Intro til uddannelsen

Vil du løse problemer, der knytter sig til arbejdet med sprog, tekster og medier i det danske samfund?
Kandidatuddannelse i Dansk - hvad er det?

Kandidatuddannelsen Dansk sætter dig i stand til at løse en bred vifte af problemer som knytter sig til arbejdet med sprog og medier i det danske samfund.  

Uddannelsen giver dig analytiske kompetencer til at identificere mønsterdannelser i tekster og medierede sociale interaktioner og til at tolke mønsterdannelserne som tegn på kulturelle tendenser.  

På grundlag af viden om sprog, genrer og medier og gennem praktiske øvelser lærer du at skrive stilsikre og læseværdige tekster i forskellige genrer og på forskellige digitale platforme på et levende og korrekt dansk.  

Du lærer at udvikle og tilpasse kommunikationsmodeller til foranderlige og komplekse situationer på grundlag af viden om kommunikationens kulturelle vilkår og forståelsesmæssige effekter. Du vil kunne udforme retningslinjer for en organisations sprog- og tekstarbejde og rådgive om anvendelsen af digitale løsninger i organisationers eksterne og interne kommunikation.  

På grundlag af viden om litteratur, sprog og medier og gennem praktiske øvelser lærer du at vinkle historier til presse og sociale medier, give forfattere feedback på deres manuskripter og rådgive om manuskripters publikationspotentiale. Og så vil du kunne tilrettelægge og gennemføre undervisning i dansk.

Se også:

 

Karriere

Uddannelsen kvalificerer dig til arbejde som tekstforfatter, sproglig rådgiver, underviser i dansk, faglig formidler, kommunikationsmedarbejder, kulturjournalist, manuskript- og webredaktør, SoMe Specialist og Community Manager.

 

Fakta om uddannelsen

Kandidatgrad: Cand.mag i Dansk

Undervisningssprog: Dansk