Vandloppe - fotograf Minh T.T. Vu
Nyhed
Ny videnskabelig artikel: Små ændringer kan påføre vandlopper og andre krebsdyr stor stress

Tre forskere fra Institut for Naturvidenskab og Miljø på Roskilde Universitet har – sammen med en kollega fra University of Connecticut – fået publiceret en artikel i det videnskabelige tidsskrift Frontiers in Marine Science om håndteringen af små krebsdyr som eksempelvis vandlopper.

Professor Jesper Troelsen Rubrik 2012
Nyhed
Klumme: Nysgerrighed

DYDER: Jesper T. Troelsen skriver om nysgerrighed. Han bor i Holbæk og er professor i medicinalbiologi på Roskilde Universitet.

Peter Westh
Nyhed
Institut for Naturvidenskab og Miljø på RUC modtager tre millionbevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler hvert år bevillinger til excellent ny forskning. Ved den seneste uddeling af midler fra fonden har forskere fra Institut for Naturvidenskab og Miljø modtaget støtte til tre forskningsprojekter. Instituttet modtager i alt bevillinger for mere end 11 millioner kroner.

Den Spanske Syge 1 - Shutterstock
Nyhed
100 år: Viden om Den Spanske Syge styrker beredskabet mod fremtidige pandemier

Unikke danske data giver professor Lone Simonsen indblik i, hvordan Den Spanske Syge forløb for 100 år siden. Indsigten er med til at tegne et billede af, hvordan fremtidige pandemier vil opføre sig.

Jesper Troelsen - portræt
Nyhed
RUC-forskere medforfattere på artikel i det anerkendte tidsskrift Nature Communications

Professor Jesper Troelsen og adjunkt Katja Dahlgaard har bidraget til forskning, som kan føre til nye og mere sikre metoder til at diagnosticere inflammatoriske tarmsygdomme, og resultaterne er blevet præsenteret i et anerkendt videnskabeligt tidsskrift.

Professor Jesper Troelsen
Nyhed
120.000 shRNA-plasmider overflyttet til Institut for Naturvidenskab og Miljø på RUC

Plasmiderne letter bl.a. Jesper Troelsens eget arbejde med cancerforskning.

INM specialeseminar 2018
Nyhed
Studerende fra naturvidenskab skriver speciale i samarbejde med virksomheder

Tirsdag d. 10. april var forskere og kandidatstuderende på Institut for Naturvidenskab og Miljø (INM) samlet til specialeseminar på instituttet. Et af hovedtemaerne var, hvordan studerende bedst samarbejder med eksterne vejledere i f.eks. medicinalindustrien og på hospitaler.

Lone Simonsen - 1396x1000
Nyhed
Ny interdisciplinær professor på Institut for Naturvidenskab og Miljø

Efter mange år i den amerikanske forskningsverden er professor Lone Simonsen tiltrådt på Roskilde Universitet.

Susanne Sørensen
Nyhed
Susanne Sørensen ny institutleder på Institut for Naturvidenskab og Miljø

Den nye leder af Roskilde Universitets naturvidenskabelige institut kommer fra en stilling som sektionsleder ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet og har stor ledelseserfaring.  

INM-forskere i Vietnam
Nyhed
RUC-forskere hædret i Vietnam

Roskilde Universitet og University of Science i Ho Chi Minh City i Vietnam har fejret 15 års samarbejde.

Nyhed
Ny adjungeret professor i støjforurenings helbredsmæssige konsekvenser

Mette Sørensen, seniorforsker ved Kræftens Bekæmpelse, er ny adjungeret professor på Institut for Naturvidenskab og Miljø ved Roskilde Universitet.

Louise Dalgaard 2 - portræt
Nyhed
Professor (MSO) Louise Dalgaard udpeget til etisk udvalg for den nationale strategi for Personlig Medicin

Sundheds- og Ældreministeriet har udpeget 11 medlemmer til etisk udvalg for den nationale strategi for Personlig Medicin – heriblandt professor (MSO) Louise Dalgaard fra Roskilde Universitet.

Dyre og Hecksher
Nyhed
RUC-forskere publicerer artikel om skelsættende, nye målinger, der gør os klogere på væsker

I samarbejde med forskere fra MIT har fysikere fra RUC bragt os tættere på at løse gåden om væskers mekaniske egenskaber ved hjælp af helt nye, banebrydende målemetoder. Forskerne har netop publiceret deres resultater i det anerkendte tidsskrift PNAS. 

Arrangement
7. marts: Nat-dag på Roskilde Universitet

Science på RUC inviterer gymnasier, HF og HTX indenfor til en dag fyldt med naturvidenskab.

