Rubrik #9, 2016

Lotte Jelsbak
ARTIKEL

Super-salmonella skal gøre os klogere

Lektor Lotte Jelsbak har fundet en særlig variant af salmonella, som kan være mere alvorlig end den almindelige salmonella. Derfor er den nye variant vigtig at studere.

Johnny T. Ottesen
ARTIKEL

Matematisk model kan forbedre depressionsdiagnose

Ved hjælp af matematiske modeller kan man udvikle nye metoder til at diagnosticere bl.a. depression, og modellerne kan give væsentlige informationer til arbejdet med at udvikle bedre behandling.

Iben Charlotte Aamann - Rubrik - portræt
ARTIKEL

Midten af middelklassen kæmper for socialt renommé gennem sund mad

Mens forældre i den øverste del af middelklassen i højere grad kan se ud over normen om at leve sundt, er det forældre i midten af middelklassen, der kæmper mest med at opretholde og forsvare deres renommé ved at levere sund og nærende mad til sociale arrangementer på deres børns skoler.

Ph.d.-studerende, Anja Elaine Sørensen
ARTIKEL

Forskning vil føre til skræddersyede behandlinger til kvinder med PCOS

Skægvækst, cyster på æggestokkene og problemer med at blive gravid. Det er nogle af symptomerne på hormonforstyrrelsen PCOS, som mange danske kvinder lever med. Med ny forskning fra Roskilde Universitet vil man i fremtiden bedre kunne skræddersy behandlinger til kvinder med PCOS.

Professor (MSO) Peter Triantafillou
ARTIKEL

Forebyggelse har ingen indbyggede moralske grænser

Politikerne bør stoppe op og tænke over, hvor langt stat og kommuner kan tillade sig at gå med sundhedsfremmende tiltag, mener professor (MSO) Peter Triantafillou.

Postdoc, Anne Brus
ARTIKEL

Replik: Hvad er problemet med computerspilsafhængighed?

Unges passionerede brug af computerspil skaber bekymringer om afhængighed, men tanken om computerspil som en mulig mental lidelse stigmatiserer og må forstås på andre måder.

Ph.d.-studerende, Ditte Høgsgaard
ARTIKEL

Kommunikation på tværs af sundhedssektorer er en stor udfordring

Der er udfordringer i kommunikationen blandt de sundhedsprofessionelle ved udskrivelse af patienter fra en sektor til en anden. Ph.d.-studerende Ditte Høgsgaard har et bud på, hvad der kan gøres for at afhjælpe problemet.