Roskilde Universitets rapporter og nøgletal for uddannelse
Rapporter
Karaktergennemsnit for dimitterede bachelorer og kandidater 2019-2022
Gennemsnittet fremgår for fag, hvor der er bedømt mere end fire bachelorprojekter/specialer. Alle forsøg, hvor der er givet en karakter, indgår i udregningen af gennemsnittene. Specialer er opgjort på det/de fag, hvori der er skrevet speciale.
Studiemiljøvurdering på Roskilde Universitet
SMV-24. Kortlægning af studiemiljøet på Roskilde Universitet
Overordnet handleplan for studiemiljø på Roskilde Universitet 2022-2024
Nøgletal
Et af de centrale elementer i Roskilde Universitets kvalitetssystem er en løbende og systematisk indsamling, analyse og anvendelse af relevante nøgletal for uddannelserne. I de følgende tabeller fremgår nogle af de nøgletal, som Roskilde Universitet hvert år opgør over de studerende.
Nøgletallene opgøres hvert år i oktober, således at tallene kan sammenlignes over tid.
Tallene på denne side er de samlede tal for hhv. bachelor- og kandidatuddannelser.
I de uddybende ark til hver tabel er tal for bachelor-, fagintegrerede, nye (efter 2022) kandidat- og masteruddannelser opgjort for de enkelte uddannelser.
For at skabe bedst muligt overblik er tallene for faste kombinationskandidatuddannelser grupperet pr. fag. Da kombinationsuddannelserne indeholder to fag vil den enkelte studerende ved denne opgørelse både indgå ved deres fag 1 og fag 2. For kombinationskandidatuddannelser fra før kandidatuddannelsesreformen i 2015 opgøres tallene for hvert af de to kombinationsfag, og de studerende indgår begge steder.
I 2022 blev der indført nye kandidatuddannelser som erstatter både kombinations- og fagintegrerede kandidatuddannelser. Det betyder at der i de uddybende ark kun vil være registreret kombinations- og fagintegrerede kandidatuddannelser, der stadig er studerende på.
Uddannelserne i det uddybende er diskretioneret efter Danmarks Statistiks datafortrolighedspolitik.
Optag - antal nyindskrevne
Optag udgøres af nyindskrevne studerende i perioden 1. oktober året før til 30. september i året (februar-optaget i året og september-optaget i året). Tidligt frafald i den første måned indgår ikke i optag. Studieskiftere og overflyttere indgår i opgørelser på uddannelser og fag.
Bacheloroptag
Antal studerende optaget gennem den koordinerede tilmelding (inkl. 2. runde-optag og journalistik) i perioden.
Kandidatoptag
Antal optagne studerende på en kandidatuddannelse. Her betragtes optagne på dispensation og indslusning formelt som bachelorer, og de medregnes derfor ikke i kandidatoptaget.
Opgørelsen tager udgangspunkt i Danske Universiteters definitioner (nøgletal F.1.1 og F.1.3).
For et mere detaljeret overblik kan du se fordeling pr. uddannelse/fag i:
Bestand - totalt antal indskrevne
Totalt antal indskrevne studerende pr. 1. oktober i året. Bestanden inkluderer også studerende med orlovsstatus, men ikke udvekslings- og gæstestuderende.
Opgørelsen tager udgangspunkt i Danske Universiteters definitioner (angivet i nøgletal F.2.2 og F.2.3).
For et mere detaljeret overblik kan du se fordelingen pr. uddannelse/fag i:
Førsteårsfrafald
Førsteårsfrafald udtrykker procentandelen af de optagne studerende enten 1. februar eller 1. september året før, som ikke længere er indskrevet på Roskilde Universitet 13 måneder efter deres optag.
Førsteårsfrafald dækker kun over studerende, der har udmeldt sig. Internt studieskift på Roskilde Universitet tælles ikke med som frafald. Ligeledes indgår de tidlige frafaldne i første måned ikke i førsteårsfrafald.
Opgørelsen tager udgangspunkt i Danske Universiteters definitioner (angivet i nøgletal F.3.1 og F.3.2).
For et mere detaljeret overblik kan du se fordelingen pr. uddannelse/fag i:
Gennemførelsestid
Gennemsnitlig studietidsoverskridelse i forhold til normeret studietid opgjort i måneder for årets dimittender, dvs. fra perioden 1. oktober året før til 30. september i året. Sygdom og orlov fratrækkes ikke. Merit modregnes ikke.
Opgørelsen følger Uddannelses- og Forskningsministeriet definition for beregning af dimittenders gennemførselstid.
For et mere detaljeret overblik kan du se fordelingen pr. uddannelse/fag i:
Dimittender
Antal studerende der har færdiggjort deres studie i perioden 1. oktober året før til 30. september i året.
Opgørelsen følger Danske Universiteters definitioner (nøgletal F.5.1. og F.5.2.)
For et mere detaljeret overblik kan du se fordelingen pr. uddannelse/fag (for bacheloruddannelser er dimittender både opgjort for hele bacheloruddannelser og for hvilke fagmoduler, de studerende har dimitteret med):
Ledighed
Ledigheden bliver opgjort for årets dimittender på specialefag fra perioden 1. oktober året før til 30. september i året og beregnes kun for kandidatdimittender. Ledighed udtrykker gennemsnittet af bruttoledighedsgraden i hhv. 4. kvartal, 5. kvartal, 6. kvartal og 7. kvartal efter afslutning af uddannelsen.
Tallene opgøres på baggrund af data fra Danmarks Statistik.
For et mere detaljeret overblik kan du se fordelingen pr. uddannelse/fag i (tallene er opgjort efter hvilket fag, den studerende har skrevet sit speciale i):