-
<i></i>
- Intro
- Bacheloruddannelser
- <i></i>
- Arrangementer
- Studiestart
- Kontakt
-
- <i></i>
- <i></i>
- <i></i>
- <i></i>
- Nyheder
- Kalender
-
-
UndervisningssprogDansk
-
StudiestartSep
Intro til uddannelsen

Menneskelig aktivitet fører til klimaforandringer, der har stadig mere ødelæggende effekter på natur og miljø. Effekter som påvirker folks liv negativt over hele verden. På kandidatuddannelsen i Bæredygtig omstilling (TekSam) arbejder vi med at finde løsninger, som kan skabe bæredygtige samfund.
På uddannelsen lærer du at tage fat på konkrete miljøproblemer og finde innovative løsninger. Du vælger selv, hvilke områder du vil fordybe dig i, fx klima, energi, miljø, ressourcer, industri, affald, transport, landbrug, fødevarer, natur og biodiversitet.
Miljøproblemerne er komplekse og uddannelsen er derfor tværfaglig og inddrager viden og data fra både naturvidenskab, samfundsvidenskab og de tekniske videnskaber.
Som studerende får du indsigt i kompleksiteten og de forandringer, som skal gennemføres i hele værdikæden for at fremme bæredygtige omstilling. Du kommer til at analysere problemstillinger i produktions- og forbrugssfæren og komme med kreative forslag til design og implementering af innovative løsninger. Du lærer både om den politik, planlægning og lovgivning, der sætter rammerne, og om de teknologier og ressourcer, der indgår i løsningerne. Og du får både viden og værktøjer til at analysere problemet og til at designe de systemer, planlægningsindsatser eller lovgivning, der kan løse problemerne.
Som studerende skal du være ambitiøs, engageret og fagligt nysgerrig, for uanset hvilken bachelorgrad du kommer med, vil du blive udfordret af nye emner og tilgange.
Hos os kommer du til at møde forskere og studerende, som arbejder på tværs af fagligheder for at løse de problemer og udfordringer, som klimaforandringer, tab af biodiversitet, miljøforringelser og ressourceknaphed sætter for fremtidens samfund. Du får en relevant uddannelse, hvor den virkelige verden banker på døren fra første dag.
Karriere og kompetencer
Miljø- og ressourceområdet er kendetegnet ved komplekse problemstillinger og løsninger, som forudsætter tværvidenskabelig viden og kompetencer. Disse kompetencer sikres gennem tværfaglige, problemorienterede projekter med studerende som har naturvidenskabelig, samfundsvidenskabelig og/eller teknisk videnskabelig baggrund.
Kandidatuddannelsen giver viden og kompetencer til at arbejde problemorienteret, tværvidenskabeligt og projektorienteret med:
- vilkår og udfordringer for regulering,
- analyse og vurdering af naturmæssige, teknologiske og samfundsmæssige forudsætninger og muligheder for planlægning, samt
- vurdering og udvikling af strategier og indsatser for bæredygtig omstilling.
Som kandidat i Bæredygtig Omstilling kan du sætte pejlemærker for fremtidens klimapolitik i f.eks. offentlige styrelser og departementer eller interesseorganisationer, eller du kan levere de konkrete løsninger tæt på borgere, institutioner og virksomheder i f.eks. kommuner, eller du kan varetage opgaver som konsulent eller specialist i industrien eller i rådgivende ingeniørfirmaer. Uddannelsen kvalificerer dig til at læse en Ph.d. og forfølge en forskerkarriere.
Typiske jobtitler kan være miljømedarbejder eller miljøplanlægger, konsulent, projektleder, projektudvikler eller specialist.
Folder om uddannelsen
Studieforløb
1. år | 2. år | ||
---|---|---|---|
1. semester | 2. semester | 3. semester | 4. semester |
Kursus
Regulering og governance – grundkursus med feltstudier 10 ECTS |
Kursus
Grundlag for planlægning – Grundkursus med feltstudier 10 ECTS |
Vælg A, B eller C
3. semester variant A Kurser Valgkursus i Entreprenørskab – udvikling af projekter og programmer inden for miljøområdet 5 ECTS Valgkursus i Bæredygtig omstilling i relation til specifik problematik. 5 ECTS Valgkursus i Bæredygtig omstilling i relation til specifik problematik eller Valgkursus i Spatial analysis of the environment 5 ECTS Projekt Projekt i Strategier og indsatser i bæredygtig omstilling 15 ECTS eller 3. semester variant B Praktik Projektorienteret praktikforløb i strategier og indsatser for bæredygtig omstilling 30 ECTS eller 3. semester variant C Kurser Valgkursus i Entreprenørskab – udvikling af projekter og programmer inden for miljøområdet 5 ECTS Valgkursus i Bæredygtig omstilling i relation til specifik problematik. 5 ECTS Valgkursus i Bæredygtig omstilling i relation til specifik problematik eller Valgkursus i Spatial analysis of the environment 5 ECTS Speciale Eksperimentelt speciale i bæredygtig omstilling Fortsættes på 4. semester 45 ECTS |
Speciale
Speciale i bæredygtig omstilling 30 ECTS eller Speciale Eksperimentelt speciale i bæredygtig omstilling Fortsat fra 3. semester variant C 45 ECTS |
Kursus
Environmental Regulation and Management with Geographical Information Systems 5 ECTS |
Kursus
Metoder i planlægning 5 ECTS |
||
Projekt
Projekt i Betingelser og udfordringer for bæredygtig omstilling 15 ECTS |
Projekt
Projekt i Planlægning for bæredygtig omstilling 15 ECTS |
||

