blandt andet at sikre at biler, maskiner og alt andet materiel i kommunen bruges miljørigtigt. For eksempel skal samtlige personbiler, som ejes af Københavns Kommune, være udskiftet med elbiler senest i 2025. Mit arbejde består i at lave en strategi for, hvordan vi kan nå det mål indenfor de næste 10 år.
Et af mine udviklingsprojekter handler om, hvordan man kan dele biler på tværs af forvaltninger. Det kræver selvfølgelig et overblik over, hvor mange biler vi har, hvor de befinder sig, og hvornår de bliver brugt. I øjeblikket registreres det på vidt forskellige måder i de forskellige forvaltninger.
At dele biler i kommunen er en større opgave, end man lige skulle tro, for det kræver en helt ny slags samarbejde mellem forvaltningerne. Målet er selvfølgelig at bruge færre biler i fremtiden, og det er der et enormt potentiale i både miljømæssigt og økonomisk.
På længere sigt vil vi gerne se på, om kommunen kan dele deres biler med foreninger og borgere efter arbejdstid og i weekenden, men nu starter vi med at dele internt i forvaltningen. Man skal jo starte et sted.
At arbejde som projektleder
På RUC lærer man at arbejde projektbaseret, men en af udfordringerne som projektleder i kommunen har faktisk været, at der er ret stor forskel på, hvordan man arbejder med projekter i akademisk sammenhæng, og hvordan man får projekterne til at fungere i praksis her.
Det handler om at få forskellige mennesker, og i mit tilfælde en masse forskellige forvaltninger med forskellige faglige perspektiver til at spille sammen og spille ind til mine projekter. Det har overrasket mig, hvor svært det er at koordinere og samarbejde på tværs. At arbejde med og koordinere mellem mennesker er utrolig uforudsigeligt.
Hvordan bruger du dine kompetencer fra Roskilde Universitet i dit arbejde?
Fra min RUC-uddannelse har jeg lært at arbejde tværfagligt og projekt-orienteret. Den tværfaglige projektledelse er nok mit vigtigste arbejdsværktøj i dag. Jeg koordinerer både mellem aktører udefra og internt mellem kollegaer i kommunen, så det er meget forskellige fagligheder, der skal spille sammen.
Mine kollegaer er både mekanikere, kontoruddannede, en elektriker, en handelsuddannet, en ingeniør og geografer som mig selv, og min opgave er langt hen ad vejen at få det bedste ud af mine kollegaers forskellige faglige viden.
Hvorfor valgte du Roskilde Universitet?
Jeg valgte RUC fordi jeg synes det lød spændende at skulle arbejde i projektgrupper og på tværs af fagligheder. Det var helt oplagt for mig at læse på RUC fordi jeg nyder at arbejde, hygge, ping ponge, braine, nørde og skabe fede projekter med andre mennesker. Efterfølgende har jeg som færdiguddannet og grøn på arbejdsmarkedet fundet ud af, at arbejdsmarkedet efterspørger netop disse kompetencer - altså at kunne samarbejde i det hele taget og med mange forskellige typer fagligheder. Her er projektarbejdet, hvor man kan identificere problemstillinger og pege på løsninger guld værd på en fremtidig arbejdsplads. Desuden vidste jeg at RUC's samfundsvidenskabelige bacheloruddannelse var meget bred og jeg kunne få lov til at prøve en masse forskellige samfundsvidenskabelige fag, emner og problemstillinger af, før jeg skulle lægge mig endeligt fast på valg af en overbygning, bachelor- og senere kandidatuddannelse.
Du skal vælge dit fremtidige studie med hjertet
Mit råd til kommende studerende er, at du skal vælge dit fremtidige studie med hjertet. Hvis du synes det er fedt og inspirerende at arbejde sammen i grupper, så er RUC det rette sted for dig. Hvis du ikke er særlig fagligt eller bogligt stærk, så kan det sociale sammenhold med dine medstuderende hjælpe dig igennem studiet, som det gjorde med mig. Hvis du ikke helt ved, hvilken studiemæssig retning du vil gå, eller ikke er sikker på, hvilke fag, der vil blive ved med at være spændende efter flere år på studiet, så er RUC stedet, hvor du kan finde ud af, hvad der virker for dig i praksis.