Rubrik #3, 2013

Thomas Budde - Rubrik
ARTIKEL

Op ad bakke for elbiler

Det har hidtil vist sig umuligt at få succes med nye forretningsmodeller for elbiler. RUC-forsker mener, at det kræver politiske indgreb at udbrede elbiler.

Yvonne Mørck - Sofie Danneskiold-Samsøe - Rubrik
ARTIKEL

Voldsramte etniske minoritetskvinder bliver tiet ihjel

Vold mod etniske minoritetskvinder er så kontroversielt, at forskere bliver opfordret af kolleger til at forbigå det i tavshed. Det er den sidste af en lang række tavse tremmer, der fastholder kvinderne i et isoleret voldsfængsel, som deres egne familier tier ihjel.

Rasmus Willig - Rubrik
ARTIKEL

Replik: Positivitetsfascisme som skjult magtudøvelse

I dag er magten pakket ind i bløde begreber som ’den anerkendende tilgang’ og ’positiv tænkning’. Det gør den ikke mindre problematisk, skriver sociolog og lektor Rasmus Willig.

Garbi Schmidt - Rubrik
ARTIKEL

Religion er ikke en privatsag

Det er paradoksalt, at vi tror, der er en skarp adskillelse af stat og religion i Danmark, mener professor i kultur- og sprogmødestudier Garbi Schmidt.

Henriette Selck - Rubrik
ARTIKEL

Gør din kosmetik havet giftigt?

Hvordan påvirker de mange nanopartikler, vi dagligt skyller ud i kloakken, miljøet? Ny forskning fra RUC bringer os tættere på et svar.

Torben Lund - Rubrik
ARTIKEL

Smukke solceller skal stoppe global opvarmning

RUC-forsker deltager i udviklingen af en ny type solcelle, der er billigere og mere fleksibel end den velkendte silicium-solcelle. Han er overbevist om, at det bliver udnyttelsen af solenergi, der skal redde os fra den globale opvarmning.

Børnehavebørn, colourbox
ARTIKEL

Børnehavebørn trives ikke med new public management

Pædagogers øgede fokus på læreplaner, dokumentation og servicering af forældre risikerer at gå ud over børnenes trivsel og kreativitet, konkluderer fem forskere fra RUC i ny bog.