Karriereprofil Nanna Søndergaard Jeppesen
Filling professional i Novo Nordisk
Cand.scient i Medicinalbiologi + Molecular Biology fra Roskilde Universitet, 2013
Hvad arbejder du med helt konkret?
I mit nuværende job arbejder jeg med validering af to nye fyldelinjer (maskiner, der fylder produktet på glas) i Novo Nordisk, Hillerød. Novo Nordisk er i gang med at bygge en ny produktionsfabrik, og jeg er så med til at sikre, at de to maskiner lever op til de opstillede krav, som stilles af myndigheder og Novo Nordisk selv. Det betyder bl.a., at vi de næste 4 år udfører forskellige tests, før der kan produceres produkter til markedet. Jeg har f.eks. tilbragt 3 måneder i udlandet for at udføre tests hos fabrikanten, inden maskinerne blev sendt til Danmark.
Hvorfor valgte du Roskilde Universitet?
Jeg kendte faktisk ingen, der gik på RUC, men en veninde lokkede mig med til åbent hus på RUC. Jeg havde ingen forventninger, men gik derfra helt afklaret med at jeg skulle søge om optagelse på RUC. Jeg valgte Roskilde Universitet pga. undervisningsformen og atmosfæren. Jeg kunne godt lide at det var et miljø, hvor man kunne spørge underviseren under forelæsningen. Endvidere trives jeg enormt meget i et miljø, hvor underviserne, laboranterne og sekretæren kender ens navn. Man er ikke bare endnu en studerende, endnu en i flokken. På Roskilde Universitet gør de meget for at støtte op om den enkelte studerende. Jeg kunne også godt lide idéen om muligheden for at kunne kombinere to fag, som man fandt spændende og på den måde tilegne sig kompetencer, som ikke direkte kunne "oversættes" til et "KU-fag". Jeg var f.eks. lidt i tvivl om jeg skulle kombinere molekylærbiologi med matematik eller kemi, så jeg fandt det tiltalende at man kunne snuse til forskellige fag uden at det krævede, at man skulle skifte studie og derved starte forfra, og jeg derfor i ro og mag kunne finde ud af hvilken vej, jeg skulle gå.
Hvilke kompetencer fra Roskilde Universitet bruger du i dit arbejde?
I mit nuværende job er det uden tvivl de kompetencer jeg har erhvervet under projektarbejdet, som jeg bruger allermest i min hverdag. Jeg er i gang med et 4 års langt projekt, hvor man som i alle projekter har op- og nedture. Jeg er enormt løsningsorienteret, hvilket jeg bl.a. lærte at være under specialet, hvor alt bare gik galt. Jeg troede at jeg var på vej et sted hen, da jeg startede projektet, og jeg endte et helt andet sted. Så når ting ikke går som forventet eller der kommer et bump på vejen, må man jo finde ud af, hvordan man så løser det. Det kan være at undersøge om andre har haft et lignende problem, hvordan har de gjort, er det muligt at overføre det til mit projekt osv. Derudover skal man ikke undervurdere hvad man lærer ved gruppearbejdet. En ting er hvad man lærer om sig selv, men en anden ting er den konflikthåndtering i gruppearbejde, hvor tingene ikke fungerer. På en arbejdsplads kan man ikke bare fravælge at arbejde sammen med folk, man ikke kan sammen med. Man bliver nødt til at få det til at fungere på et professionel niveau, hvor alle kan være der, og man samtidig når mål og deadlines. Og i de situationer drager jeg ofte nytte af de erfaringer, jeg gjorde mig under min uddannelse.
Vælg noget du synes er spændende
Til dig som gerne vil læse uddannelsen har jeg to kommentarer, som du kan få med på vejen:
- Du må endelig ikke tro at dit speciale kommer til at definere resten af dit arbejdsliv (måske hvis du fortsætter i forskningsverdenen, men ellers ikke). Jeg skrev speciale inden for feltet neurobiologi, og nu arbejder jeg med valideringer af maskiner. Så vælg noget du synes er spændende og lad være med at overtænke det.
- I min tid som studerende har jeg måttet høre meget fra venner om mit universitetsvalg (håber det har ændret sig), men jeg har heldigvis kun fået bekræftet, at både erhvervslivet og forskningsverdenen er enormt glade for os. Vi kan noget andet! De er ved at få øjnene op for os.
Læs mere om fagene på bacheloruddannelsen
Relevante kandidatuddannelser på Roskilde Universitet