Vil du have indsigt og værktøjer til at kunne arbejde med projektledelse i offentlige organisationer?
Kurset i projektledelse handler om projektledelse i offentlige organisationer og vil give deltagerne både teoretiske og praktiske færdigheder ift. at kunne analysere og understøtte projektarbejdet på offentlige arbejdspladser.
På hele forløbet vil vi i to parallelle spor arbejde dels med klassiske, praktiske projektværktøjer og de mere irrationelle og iterative processer, som projektlederen også skal kunne navigere i. Med andre ord bliver en kernekompetence for deltagerne at kunne diskutere projektarbejdet fra flere forskellige positioner ift. forståelsen af forandring og implementering.
Konkret vil vi på kurset arbejde med:
- Projektarbejdets kendetegn og forskelle fra andre opgaver
- Det særlige ved den offentlige organisation – og de muligheder og udfordringer det skaber for projektlederen.
- Projektets organisering og aktører
- Målformulering, interessentanalyse, risikoanalyse og milepælsplanlægning i teori og praksis
- Magt og beslutningsprocesser i projektet
- Ledelse af projektet – projektlederens rolle og opgaver
- Teamarbejde, samspil og konflikter i projektet
- Implementering og implementeringsudfordringer i projektet
- Innovation og projekt?
- Evaluering af projektet?
Det tilstræbes at der i løbet af kursusgangen er gæsteoplæg fra praktikere, der kan belyse projektarbejdet med erfaringer fra hverdagen i den offentlige organisation.
Undervisningsform
Forelæsninger, øvelser, studenter-præsentationer, peer feedback og plenum-diskussioner. Kurset forudsætter den studerendes aktive medvirken på kursusgangene.
Efter hver kursusdag udleveres en mindre opgave, som de studerende skal løse til næste kursusdag. Opgaverne vil typisk knytte sig til en udvalgt case og forarbejdet for opgaverne vil ske i etablerede grupper. Det er derfor et krav, at der er fremmøde på kurset. Datoerne for aflevering fastsættes af kursusansvarlige senest to uger før kursusstart, og kommunikeres til kursusdeltagerne. Beskrivelsen af hvad hver opgave skal indeholde skal oplyses senest to uger før dens afleveringsdato. Det er ikke en forudsætning, at have afleveret opgaverne løbende, for at deltage i eksamen, men vil typisk være en fordel. Da kursusdagene ligger tæt anbefales det dels at orientere sig godt i litteraturen inden kursets start og afsætte tid til de løbende opgaver, som altså vil ligge tæt undervejs i kurset.
Mere info
Læs mere om pensum, prøveform etc på study.ruc.dk/summer
Datoer
Kurset finder sted:
- 14. august 8.15 - 15.00
- 15. august 8.15 - 15.00
- 18. august 8.15 - 15.00
- 19. august 8.15 - 15.00
Eksamen
- Eksamen afholdes 29. august
Optagelseskrav
Kurset er på kandidatniveau og forudsætter, at du har en bacheloruddannelse.
ECTS-belastning
5 ECTS point
Spørgsmål
Hvis du har spørgsmål til kursets indhold, kan du kontakte os på gaestestuderende@ruc.dk
Sådan søger du
Eksterne ansøgere
Ønsker du at deltage i kurset, men går ikke på Roskilde Universitet, kan du ansøge som gæstestuderende. Læs mere om at være gæstestuderende
Ansøgningsdeadline: 15. marts 2025. Der er åbent for ansøgninger fra 1. februar 2025.
Ansøgninger vil så vidt muligt blive behandlet løbende inden ansøgningsfristen. Når du har ansøgt, vil du modtage en optagelsesmail senest den 15. marts 2025.
Kurset giver 5 ECTS-point.
Er du studerende på anden dansk uddannelsesinstitution
Du kan få meritoverført kurset uden at betale for kurset, forudsat at kurset kan meritoverføres til din uddannelse. Vi skal modtage din uddannelses forhåndsgodkendelse senest d. 25. marts.
Er du ekstern og ikke fra anden dansk uddannelsesinstitution
Prisen for kurset er 2125 kr. Betaling er påkrævet for at blive indskrevet på kurset. Når du har ansøgt, vil du modtage informationer om betaling.
RUC-studerende
På kurset 'Projektledelse' er der direkte optag for kandidatstuderende på Socialvidenskab, Virksomhedsledelse, Samfundsjura samt Politik og Forvaltning.
Du tilmelder dig kurset via STADs selvbetjening. Ansøgningsdeadline for RUC-studerende i STADs: 1.-15. december 2024.
Studerende fra andre uddannelser på RUC
Hvis du ikke har direkte optag på kurset, vil du blive optaget som gæstestuderende. Læs mere om at være gæstestuderende.
Du skal søge optagelse via dette ansøgningsskema – fristen er den 15. marts 2025 (søg også selvom du ikke har fået svar på din forhåndsgodkendelse endnu, den kan du eftersende)
Du skal også søge om forhåndsgodkendelse. Det gør du via ansøgningsskema til forhåndsgodkende, som du finder på denne side. – tjek ansøgningsfrister på siden.
Kurset giver 5 ECTS-point. Kurset er på kandidatniveau og forudsætter, at du har en bacheloruddannelse.