Karriereprofil Esben Licht
Iværksætter og virksomhedsejer
Cand.comm. i Kommunikation + Performance Design, 2016
Hvad arbejder du med?
Helt konkret arbejder jeg med ledelse og virksomhedsudvikling, eller det forsøger jeg, men når man har en (eller i mit tilfælde flere virksomheder), så er det svært ikke også at lave nogle mere praktiske lidt kedelige ting.
Makershirt er en t-shirt trykkervirksomhed, og her arbejder jeg på at optimere vores processer internt, og så arbejder jeg strategisk på, at vi bliver en central spiller i forhold til at skabe kritiske tekstilforbrugere i Danmark. Jeg gør det dog ikke alene, jeg har fem ansatte, som er med til at få tingene til at køre rundt.
Esben Licht IVS er mit konsulentfirma, hvor jeg arbejder med at gøre faglighed spændende. Her hjælper jeg mine kunder med at optimere forskellige indsatser, det kan være et nyt koncept, eller et større event, de ønsker, har den rigtige vinkel. Yderligere underviser jeg universitetsstuderende i iværksætteri, LinkedIn og præsentationsteknik.
Dynamofabrikken er et kontorfællesskab jeg har skabt sammen med tre andre studerende fra Roskilde Universitet. Her arbejder vi med at skabe hyggelige og kreative rammer, hvori man kan arbejde. Dette projekt får mindre tid end de andre.
Hvorfor valgte du Roskilde Universitet?
Jeg valgte Roskilde Universitet uden egentlig at vide, hvad jeg gik ind til, jeg ville bare gerne noget der var mere kreativt end kun at sidde til forelæsning. Udbyttet er dog mere end blot noget kreativt. Det med at blive udfordret til at reflektere på et højt niveau, og med min basis fra Hum-tek også at blive presset til at skulle udvikle noget, har givet nogle gode kompetencer, som jeg bruger i det daglige i dag. Så mit grundlag for at vælge RUC, var ikke så stort, men jeg er glad for mit valg, da studieformen på RUC passer til den, jeg er.
Hvordan bruger du dine kompetencer fra Roskilde Universitet i dit arbejde?
Jeg bruger mange af mine kompetencer fra studiet i min hverdag. Når jeg er ude som konsulent, så handler det om at deltagerne til fx. en konference skal have en god dag og gå derfra med noget brugbart. Det er altså direkte nogle ting omkring kommunikation, og hvordan man kommunikerer. Derudover er der elementerne fra Performance Design omkring, hvordan man skaber oplevelser for folk. Det er de to, jeg mikser til at gøre faglighed spændende. Derudover bruger jeg i høj grad nogle af de underliggende læringer jeg har opnået til at overveje, hvordan vi i mine virksomheder skal kommunikere og ramme de rigtige mennesker og kunder. Til sidst er det værd at nævne, at jeg i løbet af min studietid har opbygget et stort netværk, som jeg dagligt trækker på og som er med til at skubbe mig og mine projekter fremad.
Kom ud og prøv dine egenskaber af
Når man læser på denne uddannelse, mener jeg, at man skal gøre det med et åbent sind og se mulighederne efterfølgende, de er tit større end det hovedparten af ens medstuderende vil. Det handler også om at bruge projekter og praktikker til at dreje sin uddannelse over i den retning man selv ønsker at ende i. Man kan ikke forvente at universitetet gør det for en. I min optik handler det også at komme ud og prøve ens egenskaber af, imens man studerer, på denne måde finder man ind til, hvad man synes er det mest spændende, og man skaber sig det netværk, der forhåbentligt ansætter en efterfølgende.