| Nyhed

Spinout-virksomhed fra RUC vil bygge bro mellem studerende og virksomheder med ny digital læringsplatform

Ny digital platform skal give studerendes projekter større værdi for erhvervslivet.
Alfred Birkegaard
CEO og founder af Thirdroom Alfred Birkegaard.


Forestil dig en digital infrastruktur, der forbinder studerende og forskere om løsningen af konkrete samfundsproblemer i samarbejde med startups, organisationer og eksperter fra erhvervslivet - det kunne fx være i relation til nye klimateknologier.

Dette er pt. ved at blive til virkelighed med den nystiftede virksomhed Thirdroom. Allerede i dag virker Thirdroom som et levende, digitalt bibliotek med 600 RUC-studenterprojekter, hvor de studerende på RUC har deres egen projekt-portfolio. Thirdroom står i øvrigt også bag den daglige drift og software af Novozymes' åbne innovationsplatform HelloScience.io, som bl.a. arbejder med en række toneangivende start-ups.

Bag Thirdroom - som er en såkaldt spinout-virksomhed - står ph.d. i filosofi fra RUC Alfred Birkegaard. Han har i en årrække forsket og eksperimenteret med at udvikle kollaborative samarbejdsformer. Essensen i den kollaborative tankegang er, at komplekse samfundsmæssige problemstillinger ikke kan løses i isolation, men at løsningerne må findes gennem nye videns- og innovationssamarbejder.

 

Bevilling fra Vækstfonden

Thirdroom har netop indgået samarbejde med Vækstfonden, som sammen med en række andre såkaldte førsterunde-investorer bidrager med 1,8 mio. kr. til den næste udviklingsfase af Thirdroom. En udvikling som bl.a. tæller en app og en række nye AI-funderede funktionaliteter i softwaren.


Porteføljekundechef i Vækstfonden Anders Tofte siger:

"I Vækstfonden vil vi være med til at drive udviklingen af nye idéer og innovation. Dansk forskning er i verdensklasse,og de mange gode idéer fra universiteterne er med til at skabe nye virksomheder, vækst og arbejdspladser i Danmark. Det vil vi gerne være med til at understøtte, og derfor er vi glade for at bidrage til Thirdroom, der er en helt ny type vidensdatabase."

 

Åbent netværk uden aggressive algoritmer

Potentialet i den nye digitale platform er stort, fortæller Alfred Birkegaard:

"Digitale teknologier har et enormt potentiale til at skabe forbindelse mellem mennesker og data, men er i dag domineret af en håndfuld amerikanske virksomheder, som benytter data og kunstig intelligens til primært at forbedre deres egen performance i stedet for at forløse brugernes og organisationers kollaborative og demokratiske potentiale. Vores vision er basalt set at skabe en platform for åben videnskab og kollaboration, som er intuitiv, visuel og brugervenlig - og med vores AI-specialist kan vi demokratisere algoritmer, adgang til data og åben forskning".

Søren Riis, der lektor i filosofi på RUC, medstifter af delebilskonceptet GoMore og bestyrelsesformand i Thirdroom ApS, siger om idéen bag den nye digitale platform:

"Tanken er et åbent netværk for viden - et mødested, hvor organisationer, virksomheder, vidensarbejdere og studerende kan mødes og hjælpe hinanden, men uden aggressive algoritmer, som vi kender det fra sociale medier. Vi vil koble viden sammen, men også give en platform til de studerende, hvis projekter ellers ender glemt i et stort arkiv et sted."

Mere information:

For yderligere information kontakt

- Alfred Birkegaard, CEO og founder, e-mail: alfredbirkegaard@gmail.com, mobil: 50 52 63 23

Fakta

 

  • - Et spinout-virksomhed er en ny virksomhed, der kommercialiserer en eller flere opfindelser.
  • - Mange af idéerne bag Thirdroom blev skabt og udviklet gennem Alfred Birkegaards ph.d.-afhandling fra RUC i samarbejde med Novozymes. Afhandlingen resulterede dengang bl.a. i dokumentarfilmen 'Collaboration - On the Edge of a New Paradigm?' og bogen 'Kollaboration - Vejen til Åben Forskning og Åben Innovation'.
  • - Alfred Birkegaard samarbejder bl.a. om Thirdroom med AI-specialisten og postdoc Pedro Parraguez. En række førende tech-entreprenører fungerer som special advisors herunder Mette Fløe, Torben Wind og Lars Thinggaard.