Vis hovedmenu

Roskilde Universitet på Folkemødet 2019

Mød Roskilde Universitet på årets folkemøde på Bornholm, hvor vi stiller med en stærk delegation. Inviter en forsker – eller deltag selv i debatten. Vi ses i Allinge.

Folkemøde Joshua Tree

Debatter

Kan partnerskaber redde verden?

Roskilde Universitets debat #1

For at flytte samfundet fremad i en bæredygtig retning er der brug for partnerskaber. Men hvordan spiller virksomheders behov for hurtige løsninger og kommerciel vækst sammen med forskernes rammer i langsigtede forskningsprojekter?

Deltagere:

Irene Alma Lønne, institutleder,  Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering
Anders Hoff, chefkonsulent, Dansk Industri
Jeppe Dyre, professor i Fysik, RUC.

Ordstyrer: Peter Kjær, prorektor, RUC

Hvornår: Torsdag den 13. juni kl. 13-14
Hvor: Røgeriets Debattelt, F13

Hvor blev den kvalificerede viden af?

Roskilde Universitets debat #2

Fra forskning til forsimplet formidling: Hvad sker der, når vi laver vores egen fortolkning af ny forskning om fx vacciner? Hvad er forskningens rolle og ansvar i samfundet? Hvordan styrker vi befolkningens evne til at sortere viden og navigere i informationssamfundet?

Deltagere:

Lea Korsgaard, chefredaktør, Zetland
Hans Jørgen Nielsen, forfatter
Lone Simonsen, professor i folkesundhedsvidenskab, RUC
Sine Nørholm Just, professor i strategisk kommunikation, RUC

Ordstyrer: Peter Kjær, prorektor, RUC

Hvornår: Fredag den 14. juni kl. 16.30-17.30
Hvor: Kæmpestrandens Debattelt, J6

Forandrer forskning verden?

Roskilde Universitets debat #3

Bliv klogere på den nyeste forskning inden for tre aktuelle emner, når tre toneangivende forskere fra RUC giver et indblik i deres forskning om vacciner, klimavenlig asfalt og strategisk kommunikation. Hvilken betydning har forskning for samfundsudviklingen og for arbejdet med FN's 17 Verdensmål?

Deltagere:

Jeppe Dyre, professor i fysik, RUC.
Lone Simonsen, professor i folkesundhedsvidenskab, RUC
Sine Just, professor i strategisk kommunikation, RUC

Ordstyrer:  Elisabeth Hvas, vicedirektør for Kommunikation, Rektorsekretariat og Forskningsservice, RUC.

Hvornår: Lørdag den 15. juni, kl. 10.30-11.30
Hvor: Røgeriets Debattelt, F13

Debattører

Opdateres løbende

Sine Just

Professor Sine Nørholm Just

Sine Nørholm Just er professor i strategisk kommunikation på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab. Hun interesserer sig for meningsdannelsesprocesser af alle slags og er særligt optaget af, hvordan kommunikation kan bruges til at optrappe/løse konflikter, sprede løgn/sandhed og i sidste ende øge uligheden i samfundet/højne solidariteten. Sine Nørholm Just arbejder for tiden på et projekt om alternativ økonomisk organisering, der søger at forstå og fremelske organisatoriske og kommunikative initiativer for en bedre verden.  

Sine Nørholm Just deltager i RUC’s debatter fredag den 14. juni og lørdag den 15. juni.

 

Jeppe Dyre

Professor Jeppe Dyre

Jeppe Dyre er professor i fysik og leder centret 'Glas og Tid' som forsker i glassers - og mere alment væskers og faste stoffers - egenskaber, både ud fra eksperimenter og omfattende computersimuleringer. Jeppe Dyre var leder af grundforskningscentret af samme navn 2005-2015, og nu støttes gruppen af hans VILLUM Investigator-bevilling. 

Jeppe Dyre var leder af projekterne COOEE (2011-2015) og ROSE (2016-2018) som støttet af Innovationsfonden i samarbejde med Vejdirektoratet, NCC og andre udviklede en ny asfaltbelægning med reduceret rullemodstand. Det er planen at den ny belægning fra 2020 løbende udlægges på samtlige danske statsveje (ca 3800 km) såfremt de sidste forsøg falder positivt ud.

Jeppe Dyre deltager i RUC's debatter torsdag den 13. juni og lørdag den 15. juni, og man kan også møde Jeppe Dyre ved 'Videnskabernes selskabs-quiz' fredag den 14. juni, hvor man kan stille spørgsmål til et forskerpanel. Det er kl. 12.45-13.00 ved N11.