Gastro-gruppen
Nyhed
Vigtigt skridt mod fremtidens genmedicin

Hos de førende medicinalproducenter spidser man ører, for med ny forskning fra bl.a. Roskilde Universitet og Københavns Universitet kan udviklingen af genmedicin tage et afgørende skridt fremad.

videnskab
Nyhed
Bevillinger fra Det Frie Forskningsråd til projekter om sproghistorie og nanostrukturer

Det Frie Forskningsråd (DDF) har netop bevilget midler til en række forskningsprojekter på de danske universiteter. To af bevillingerne går til forskere fra Roskilde Universitet.

Kristine Niss Jeppe Dyre Rubrik
Nyhed
40 millioner til projekt om simple og komplekse stoffer

Professor i fysik Jeppe Dyre fra Roskilde Universitet skal som ’VILLUM Investigator’ lede et forskningsprojekt, som skal besvare uafklarede videnskabelige spørgsmål om simple og komplekse stoffer. Projektet bliver støttet af VILLUM FONDEN.

Studerende på RUC
Nyhed
Prorektor: Idéen om regional lægeuddannelse på RUC er perspektivrig

PRESSEMEDDELELSE: Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Jan Hendeliowitz (A) foreslår, at Region Sjælland får sin egen lægeuddannelse, der placeres på Roskilde Universitet. Prorektor Peter Kjær synes idéen er spændende og er parat til at se nærmere på mulighederne for at udvikle en ny lægeuddannelse i samarbejde med Sjællands Universitetshospital.

Peter Westh
Nyhed
Ny enzym-forskning sætter turbo på biobenzin

Nye, effektive enzymer gør det lettere at lave majsstængler, halm og andet landbrugsaffald om til miljøvenlig benzin. Ud over klimafordelene rummer forskningen et stort eksportpotentiale.

Annemette Palmqvist mikroplast
Nyhed
Forsker kaster lys over uudforsket område

Det er aldrig blevet belyst, om og hvordan mikroplast i jord og slam påvirker miljøet, men lektor Annemette Palmqvist er gået i gang med at sikre den fornødne viden på området. De foreløbige resultater indikerer, at regnorme bliver påvirket af plasticstykkerne.

Nyhed
Billigere brændstof med bedre enzymer

Nyt forskningsprojekt skal gøre brændstof fra biomasse mere konkurrencedygtigt over for fossile brændstoffer, hvilket både vil gavne klimaet og have et stort eksportpotentiale.

Søren Laurentius Nielsen
Nyhed
Miljøfremmede stoffer truer danske kystfarvande mere end vi tror

Den skadelige virkning af tungmetaller og andre giftstoffer som pesticider i havet er undervurderet, viser ny forskning fra RUC.

John Mortensen Rubrik
Nyhed
Kemiker kan spare Danmark for millioner kroner

Kemiker John Mortensen fra RUC har været med til at udvikle en ny metode til at fjerne skadeligt stof fra byggerier. Det har i første omgang sparet Roskilde Kommune for 32 mio. kroner og kan give enorme besparelser over hele landet.

Lektor, Jesper Schmidt Hansen
Kontrol af væsker kan gøre det lettere at diagnosticere sygdomme

Lektor Jesper Schmidt Hansen sætter væske i bevægelse ved at få vandmolekyler til at rotere, og hans forskning er et brud med en af de klassiske forståelser inden for væskers dynamik. Ved at kontrollere vandmolekylernes rotation kan man gøre det nemmere og mere effektivt at diagnosticere sygdomme i fjerntliggende egne.

Steffen Jørgensen
Forsker finder ny metode til at opdage lymfekræft tidligt

Ny forskning viser, at en simpel blodprøve kan afsløre, om en person senere vil udvikle lymfeknudekræft. Opdagelsen gør det muligt at behandle kræftpatienter langt tidligere end i dag.

Kunstværk af Maja Engelhardt
Nyhed
Nyt kunstværk til Roskilde Universitet

Den Danske Forskningsfond har doneret et kunstværk af den anerkendte billedkunstner Maja Lisa Engelhardt til Roskilde Universitet. Billedet blev indviet på Institut for Naturvidenskab og Miljø d. 10 oktober.

Professor Jesper Troelsen Rubrik 2012
Tarmkræftens gåde tættere på opklaring

Genforskere er med nye resultater kommet tættere på en forståelse af, hvad der sker i kroppen, når man udvikler tyktarmskræft. En alvorlig og ofte livstruende sygdom, der hvert år rammer ca. 2700 danskere.

Find forsker

Her kan du søge forskere på relevante forskningsområder, publikationer og projekter.

Kontakt

Institutsekretariat

E-mail: inm@ruc.dk

Ledelse

Susanne Sørensen

Institutleder
Hus: 28B.1

Tlf: 4674-2111 / 6195-1197
E-mail:

Annemette Palmqvist
Annemette Palmqvist

Lektor
Hus: 28B.1

Tlf: 4674-2023
E-mail:

Forskningsprofil >

Christian Hestbæk

Sekretariatsleder
Hus: 28B.1

Tlf: 4674-2676
E-mail: