Karriereprofil Ditte Bannor-Kristensen
Journalist på TVAvisen og 21 Søndag på DR
Cand. Comm. i Journalistik + Socialvidenskab, 2011
Hvad arbejder du med?
Jeg sidder på en redaktion i DR Nyheder, hvor vi især arbejder på at lave egenproducerede historier til TVAvisen og 21 Søndag. Mit fokusområde er velfærd.
Hvorfor valgte du Roskilde Universitet?
Jeg vidste, at jeg ville være journalist, da jeg søgte ind, men jeg søgte ind på RUC, fordi jeg gerne ville have en teoretisk ballast og bredest mulig viden med mig. Det er vigtigt, at du som journalist hurtigt kan sætte dig ind i nyt stof og være kildekritisk overfor de emner/tal/rapporter, som du modtager. I den forbindelse var det min formodning, at jeg bedst kunne få generel viden og lære at forholde mig kildekritisk igennem en akademisk uddannelse på Roskilde Universitet.
Hvordan bruger du dine kompetencer fra Roskilde Universitet i dit arbejde?
Jeg modtager rigtig mange rapporter og pressemeddelelser i mit arbejde, og her synes jeg, at jeg har lært at faktatjekke og læse tal og rapporter med kildekritiske briller for at få skilt det fra, som ikke er troværdigt. I mange historier udarbejder jeg også selv mine data. Eksempelvis igennem rundspørger til kommuner om et emne, som jeg skal lave en historie om. Her føler jeg at min viden om statistik har været rigtig hjælpsom. Derudover føler jeg selv, at jeg har fået en bred viden med mig fra mine basisår og mit andet fag, der var socialvidenskab. Som journalist er en bred og generel viden altid et plus.
Sørg for at du også kender til nogle af de mennesker, som du senere skal være med til at fortælle om og beskæftige dig med
Mit råd til dig, der ønsker at læse uddannelsen er: Sørg for også at få andre erfaringer med dig end kun RUC-uddannelsen. Find frivilligt arbejde, tag sommerferiejob i hjemmeplejen, bliv besøgsven. Sørg for at du også kender til nogle af de mennesker, som du senere skal være med til at fortælle om og beskæftige dig med. I min branche er det et stort plus, at du er god til mennesker og at du er god til at finde de nære og identificerbare historier, som mange danskere kan se sig selv i kontekst af. Når du starter på uddannelsen så sørg for også at holde fast i de venner, som ikke er journalister og akademikere. Det er i øvrigt oftest hos dem du får de bedste historier.