| Nyhed

To RUC-studerende på IT-Landsholdet

Marie Riskær Povlsen og Nanna Holst Larsen skal dele ud af deres viden og interesse for it-området.
Marie Riskær Povlsen og Nanna Holst Larsen
Marie Riskær Povlsen og Nanna Holst Larsen. Foto: Technology Denmark

 

Interesseorganisationen Technology Denmark sætter fokus på at få flere kvinder på it-området, og for at sætte det på dagsordenen står organisationen bag IT-Landsholdet, som er finansieret af Teknologipagten frem til udgangen af 2022.

På IT-Landsholdet skal 15 rollemodeller vise, hvordan man finder vej på landets it-uddannelser. Rollemodellerne er studerende på videregående uddannelser i Danmark.

Technology Denmark og Teknologipagten samarbejder med en række uddannelsesinstitutioner og virksomheder, og målet med indsatsen er at sikre, at Danmark ikke kommer til at mangle it-specialister til fremtiden og samtidig inspirere kommende studerende til at vælge en såkaldt STEM-uddannelse. STEM står for Science, Technology, Engineering og Mathematics.

To af de udvalgte til IT-Landsholdet er de studerende Marie Riskær Povlsen og Nanna Holst Larsen fra Roskilde Universitet.

Marie Riskær Povlsen, der læser Datalogi og Informatik, ser frem til at være en del af IT-Landsholdet.

”At være en del af IT-Landsholdet for kvinder er for mig en ekstremt vigtig og relevant rolle, da jeg herigennem får mulighederne og ressourcerne til at være med til at gøre en forskel. Større diversitet i STEM, specielt i de tekniske fag som datalogi, synes jeg er ekstremt vigtigt, da udviklingen af teknologi går så stærkt, at alle burde være repræsenteret i processen. Derfor er det en fantastisk mulighed, at vi nu kan sprede budskabet om, at man altså ikke behøver at være født med en computer i skødet for at læse på en it-uddannelse, da interessen sagtens kan opstå senere i livet,” siger hun.

Nanna Holst Larsen læser også Datalogi og Informatik.

”Jeg ser IT-Landsholdet som en mulighed for at dele mine erfaringer om at starte på en it-uddannelse uden nogle særlige forudgående it-kompetencer og derigennem fjerne noget af frygten for at være utilstrækkelig eller dårligere stillet, som jeg selv sad med, før jeg startede. Det er desuden vigtigt for mig, at dette initiativ ikke handler om kvinders ’ret’ til en plads inden for dette felt, men derimod skaber mulighed for generel større diversitet blandt alle de kvalificerede individer,” siger hun.

IT-Landsholdet skal blandt andet deltage ved en række arrangementer, hvor de studerende skal demonstrere, hvad forskellige teknologier kan for derigennem at vække interesse og begejstring for området.

Det handler blandt andet om at vise, at teknologi også handler om samfundsinteresse i form af emner som eksempelvis klimaforandringer, bedre velfærd og fællesskaber i samfundet.

Målgruppen for IT-Landsholdets aktiviteter er unge, der står foran at skulle vælge uddannelse, og deres forældre.
 

Mere information:

Læs om IT-Landsholdet på Technology Denmarks hjemmeside.