| Nyhed

Ny bog om virksomheders etiske ansvar

Jacob Dahl Rendtorff fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv udgiver ny bog om virksomheders globale, etiske ansvar.
miljø
Miljøforurening og global opvarmning er blevet globale udfordringer, som virksomheder er nødt til at forholde sig til, understreger forsker i ny bog.


Jacob Dahl Rendtorffs nye bog ’Cosmopolitan Business Ethics: Towards a Global Ethos of Management’ handler om virksomheders globale og “kosmopolitiske" ansvar.

"Ordet kosmopolitisk betyder i denne sammenhæng, at virksomheder ikke kun har et nationalt ansvar for at overholde lovregler og etik, men at dette ansvar gælder globalt for hele kloden. Ikke mindst fordi at samfundets problemer i relation til klimaudfordringer og global opvarmning, miljøforurening, fattigdom og migration er blevet globale og ikke kan løses af ét samfund eller én stat alene," påpeger lektor MSK Jacob Dahl Rendtorff.

Læs også: Virksomheder sniger sig uden om etik med CSR  

I bogen analyserer Rendtorff aktuelle teorier om virksomhedsetik, virksomheders statsborgerskab, stakeholder management og corporate governance, som medvirker til at skabe kosmopolitiske værdier og etik.

”Bogen er et vigtigt teoretisk bidrag til at forstå virksomheders ansvar for at bidrage til at realisere FNs ambitiøse agenda om 17 globale udviklingsmål - og til at forstå hvorfor man ikke bare kan flytte virksomhedsadresse i en stat for at gå i skattely. Problemerne er globale og kosmopolitiske, og derfor må vores etiske ansvar også være det," siger Jacob Dahl Rendtorff, der også opfatter bogen som et ledelsesfilosofisk bidrag til de aktuelle diskussioner om cirkulær og bæredygtig økonomi.

Læs mere om bogen her 
 

Mere information:

For yderligere information kontakt Jacob Dahl Rendtorff