Studerende skaber lysinstallationer til Roskilde Lysfest

På faget Performance Design bliver man fra første dag kastet ud i at gøre idéer til virkelighed - på det første kursus er opgaven at lave lysinstallationer til Roskilde Lysfest. Lysfesten foregår på Kulturstrøget, fredag den 3. november kl. 17-21.

Roskilde Lysfest foregår på Allehelgens aften, hvor bymidtens stræder, mellemrum, tårne og pladser indhylles i lys, lyd, aktiviteter og et magisk optog. 20.000 mennesker deltager i eventet, og siden 2013 har de studerende på Performance Design bidraget med funklende lysinstallationer. Lysfesten er et samarbejde mellem Roskilde kommune, Roskildes kulturaktører og Roskilde Universitet.

"Vores studerende får som deres første opgave at lave lysinstallationerne til lysfesten. De studerende går sammen i grupper, der hver får tildelt en location og en samarbejdspartner. Eks. skal en gruppe lave en lysinstallation i et kapel i Roskilde Domkirke og samarbejde med Domkirken om denne del af eventet." siger lektor Ulrik Schmidt på Performance Design.

Under kurset lærer de 80 studerende designprocesser og bliver vejledt gennem konceptidé, over prototyping og til fremstilling af installationen af deres undervisere. Når koncepterne til installationerne er på plads, skal de produceres, og så begynder arbejdet på de forskellige locations. Den anerkendte italienske lysdesigner Fabrizio Crisafulli fra Kunstakademiet i Rom, der er gæsteprofessor på Performance Design, giver feedback på de studerendes arbejde. De sidste justeringer skal være på plads den 3. november kl. 17, hvor installationerne afvikles som del af lysfesten. 

Se hele programmet på eventsiden på Facebook

Lysinstallationer Roskilde Lysfest 2017

Dette år har de studerende bidraget med 10 lysinstallationer.

Kort over lokationer til Roskilde Lysfest 2017