-
<i></i>
- Intro
- Bacheloruddannelser
- <i></i>
- Arrangementer
- Studiestart
- Kontakt
-
- <i></i>
- <i></i>
- <i></i>
- <i></i>
- Nyheder
-
-
UndervisningssprogDansk
-
StudiestartSep el. Feb
Intro til uddannelsen

Moderne virksomheder skal være innovative, bidrage til den grønne omstilling, sikre ansattes løn- og arbejdsvilkår, have etikken i orden – og så skal de tjene penge. Vil du arbejde med at drive forretning i en verden, hvor mere end bundlinjen tæller, så er kandidatuddannelsen i Virksomhedsledelse (cand.merc.) det rette sted for dig.
Faglig profil
Cand.merc.-uddannelsen på Roskilde Universitet er den eneste af sin art i Danmark med fokus på ledelse. Vi tager udgangspunkt i virkelige ledelsesudfordringer og arbejder bredt med virksomheders strategier og forandringsprocesser, fx når det gælder bæredygtighed, digitalisering og CSR. Vi giver dig redskaber til hele paletten af ledelsesopgaver med fokus på strategisk innovation og forandring, og lærer dig fx at foretage organisationsanalyser, udvikle og implementere strategier, evaluere investeringer, udarbejde regnskabs- eller finansielle analyser og tilrettelægge forandrings- og innovationsprocesser, som både interne og eksterne interessenter kan se mening i.
Vi har en tværfaglig tilgang og et stærkt fokus på de stigende krav om, at virksomheder også skal bidrage til at løse lokale og globale udfordringer. Blandt underviserne vil du møde både cand.merc’ere, økonomer, sociologer og filosoffer, og gennem de mange perspektiver lærer du at analysere og agere efter den omverden, en virksomhed arbejder i. Vores forskningsmiljø er særligt stærkt inden for bæredygtighed i alle led af virksomhedens værdikæde, CSR, etik, serviceinnovation og bæredygtig turisme.
Vi arbejder med problemorienteret projektlæring, og vores studieform stiller krav til, at du kan lede og drive dig selv og frem for alt samarbejde med andre – og giver dig stor indflydelse på din egen faglige profil. Profilen opbygger du gennem valgkurser og i særlig grad gennem projektarbejdet, som udgør halvdelen af uddannelsen. I projektarbejdet får du trænet dine kompetencer og får kontakt til en række virksomheder og brancher, og dermed bliver du godt rustet til det arbejdsliv, der venter dig efter uddannelsen.
Din hverdag på studiet
Du bliver del af et stærkt netværk af studerende og undervisere, der arbejder tæt sammen og kender hinanden godt. Gennem valgfagene vil du møde internationale studerende fra vores engelsksprogede kandidatuddannelse, Business Administration and Leadership, og det giver et dynamisk og levende miljø, hvor den næste faglige aha-oplevelse aldrig er langt væk. Du kommer også tæt på forskerne til forelæsninger, seminarer og vejledermøder, hvor vi sidder ganske få og arbejder sammen om konkrete problemstillinger.
Vi afholder løbende faglige og sociale arrangementer, bl.a. Business Lunches, hvor du kan møde virksomheder, der er interesserede i at få kontakt til vores studerende og kandidater. Vi inviterer jævnligt alumner på besøg for at fortælle om deres arbejdsliv, og alle disse aktiviteter lægger grundstenen for et stærkt fagligt netværk og en god start på dit kommende arbejdsliv.
Karriere og kompetencer
Som kandidat i Virksomhedsledelse kan du analysere, understøtte, udvikle – og udøve – ledelsesrollen i alle slags virksomheder. Du kan træde ind i maskinrummet i en organisation, eller du kan sætte rammerne om fremtidens erhvervsliv i en offentlig myndighed, rådgive virksomheder i et konsulenthus eller dokumentere erhvervsudviklingen i en analyseinstitution. Vores kandidater får ofte opgaver inden for forretningsanalyse, projektledelse, økonomi- eller regnskabsanalyse, finansiel analyse, marketing og kommunikation, eller virksomhedsrådgivning. Uddannelsen kvalificerer dig til at læse en ph.d. og forfølge en forskerkarriere.
Vores kandidater får jobs som bl.a.:
- Management Consultant i en konsulentvirksomhed, med fokus på kunderelationer
- Ledelseskonsulent i en offentlig myndighed, med fokus på ledelsesunderstøttelse
- Specialkonsulent i HR på et hospital, med fokus på rekrutteringsstrategi
- Produktchef i en privat virksomhed, med fokus på forsyning og produktudvikling
- Administrerende direktør for Rejsekortet, med fokus på ledelse og udvikling
- Supply Chain Partner i Novo Nordisk, med fokus på processtyring
- Kommunikationskonsulent i Mastercard, med fokus på interessentkommunikation
Folder om uddannelsen
Studieforløb
1. år | 2. år | ||
---|---|---|---|
1. Semester | 2. Semester * | 3. Semester * | 4. Semester |
Kursus
Ledelse 10 ECTS |
Kursus
Videregårende organisation og forandring 10 ECTS |
Kurser Vælg 3 Erhvervsøkonomiske specialiseringskurser i alt 15 ECTS |
Speciale Speciale i Virksomhedsledelse 30 ECTS |
Kursus
Innovationsledelse 10 ECTS |
Kursus
Vælg 1 Videregående metodekursus 5 ECTS |
||
Projekt
Projekt B: Projekt med formidling eller Praktik Projektorienteret praktikforløb 15 ECTS |
Projekt
Projekt C: Projekt med produkt eller Praktik Projektorienteret praktikforløb 15 ECTS |
||
Vælg A eller B
A: Projekt (anbefalet) Project A: Projekt med faciliteret empiri 10 ECTS eller B: Kurser Specialiseringskursus: Strategisk ledelse 5 ECTS Specialiseringskursus: Etik og ansvar 5 ECTS |
|||
* OBS: Hvis du begynder dit studie om foråret, er indholdet på 2. semester og 3. semester byttet rundt. Praktikophold kan kun vælges én gang på uddannelsen.
Studieordning for Virksomhedsledelse (pdf)

