| Forskningsnyt

RUC får 1,6 mio. kr. til forskning i salmonella fra Novo Nordisk Fonden

Lektor Lotte Jelsbak ved Roskilde Universitet modtager 1,6 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til videre forskning i salmonellainfektioner
Lotte Jelsbak, Rubrik, laboratorium
Lotte Jelsbak er forsker ved Institut for Naturvidenskab og Miljø.


Lektor i medicinalbiologi Lotte Jelsbak skal i et nyt projekt finansieret af Novo Nordisk Fonden undersøge, hvilke mekanismer salmonella benytter sig af for at forårsage sygdom. Specifikt vil Lotte Jelsbak i projektet undersøge, hvordan salmonellabakterier ved hjælp af kemiske signaler kommunikerer og derved koordinerer deres angreb på organismen, der udsættes for salmonellainfektion.

"Verdenssundhedsorganisationen WHO vurderer det stigende problem med antibiotikaresistente bakterier til at være en af de 10 største trusler mod folkesundheden. Der er derfor akut behov for at finde nye måder at bekæmpe bakterielle infektioner. I min forskningsgruppe interesserer vi os for at forstå, hvordan salmonellabakterier påvirker værtsorganismen under infektion, og vi har for nyligt opdaget, at et hidtil ukendt signalmolekyle spiller en vigtig rolle. Det åbner op for helt nye perspektiver i bekæmpelse af salmonellainfektioner, som hvert år rammer op mod 100 millioner mennesker," siger Lotte Jelsbak.

 

salmonella
Salmonellabakterier (markeret med grønt) i inficeret celle.