 

Lone Simonsen

Professor Lone Simonsen

Lone Simonsen er professor ved Institut for Naturvidenskab og Miljø og forsker i epidemier, pandemier og i vaccinernes effekt/virkning.  

Lone Simonsen er med i RUC's debat fredag den 14. juni og lørdag den 15. juni. Hun deltager desuden også i 'Videnskabernes selskabs-quiz' fredag den 14. juni kl. 12.45-13.00 ved N11.

Portrætfoto

Rektor Hanne Leth Andersen

Hanne Leth Andersen er rektor for Roskilde Universitet og har en ph.d. i fransk sprog og har tidligere bl.a. været direktør og professor ved CBS Learning Lab. Hun er en erfaren debattør og et engageret uddannelsesmenneske, der ofte diskuterer uddannelseskvalitet og uddannelsespolitik i den offentlige debat. 

Hanne Leth Andersen er medlem af det Internationale Advisory Board for det Norske Forskningsråd (fra 2018) og har været formand for international jury i forbindelse med de franske stats store investeringer I fremtidens uddannelser (2017-2018).

Hanne Leth Andersen deltager bl.a. i Danske Universiteters debat om identitetspolitik på universiteterne. Det er lørdag den 15. juni kl. 10.30-11.30 i G3. Hun deltager derudover fx også i uddannelses-quizzen arrangeret af Dansk Magisterforening torsdag den 13. juni fra kl. 19.30 i K7 - Akademikernes Hus.

Emil Søbjerg Falster

Ph.d.-studerende Emil Søbjerg Falster

Emil Søbjerg Falster, ph.d.-stipendiat ved Forskningscentret Livet med Mobilitetshandicap ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.

Han forsker i børn med funktionsnedsættelse, og hvilke barrierer og begrænsninger de oplever i deres hverdagsliv set fra børnenes eget perspektiv.

Emil Søbjerg Falster deltager i debatten 'Hvem skal løfte opgaverne på socialområdet i fremtiden?', der er arrangeret af 'Lige Vilkår'. Debatten handler om vilkårene på social- og handicap-området, og den finder sted fredag den 14. juni kl. 9:00-10:00 på Allinge havn, PFA-teltet på plads G2 ydermolen.

Christian Groes

Lektor Christian Groes

Lektor på Kultur- og Sprogmødestudier ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab. Tilknyttet RUC's forskningscenter Center for Køn, Magt og Mangfoldighed. 

Christian Groes deltager i debatten 'Sex, arbejde og rettigheder - hvem har ret til rettigheder' fredag den 14. juni kl. 14-15 ved B21. Han deltager også i debatten 'Kampen om kønnet' lørdag den 15. juni kl. 15-16 ved J43.  

 

Prorektor Peter Kjær, Roskilde Universitet

Prorektor Peter Kjær

Prorektor på Roskilde Universitet med ansvar for forskning.

Ordstyrer på to debatter arrangeret af Roskilde Universitet.

 

Pernille Boye Koch

Lektor Pernille Boye Koch

Pernille Boye Koch er lektor i offentlig ret ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv - hun er tilknyttet Center for offentlige og privatansattes ytringsfrihed.

Pernille Boye Koch vil deltage i en debat arrangeret af Politiforbundet og Fængselsforbundet med titlen: ”Følger der mundkurv med uniformen?”

Debatten sætter fokus på, at tjenestemænd oplever, at de rammes af begrænsninger på deres ytringsfrihed både indadtil i organisationerne og udadtil i forhold til offentligheden.

Debatten finder sted lørdag den 15. juni kl. 10.30-11.30

Dorte Jelstrup

Ekstern lektor Dorte Jelstrup

Dorte Jelstrup er ekstern lektor i filosofi og videnskabsteori på Institut for på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab.
 

Hun deltager i debatten ’Danmark som kulturnation - ballet, opera, pop eller bingo?’  den 14. juni kl. 16.30-17.00 i F36 - POV International. Debatten sætter fokus på nedskæringer i dansk kulturliv og på kulturstøtten og på ’den gode og nødvendige kunst’ versus den ’kommercielle kunst og kultur’.  

Dorte Jelstrup deltager desuden i debatten ’Bør der være kunst i fængsler?’ den 15. juni kl. 12-13 ved F36 - POV International. Debatten sætter fokus på, at der i forbindelse med byggeriet af Storstrøm Fængsel er anvendt 5,8 millioner kr. til kunst, og det har vakt en del debat.

