Rubrik #4, 2013

Tobias Hagmann - Rubrik
ARTIKEL

Statsdannelse i rædslens centrum

Mange års borgerkrig og fejlslagne forsøg på statsdannelse i Somalia gør det til et af de farligste steder i verden. Men for Tobias Hagmann er det et af de få steder, hvor man kan se dannelsen af en stat, mens det sker.

Annette Kamp - Rubrik
ARTIKEL

Ny bog gør op med det grænseløse arbejde

Mange mennesker længes efter mere tid, fordi arbejde og fritid flyder sammen i en hverdag, hvor vi altid er tilgængelige. Men sådan behøver det ikke være, konkluderer forskere i ny bog.

Thomas Tufte - Rubrik
ARTIKEL

Kan Twitter mindske økonomisk ulighed?

De sociale medier har vendt op og ned på spillereglerne i det sociale og politiske udviklingsarbejde. Og vi har kun set begyndelsen på et fænomen, som selv eksperterne har svært ved at forstå, fortæller medieforsker Thomas Tufte. Til december er han aktuel med en ny, international antologi om emnet.

Martin Niss - Rubrik
ARTIKEL

RUC gør fysik relevant for virkeligheden

Fysik er ofte så teoretisk, at det er vanskeligt at overføre til virkeligheden. Men RUC’s studerende bliver trænet i at se fysikken i hverdagsfænomener.

ARTIKEL

Replik: »Adoption af befrugtede æg er sund fornuft«

Par og enlige kvinder, der ikke kan få børn på almindelig vis, skal have mulighed for at adoptere embryoner – befrugtede æg. Det mener en ph.d.-studerende i praktisk filosofi ved Roskilde Universitet.