I hvilken grad kan energilagring fremme fleksibel ladeinfrastruktur til én million elbiler i 2030?

Hvordan kan Københavns Kommune integrere doughnut økonomiens principper i kommunens erhvervsstrategi?

Hvordan kan Energistyrelsen via partnerskaber introducere bølgekraft, som en del af energiøerne, og bidrage til bæredygtig omstilling af det danske energisystem?

Hvordan kan Region Hovedstadens tekstiludbud fremme cirkulær økonomi for offentlige indkøb af tekstiler på hospitaler?

Hvordan og hvor meget vil en flad CO2-afgift fører til drivhusgas-emissionsreduktioner i den danske produktionssektor?

Får bæredygtig omstilling konsekvenser for kødforbruget? System- og aktøranalyse baseret på backcasting fra fair ressourcefordeling og bæredygtighedsprincipper

Hvilke potentialer og problematikker kan identificeres ved certificering og udbredelse af Conservation Agriculture?

Hvilke potentialer og barrierer er der ved etablering af blåmuslingeproduktion på Bornholm?

Praktik og udlandsophold
Du kan vælge at bruge et semester på at rejse ud med din uddannelse. Enten i praktik hos en af vores partnervirksomheder eller hos en virksomhed, som du selv finder frem til. Du afprøver dine kompetencer, faglige og processuelle, i et job, får værdifulde kontakter og bliver klogere på, om det er en fremtidig karriere for dig. Du kan også vælge at tage et semesters udveksling på et partneruniversitet i udlandet, hvor du kan få internationalt udsyn, erfaring og netværk.

Kandidat på Roskilde Universitet - hvorfor det?
Du bliver en del af et stærkt fagmiljø, hvor du er tæt på forskerne, i dialog om alt fra faglige problemstillinger, mulige metoder og teorier, veje til at skabe nye indsigter og dine ønsker til faglig retning for din kandidatuddannelse. Du bliver en del af et socialt miljø typisk centreret i én bygning på campus, hvor forskere og studerende arbejder dør om dør. Du kommer til at studere inden for universitetets projektform, hvor identifikation af en problemstilling, dybdegående analyser, valg og implementering af metodisk tilgang, samt opstilling af en stærkt teoretisk ramme er dit ansvar under faglig vejledning fra en forsker. Du kommer til at deltage i en række kurser, som udvider dine metodiske og teoretiske viden. I løbet af et semester vil du opstille et væsentligt problem inden for dit fag og udvikle viden til at fremstille videnskabelige argumenter for løsningsmulighed(er). Du får konkret erfaring med den hele videnskabelige proces.

Studieliv
Campus Roskilde Universitet
Universitetet er samlet på ét campus. Her er multibaner, fodboldbane, discgolf-bane, naturstier langs sø, vandløb og marker, træningscenter, innovationsværksteder, kantine og biograf. Vores fælles samlingssted hedder StudenterHuset RUC, hvor der er studenterdrevet café og lounge. Både udendørs og indendørs arbejder vi med at gøre campus så bæredygtigt som muligt. Vi har blandt andet nedsat energiforbruget med 38 procent over de sidste 5 år og omlægger til vild natur på vores udearealer.

Andre kandidatuddannelser - måske også noget for dig?
Tjek din adgang
Prøv Adgangsguiden: Se hvilke kandidatuddannelser på Roskilde Universitet, din bachelor giver adgang til.

Vil du vide mere?
Kontakt studievejledningen
Kontakt os, hvis du har brug for sparring om valg af studie, mere viden om indholdet af en uddannelse, eller om ansøgning og optagelse på Roskilde Universitet.
Mød os
Se om der er aktuelle arrangementer, som kunne være noget for dig. Deltag fx i Åbent hus, se campus og mød undervisere og studerende.