Pernille Almlund

Lektor Pernille Almlund

Pernille Almlund er lektor i Kommunikation med fokus på klimakommunikation, risikokommunikation og politisk kommunikation. Hun er særlig optaget af, hvilken rolle humaniora og samfundsvidenskab spiller i forhold til håndteringen af klimaforandringer.

Pernille Almlund deltager i debatten ’Klimakommunikation i medier og journalistik’ torsdag den 13. juni kl. 17-18 ved A18, Danchells Anlæg. Debatten tager udgangspunkt i mediernes formidling af klimaforandringer, klimanyheder og på mediernes ansvar.

Hun deltager desuden i en klima-debat arrangeret af Danske Studerendes Fællesråd fredag den 14. juni kl. 15.10-16.00 i ’Klima-teltet’ i C34. I denne debat deltager lektor fra RUC Rasmus Willig desuden også.

Lise Lotte Hansen

Lektor Lise Lotte Hansen

Lise Lotte Hansen er lektor Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv og leder af Center for Køn, Magt & Mangfoldighed.

Lise Lotte Hansen deltager i debatten 'Borgerløn som feministisk forandringsstrategi?' fredag den 14. juni kl. 14-15 i A13, Danchells Anlæg. I denne debat vil hun udfolde perspektiver og afdække bekymringer og faldgruber ved en evt. implementering af en borgerløn set fra et feministisk perspektiv.

Derudover deltager Lise Lotte Hansen i en debat om identitetspolitik på universiteterne arrangeret af Frit Forum lørdag den 15. juni kl. 15:00 - 15:45 ved D5.

Jørgen Ole Bærenholdt

Professor Jørgen Ole Bærenholdt

Jørgens Ole Bærenholdt er professor ved Center for Oplevelses- of Turismeforskning ved Institut for Mennesker og Teknologi.

Jørgen Ole Bærenholdt deltager i debatten '25 års turismeforskning på Bornholm' lørdag den 15. juni kl. 16.30-17.15 ved E10. Debatten sætter fokus på turismeforskning, turismen på Bornholm før og nu samt cirkulær turisme som trend.

Christian Aabro

Ph.d.-studerende Christian Aabro

Christian Aabro er ph.d.-studerende ved Center for Daginstitutionsforskning ved Institut for Mennesker og Teknologi.

På Folkemødet deltager han i BUPL's debat og bingo om den pædagogiske profession. Det er torsdag den 13. juni kl. 17.30-18.30 i J35.

Han deltager også debatten 'Giver Djøfisering af dagtilbud bedre kvalitet?' den  fredag den 14. juni kl. 10:30-11:15 i J42 om besparelser på daginstitutionsområdet.

Endelig deltager han også i debatten 'Nye veje til bedre trivsel for børn i dagtilbud' fredag den 14. juni kl. 15-15.45 ved J42. Denne debat fokuserer på børn med særlige behov.  

 

Jane Meged

Lektor Jane Widtfeldt Meged

Jane Widtfeldt Meged er lektor ved Center for Oplevelses- of Turismeforskning ved Institut for Mennesker og Teknologi.

Jane Widtfeldt Meged deltager i debatten 'Kan man rejse med god klimasamvittighed?' torsdag 13. juni klokken 16:45-17:15 hos Politiken ved N10. Debatten kommer bl.a. til at handle om flyskat, klimakompensation og rejseglade danskeres CO2-udslip

 

Ph.d.-studerende Birthe Linddal Jeppesen

Birthe Linddal Jeppesen er ph.d.-studerende ved Institut for Mennesker og Teknologi og deltager bl.a. i debatten:

Madborgerskab på landet - bor foodies hvor maden kommer fra? Fredag den 14. Juni 16:30 - 17:30 . A6 - Landdistrikternes Telt.

Mark Ørsten

Professor (mso) Mark Blach-Ørsten

Professor (mso) Mark Blach-Ørsten, professor Kim Schrøder og studielektor og ph.d.-stipendiat Mads Kæmsgaard Eberholst står bag den helt nye rapport 'Danskernes brug af nyhedsmedier 2019', som indgår i en større international undersøgelse af mediebrug.

Rapportens resultater bliver præsenteret af forskerne bag - herunder professor (mso) Mark Blach-Ørsten - ved arrangementet 'Danskernes brug af nyhedsmedier 2019', som er arrangeret af Danmarks Journalistforbund og foregår i DJ's telt torsdag den 13. juni kl. 12-13. Rapportens resultater vil efterfølgende blive diskuteret af et panel bestående af Lea Korsgaard, chefredaktør på Zetland, Jacob Kwon, nyhedschef på TV2, Sandy French, nyhedschef på DR og Tom Jensen, chefredaktør på Berlingske.