Gazelle-ledelse: Den svære overgang fra start-up til velkonsolideret virksomhed

Digitalisering gone wrong: Læring om ledelse fra tre casestudier af digitaliseringsprocesser

Bæredygtighedsstrategi i praksis: Analyse af opbygning af fremtidig tilpasningsevne

Thought leadership og videndeling i videnstunge B2B virksomheder: strategi for værdiskabelse

Hvornår – og hvordan – bliver bæredygtighed et ledelsesansvar?

Kvinder i ledelsesposter på mandsdominerede arbejdspladser: Udfordringer og potentialer

Praktik og udlandsophold
Du kan vælge at bruge et semester på at rejse ud med din uddannelse. Enten i praktik hos en af vores partnervirksomheder eller hos en virksomhed, som du selv finder frem til. Du afprøver dine kompetencer, faglige og processuelle, i et job, får værdifulde kontakter og bliver klogere på, om det er en fremtidig karriere for dig. Du kan også vælge at tage et semesters udveksling på et partneruniversitet i udlandet, hvor du kan få internationalt udsyn, erfaring og netværk.

Kandidat på Roskilde Universitet - hvorfor det?
Du bliver en del af et stærkt fagmiljø, hvor du er tæt på forskerne, i dialog om alt fra faglige problemstillinger, mulige metoder og teorier, veje til at skabe nye indsigter og dine ønsker til faglig retning for din kandidatuddannelse. Du bliver en del af et socialt miljø typisk centreret i én bygning på campus, hvor forskere og studerende arbejder dør om dør. Du kommer til at studere inden for universitetets projektform, hvor identifikation af en problemstilling, dybdegående analyser, valg og implementering af metodisk tilgang, samt opstilling af en stærkt teoretisk ramme er dit ansvar under faglig vejledning fra en forsker. Du kommer til at deltage i en række kurser, som udvider dine metodiske og teoretiske viden. I løbet af et semester vil du opstille et væsentligt problem inden for dit fag og udvikle viden til at fremstille videnskabelige argumenter for løsningsmulighed(er). Du får konkret erfaring med den hele videnskabelige proces.

Studieliv
Campus Roskilde Universitet
Universitetet er samlet på ét campus. Her er multibaner, fodboldbane, discgolf-bane, naturstier langs sø, vandløb og marker, træningscenter, innovationsværksteder, kantine og biograf. Vores fælles samlingssted hedder StudenterHuset RUC, hvor der er studenterdrevet café og lounge. Både udendørs og indendørs arbejder vi med at gøre campus så bæredygtigt som muligt. Vi har blandt andet nedsat energiforbruget med 38 procent over de sidste 5 år og omlægger til vild natur på vores udearealer.

Andre kandidatuddannelser - måske også noget for dig?
Tjek din adgang
Prøv Adgangsguiden: Se hvilke kandidatuddannelser på Roskilde Universitet, din bachelor giver adgang til.

Vil du vide mere?
Kontakt studievejledningen
Kontakt os, hvis du har brug for sparring om valg af studie, mere viden om indholdet af en uddannelse, eller om ansøgning og optagelse på Roskilde Universitet.
Mød os
Se om der er aktuelle arrangementer, som kunne være noget for dig. Deltag fx i Åbent hus, se campus og mød undervisere og studerende.
